Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Game over για Μπάρτσα.....


Η Οσασούνα νίκησε με 3-2 τη Μπαρτσελόνα στη Παμπλόνα και πλέον αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει την Κυριακή (12/2) την Λεβάντε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αποκτά προβάδισμα δέκα βαθμών από τους «μπλαουγκράνα» στην κορυφή της Primera Division!
Η υπόθεση τίτλος φαίνεται πως δυσκολεύει πάρα πολύ για τους Καταλανούς αφού εάν η διαφορά από τους Μαδριλένους μεγαλώσει κι άλλο θα μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχοντας στο νου του την αναμέτρηση με τηΛεβερκούζεν την Τρίτη για τους «16» του Champions League άφησε εκτός ενδεκάδας τους Τσάβι, Ινιέστα και Φάμπρεγας. Η Οσασούνα που είχε να νικήσει τη «Μπάρτσα» 23/5/2009 (8 παιχνίδια), έκανε ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκε στο τέταρτο λεπτό με τον Ντέγιαν Λέκιτς μετά από τακουνάκι του Ραούλ Γκαρσία.
Στο 22' ο Σέρβος στράικερ πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ μετά από σέντρα του Σεχούδο με την άμυνα της Μπάρτσα να θυμίζει… «ελβετικό τυρί» αφού έμπαζε από παντού.
Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μείωσε σε 2-1 στο 51' με τον Αλέξις Σάντσες που κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από συρτή σέντρα του Κουένκα.
Όμως το «Ρέινο ντε Ναβάρα» σηκώθηκε στο πόδι ξανά μετά από πέντε λεπτά μιας και ο Νίνο βρήκε τον Ραούλ Γκαρσία ο οποίος έγραψε το 3-1.
Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά και στο 73' ο Μέσι αφού χόρεψε τον Νίνο έδωσε την ασίστ στον Τέγιο ο οποίος εκτέλεσε τον Φερνάντεθ. Πέντε λεπτά αργότερα η Οσασούνα είχε δοκάρι με τον Πουνιάλ ενώ στο 79' ο Φερνάντεθ αποσόβησε προσπάθεια του Τέγιο. 
Η πιο αμφιλεγόμενη φάση του αγώνα έγινε στο 81' όταν ο διαιτητής Χοσέ Λουίς Ρομέρο μετά από υπόδειξη του βοηθού του ακύρωσε ως οφσάιντγκολ του Αλέξις Σάντσες μετά από μπαλιά του Φάμπρεγκας.
Την στιγμή της σέντρας ο Χιλιανός δεν ήταν οφσάιντ όμως η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στις τρίχες της κεφαλής του Σέρζι Ρομπέρτο. Στις καθυστερήσεις ο Φερνάντεθ μπλόκαρε την κεφαλιά του Φάμπρεγκας και κράτησε τη πολύτιμη νίκη για τους γηπεδούχους που πλέον κάνουν όνειρα Ευρώπης.
Ο Τόνιο στάματησε την Ατλέτικο
Ο Αντόνιο Ροδρίγκες, πιο γνωστός ως Τόνιο, κατέβασε τα ρολά και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ρασίνγκ Σανταντέρ απέναντι στηνΑτλέτικο Μαδρίτης (0-0).

Ο Ισπανός γκολκίπερ πρόλαβε στο «τσακ» τον Ρανταμέλ Φαλκάο πριν ο Κολομβιανός σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα πριν διώξει με το πόδι σουτ του Αδριάν Λόπες στο 39'.
Στο 56' το σουτ του Ντιέγκο σούταρε το δοκάρι ενώ στην συνέχεια οΦαλκάο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Ο Τόνιο είπε ξανά «όχι» σε κεφαλιές των «ροχιμπλάνκος» στο 75' και σε μακρινό σουτ του Πίτσι στην τελευταία φάση του αγώνα και κράτησε το 0-0 για τους «ρασινγκίστας» που μάχονται για την παραμονή.
Η Ατλέτικο παρέμεινε αήττητη για έκτο παιχνίδι με τον Ντιέγο Σιμεόνεστον πάγκο της και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ αλλά έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Στις καθυστερήσεις με Νέλσον η Μπέτις
Στην Σεβίλλη, η Μπέτις επικράτησε στις καθυστερήσεις με 2-1 τηςΜπιλμπάο. Οι «μπιανκοβέρδε» προηγήθηκαν στο ένατο μόλις λεπτό με τον Ρουμπέν Κάστρο.
Οι Βάσκοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 23' με τον Χάβι Μαρτίνες αλλά ο διεθνής Ισπανός μέσος αποβλήθηκε στο 64' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Μπέτις κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 92' με ωραίο σουτ τουΠοτρογάλου Νέλσον εκτός περιοχής.

Το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 3-2 (4', 22' Λέκιτς, 56' Ραούλ Γκαρσία - 51' Σάντσες, 73' Τέγιο)
Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (9' Κάστο, 90'+1' Νέλσον - 23' Χάβι Μαρτίνεθ
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)
Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: