Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Προ των πυλών το «λουκέτο» στην Α1 μπάσκετ.....

Με… lockout φαίνεται πως θα αρχίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα της Α1, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΣΑΚΕ και κρατικής τηλεόρασης έφτασαν σε αδιέξοδο και η προγραμματισμένη για το τέλος της εβδομάδας πρεμιέρα πιθανότατα θα πάρει αναβολή επ’ αόριστον. 
Προ των πυλών το «λουκέτο»
Παρά την αισιοδοξία που διαχεόταν εκατέρωθεν τις τελευταίες ημέρες, η διοργανώτρια αρχή δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη από την πρόταση της ΕΡΤ. Η πολύ βελτιωμένη πρόταση που περίμενε δεν ήρθε ποτέ. Έτσι από τα 1,09 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει αρχικά η κρατική τηλεόραση για τις 12 ομάδες (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ξεχωριστά συμβόλαια και διαπραγματεύονται μόνοι τους) ανέβηκε κατά μόλις 9% και στα 1,3 εκατ. ευρώ, που είναι κατά 40% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, όταν οι ομάδες καθεμία έλαβε 200.000 ευρώ. Οι ιθύνοντες των ΚΑΕ περίμεναν την αύξηση του πάγιου ποσού που θα μοιράζονταν στα 1,4 εκατ. ευρώ, αλλά και μπόνους για τον διαθέσιμο διαφημιστικό χρόνο, αλλά η πρόταση της ΕΡΤ δεν τους κάλυψε. Μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο για εμπαιγμό. 

Οριστικές αποφάσεις για την τύχη της πρεμιέρας της Α1 θα ληφθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη. Όλα αυτά κι ενώ για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για την έναρξη της σεζόν, παρουσία των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: