Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα... λουκανικούμπα στην Τούμπα !!!!!


Καλό, αλλά και ύπουλο… Ο ΠΑΟΚ απέσπασε λευκό 0-0 στο «Φρίουλι» από την Ουντινέζε στο πρώτο ματς των «32» του Europa League και ελπίζει σε πρόκριση στους «16» εν όψει της ρεβάνς στην καυτή Τούμπα.
Και τώρα... λουκανικούμπα στην Τούμπα
Ο «δικέφαλος» δεν ήταν καλός. Είχε προβλήματα στην ανάπτυξη, την κατοχή, αλλά και τον έλεγχο του ρυθμού. Δέχθηκε πίεση από την Ουντινέζε που είχε ευκαιρίες και δοκάρι, όμως πήρε εν τέλει την ισοπαλία που του επιτρέπει να πιστεύει στην υπέρβαση γνωρίζοντας, βέβαια, πως στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κερδίσει.

Πραγματικά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε πολύ δίκιο που κατά την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ για το Ούντινε, δήλωνε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πως «είμαστε χαρούμενοι που δεν παίζει ο Ντι Νατάλε». Διότι είναι γεγονός πως οι Ιταλοί στερήθηκαν την εκτελεστική δεινότητα του πρώτου τους σκόρερ που αν ήταν εντός γηπέδου, ενδεχομένως το ματς να είχε δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ.
Δοκάρι και ευκαιρία για Ουντινέζε
Δυνατά μπήκε στο ματς η Ουντινέζε και μόλις στο 6' οι «φριουλάνι» άγγιξαν το γκολ με την τύχη να συμμαχεί με τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να παραμένει το 0-0. Σ' αυτό το χρονικό σημείο, λοιπόν, οι «μπιανκονέρο» είδαν τον Αμπντί να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, να αφήνει «άγαλμα» τον Κρέσιτς, αλλά την μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι.
Η Ουντινέζε πίεζε και στο 9' ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ ήταν εκεί που έπρεπε για να σταματήσει τον Φλόρο Φλόρες που βρέθηκε σχεδόν μόνος απέναντι του με τους Ιταλούς σ' αυτό το σημείο να δείχνουν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο.
Ισορρόπησε ο «δικέφαλος»
Και αφού ο «δικέφαλος» ξεπέρασε αναίμακτα το πρώτο 25λεπτο, εν συνεχεία προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς. Να ελέγξει κυρίως το ρυθμό, να περιορίσει τα κενά στα μετόπισθεν και όσο ήταν εφικτό αυτό, να κυκλοφορήσει λίγο την μπάλα. Ο χρόνος περνούσε, το 0-0 παρέμενε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 29' με ωραίο σουτ του Φωτάκη και να στέλνει επί της ουσίας μήνυμα στους οικοδεσπότες πως δεν παίζουν μόνοι τους…
Μετά το 30' το ματς ήταν μοιρασμένο χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά στις δυο εστίες, αν εξαιρέσει κανείς το γύρισμα του Μπάστα στον Αμπντί στο 40', με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες προς τέρψιν του ΠΑΟΚ να μπαίνουν στα αποδυτήρια για ανάσες με το «λευκό» 0-0.
Στην έναρξη του β' ημιχρόνου επαναλήφθηκε το σκηνικό της αρχής στο ματς. Η Ουντινέζε μπήκε δυνατά, πίεσε και δυο φορές με τον Φλόρο Φλόρες (47', 49') απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς να είναι εκεί και να διατηρεί το μηδέν.
Με βάση την εικόνα του ματς κρινόταν ως επιτακτική ανάγκη ο «δικέφαλος» να ισορροπήσει το ματς. Να ελέγξει κάπως το ρυθμό και αν είναι εφικτό να απειλήσει. Να δείξει στην Ουντινέζε πως παίζει και αυτός… Και το ρόλο αυτό ανέλαβε για ακόμα μία φορά στο 58' ο Φωτάκης, ο οποίος έπιασε ωραίο σουτ που δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανές πως είχε πρόβλημα ανάπτυξης, μιας και η αριστερή του πλευρά ήταν ανενεργή, αφού ο Μπάστα ανάγκαζε τους Σταφυλίδη και Γεωργιάδη να τον μαρκάρουν παντού, όμως εξίσου κακή – επιθετικά - ήταν και η δεξιά πλευρά, με τον Σνάουτσνερ να μην μπορεί να δώσει λύσεις. Ευτυχώς, όμως, για τον «δικέφαλο» η Ουντινέζε δεν έμπαινε στην περιοχή με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει έως το τελευταίο σφύριγμα του Μαγιένκο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Λάζαρ, Φωτάκης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 6' Αμπντί
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντζι (57' λ.τρ. Φαμπρίνι), Φλόρο Φλόρες.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης (83' Λίνο), Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76' Γιάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: