Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη σφαλιάρα για την Δόξα.....και πάτο!!!!

Η χαρά της νίκης αγνοείται για τη Δόξα Δράμας, μετά και τη σημερινή ήττα από τον Εργοτέλη (0-1) στο Παγκρήτιο που είναι η δεύτερη στο πρωτάθλημα έπειτα από ισάριθμους αγώνες. Αύριο συμπληρώνονται επτά μήνες χωρίς τρίποντο σε επίσημο παιχνίδι και η τελευταία φορά που οι μαυραετοί πανηγύρισαν , ήταν η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 1-0 (4 Μαρτίου) στο Καυταντζόγλειο, έκτοτε το συναίσθημα αυτό δεν το έχουν βιώσει οι φίλοι της ομάδας. Και αν στη Σούπερ λίγκα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα λόγω των ειδικών συνθηκών κανείς δεν περίμενε τόσο άσχημο ξεκίνημα της ομάδας στη Football League. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας δεν θα στοιχημάτιζε ότι σε δύο παιχνίδια θα μετρούσε δύο ήττες και θα ήταν στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας με Αναγέννηση Επανομής και Ηρακλή Ψαχνών.


Η… ατυχία ή αστοχία στις τρεις καλές φάσεις που δημιούργησαν στην επανάληψη οι Δραμινοί δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ και μετά από δύο παιχνίδια έχουν πετύχει μόλις ένα τέρμα! Το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Πανσερραϊκό και θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση στο πρόβλημα του σκοραρίσματος, αν αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Χρειάζεται ψυχραιμία απ’ όλους γιατί ακολουθεί ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τριτώσει το κακό… Στηρίζουν όλοι την ομάδα και τη Δευτέρα πρέπει να γεμίσει το γήπεδο για να δείξει ο κόσμος ότι πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα και κανείς άλλος.



Μέσα ο Πουλάκος στον πάγκο ο Ρούσεφ
Η ήττα στην πρεμιέρα από την Καλλιθέα, αλλά και το γεγονός ότι τα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι συνεχόμενα οδήγησαν τον Σούλη Παπαδόπουλο να προχωρήσει σε μία αλλαγή στο βασικό σχήμα της Δόξας Δράμας παρατάσσοντας την με σχηματισμό 4-3-2-1. Με μοναδική απουσία αυτή του Πέτρου Κοντέωνα ο τεχνικός των μαυραετών επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Ιβάν Ρούσεφ και στη θέση του ξεκίνησε τον Γιώργο Πουλάκο με αποτέλεσμα να υποχωρήσει από την κορυφή της επίθεσης ο Πέτρος Καμινιώτης που τοποθετήθηκε μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ (Ταραλίδης, Ιντζόγλου). Κάτω από τα δοκάρια διατηρήθηκε ο Γιώργος Γουμάγιας. Δεξιά στην άμυνα ο Μπάμπης Περπερίδης, αριστερά ο Άγγελος Σικαλιάς και κεντρικό δίδυμο οι Νίνοσλαβ Μιλένκοβιτς, Ροντρίγκο Μπάρος. Στην επίθεση δεξιά κινήθηκε ο Άρης Σοϊλέδης, αριστερά ο Λεάντρο Κάπελ και στην κορυφή ο Γιώργος Πουλάκος.

Ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά ισορρόπησε
Ο Παπαδόπουλος είχε το άγχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι μια και το θεωρούσε κομβικό για να διατηρηθεί η ομάδα στις υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας και αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε περισσότερο αμυντικά χρησιμοποιώντας τον Καμινιώτη ως τρίτο χαφ αφήνοντας στον πάγκο τον Ρούσεφ. Θέλησε να η ομάδα του να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και παρότι ζήτησε μεγάλη προσοχή στο ξεκίνημα του αγώνα οι μαυραετοί δέχθηκαν πίεση από τους παίκτες που Εργοτέλη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να αιφνιδιάσουν  και να πετύχουν το γκολ, αλλά ο Γουμάγιας ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ του Ρέντζα (4’). Οι Δραμινοί μπήκαν μουδιασμένα στο ξεκίνημα, αλλά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου ισορρόπησαν κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με φάουλ του Ταραλίδη (23’) το οποίο έδιωξε ο Αθανασίου, που δύο λεπτά αργότερα είδε το σουτ του Καμινιώτη να καταλήγει άουτ. Με τις τρεις γραμμές κοντά οι παίκτες της Δόξας δεν άφησαν χώρο στους γηπεδούχους που κατάφερε να βρει ελεύθερο χώρο και ο Μπουχαλάκης (33’) το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Γουμάγια, ο οποίος πέρα από αυτές τις δύο φάσεις δεν απειλήθηκε καθόλου μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για να πάρουν οδηγίες.

Δέχτηκε το γκολ και έχασε ευκαιρίες
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε μεγάλη προσοχή στο ξεκίνημα γιατί περίμενε πίεση από τους παίκτες του Εργοτέλη. Σαν να το ήξερε. Ο Χαντί κινήθηκε από τα αριστερά στο 51’ έκανε το γέμισμα,  ο Γουμάγιας έδιωξε η μπάλα έφτασε στο Ζαχόρα που με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Με το εις βάρος τους σκορ οι Δραμινοί δεν είχαν άλλο κανένα λόγο να παίξουν αμυντικά και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση την οποία άγγιξαν στο 56’, όταν ο Σοιλέδης πάσαρε στον Πουλάκο, ο οποίος πλάσαρε και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Σαρρής. Μην έχοντας άλλες επιλογές ο τεχνικός της Δόξας έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ρούσεφ αντί του Σικαλιά θέλοντας να γίνει περισσότερο δημιουργική η ομάδα του και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και ο σχηματισμός άλλαξε σε 3-5-2. Με την είσοδο του Βούλγαρου μέσου η δραμινή ομάδα απέκτησε καλύτερη κυκλοφορία και στο  68’ ο Ρούσεφ εκτέλεσε φάουλ, αλλά  ο Αθανασίου με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα με τους Δραμινούς να διαμαρτύρονται ότι πέρασε τη γραμμή. Με τον Χατζή να έχει διαφορετική άποψη. Η πίεση της Δόξας συνεχίστηκε και ο Κάπελ (71’) με πλασέ απείλησε με τον τερματοφύλακα της κρητικής ομάδας να τον νικάει και ο Παπαδόπουλος ρίχνει τον Θάνο αντί του Πουλάκο για να γίνει περισσότερο επιθετική. Ωστόσο θα έρθει ο τραυματισμός του Ρούσεφ, ο οποίος ζήτησε αλλαγή λόγω προβλήματος στον προσαγωγό και στη θέση του μπήκε ο Χιντασέλι, ο οποίος θα σουτάρει και ο Γιοβάνοβιτς θα προλάβει την τελευταία στιγμή με τον τεχνικό της Δόξας να αποβάλλεται. Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε πάλι η δραμινή ομάδα που στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων θα κερδίσει φάουλ, θα το χτυπήσει ο Ταραλίδης και θα ακουστεί ωχ από την κερκίδα με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο φινάλε την κεφαλιά του Θάνου μπλόκαρε ο Αθανασίου  για να σφυρίζει ο Χατζής τη λήξη του αγώνα έχοντας δείξει κίτρινη κάρτα στους Γιοβάνοβιτς και Ρέντζα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Γεωργίου, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Μπουχαλάκης (77’ Κοζορώνης), Γκαντιάγκα, Ρομάνο, Χαντί, Ρέντζας (60’ Λαμπίν), Ζαχόρα (71’ Ουέλινγκτον).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Γουμάγιας, Περπερίδης, Σικαλιάς (58’ Ρούσεφ, 85’ Χιντασέλι), Ταραλίδης, Σοϊλέδης, Κάπελ, Καμινιώτης, Μιλένκοβιτς, Ροντρίγκο, Ιντζόγλου, Πουλάκος (75’  Θάνος).


Παπαδόπουλος: «Κρίμα να χάνουμε στις λεπτομέρειες»
Παρά τη νέα ήττα ο Σούλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι η εμφάνιση της ομάδας ήταν καλή στο Παγκρήτιο, αλλά η αστοχία των παικτών του στην  τελική προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει τελικά τίποτα και από αυτό το παιχνίδι η Δόξα Δράμας. «Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι ούτε στο σημερινό παιχνίδι», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Δεν μου αρέσει να παίζουμε καλά και να χάνουμε κάτι που έγινε για δεύτερη φορά. Ακούμε καλά λόγια από τους αντιπάλους μας, αλλά αυτό δεν φτάνει. Σήμερα απέναντι σε μια νέα ομάδα που ήταν το πρώτο της παιχνίδι, μπήκε καλά αλλά μετά ισορροπήσαμε και θα μπορούσαμε παρά την κατοχή του Εργοτέλη να κάνουμε κάτι καλό στον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλός μας πέτυχε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ του και μετά εμείς τρέχαμε. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας γιατί είναι κρίμα να χάνουμε στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη για τη νίκη του».
Σε ότι έχει να κάνει με τις προβλέψεις του για το φετινό πρωτάθλημα και τους στόχους της ομάδας του, τόνισε: «Θα περιμένουμε 6 με 7 αγωνιστικές για να δούμε τις ομάδες πως θα παρουσιαστούν και τι διάρκεια θα έχουν. Δικός μας στόχος μας είναι η επτάδα».
Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά θέματα, αναφέρθηκε και στη διαχείριση του αγώνα που προσπάθησε να κάνει για την ομάδα του: «Αγωνιστικά παίξαμε καλά αλλά δεν πήραμε κάτι. Ο Εργοτέλης είναι μια νέα ομάδα καλή με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν τον αφήσαμε και εμείς να δείξει τις αρετές του, παρόλα αυτά είναι μια καλή ομάδα. Για τον λόγο αυτό θέλαμε να κάνουμε έξυπνη διαχείριση του αγώνα και σε παίκτες και σε χώρους, είδαμε τι έγινε με τον Ρούσεφ που θέλαμε να τον βάλουμε για να κτυπήσει το παιχνίδι αλλά δεν μας πέτυχε. Το παιχνίδι το πήγαμε εκεί που θέλαμε, θα έπρεπε ίσως να είχαμε πετύχει εμείς πρώτοι γκολ, χωρίς αυτό να μειώνει την προσπάθεια του Εργοτέλη».

Γκόγκιτς: «Ψάχνει το ρυθμό της η Δόξα»
Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του και την εμφάνισή της στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, παρουσιάσθηκε ο Σίνιτσα Γκόγκιτς, ο οποίος όμως στάθηκε και στο άγχος που έδειξαν οι παίκτες του. Στην αρχική του τοποθέτησή ο προπονητής του Εργοτέλη στάθηκε στη δυσκολία που είχε ο αγώνας για την ομάδα του, κάτι που περίμενε: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια καλά στημένη ομάδα, ιδιαίτερα επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Ήμασταν αρκετά καλοί στην αρχή του αγώνα, παρά τα λάθη που κάναμε σαν νέα ομάδα που είμαστε με παίκτες που θέλουν χρόνο. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στο πρώτο ημίχρονο ίσως να είχαμε βάλει γκολ νωρίτερα αλλά δεν το καταφέραμε. Μετά το γκολ που πετύχαμε ήταν σαν να φοβηθήκαμε. Εκεί που έπρεπε να έχουμε την κατοχή, κάναμε λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στη Δόξα για να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια είχαμε ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση για κάποιο ακόμα γκολ για να ηρεμίσουμε, κάτι όμως που δεν κάναμε. Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη τους. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη αυτό τον μαραθώνιο και το καταφέραμε. Πρέπει να είμαστε όμως απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα. Συγχαρητήρια και στη Δόξα που είναι μια καινούργια ομάδα και ψάχνει ακόμα τον ρυθμό της όπως και εμείς που έχουμε πολλούς νέους παίκτες».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που χρειάζεται να συνεχίσει η ομάδα για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης: «Προσπαθούμε να φτιάξουμε τους παίκτες που έχουμε όσο καλύτερα γίνεται, παρά το άγχος που έχουν. Φάνηκε σήμερα παίκτες όπως οι Ρέντζας και Μπουχαλάκης που έχουν ταλέντο, δεν είχαν την ψυχραιμία που χρειαζόταν. Έχουμε στην ομάδα και τον Ζαχόρα από τον οποίο περνάνε πολλές φάσεις. Μπορεί σήμερα να μην ήταν τόσο καλός, πέτυχε όμως το γκολ που θέλαμε και αυτή είναι η δουλειά που περιμένουμε να κάνει».
Απαντώντας για τις αλλαγές που έκανε στον χώρο του κέντρου, είπε: «Θέλαμε να φρεσκάρουμε το κέντρο μας καθώς οι παίκτες που έπαιζαν εκεί είχαν κουραστεί και για αυτό έβαλα και τον Λαμπίν που είναι γρήγορος παίκτης και μπορούσε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα, ώστε να κάνουμε φάσεις και να πετύχουμε και άλλα γκολ. Αν ήμασταν πιο έτοιμοι και έξυπνοι ίσως να το είχαμε καταφέρει».

Σικαλιάς: «Προηγήθηκε φάουλ στο γκολ»
Αν και ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο Παγκρήτιο λόγω της αλλαγής του σχηματισμού ο Άγγελος Σικαλιάς έγινε αλλαγή και στο τέλος μίλησε κε μέρους των παικτών της Δόξας Δράμας. «Έγινε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις», τόνισε ο 23χρονος αμυντικός και συμπλήρωσε: «Ο Εργοτέλης είχε την υπεροχή εμείς όμως κρατήσαμε το μηδέν. Ξέραμε ότι ο αντίπαλός μας θα έμπαινε δυνατά τόσο στην αρχή του αγώνα όσο και του ημιχρόνου. Δεχθήκαμε όμως ένα γκολ στο οποίο πιστεύω ότι είχε προηγηθεί φάουλ. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια να πιέσουμε, είχαμε 2-3 καλές φάσεις, δίχως όμως να βάλουμε κάποιο γκολ».

Γεωργίου: «Βλέπουμε τη συνέχεια»
Χαρούμενος για την πρώτη νίκη της ομάδας του ήταν ο Βαγγέλης Γεωργίου στο σημερινό παιχνίδι. «Ήταν πρεμιέρα για εμάς και είχαμε άγχος», είπε και πρόσθεσε: «Θέλαμε να ξεκινήσουμε θετικά και για αυτό προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ. Δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, το κάναμε όμως στο δεύτερο και ενώ έπρεπε να είχαμε βγει μπροστά για ένα ακόμα, από απειρία δεν το κάναμε. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να δούμε τη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας».

 
Το πανό για τον Απόστολο Παπουτσάκη
Οι φίλαθλοι του Εργοτέλη δεν μπορούσαν φυσικά να έχουν ξεχάσει τον αείμνηστο ηγέτη της ομάδας Απόστολο Παπουτσάκη και στη θύρα στην οποία βρίσκονται, έχουν αναρτήσει ένα πανό με τη φωτογραφία του, το οποίο γράφει: «Στα επίσημα του ουρανού θα βρίσκεσαι Αποστόλη, να βλέπεις την ομάδα μας, μα και την Κρήτη όλη».

Κατέθεσαν οι δύο αρχηγοί λίγα λουλούδια
Πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο αρχηγοί των ομάδων Ντιέγκο Ρομάνο και Γιάννης Ταραλίδης κατέθεσαν λίγα λουλούδια στη θέση που καθόταν και παρακολουθούσε τα παιχνίδι του Εργοτέλη ο αείμνηστος πρόεδρος της κρητικής ομάδας Απόστολος Παπουτσάκης. Στο ξεκίνημα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του και στο τέλος υπήρξε ζεστό χειροκρότημα από τους φιλάθλους.
 
Παρών και ο Σάμιος στο Παγκρήτιο
Το παρών στο Παγκρήτιο έδωσε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Δόξας Δράμας Αθανάσιος Σάμιος, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι παρέα με τον ισχυρό άνδρα Δημήτρη Παπουτσάκη δείγμα των καλών σχέσεων που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ομάδες που αγωνίζονται για τρίτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο.

Συνδετικός κρίκος ο Θάνος
Ο μοναδικός παίκτης που συνδέει τις δύο ομάδες είναι ο Τάσος Θάνος. Ο Αθηναίος επιθετικός έχει περάσει πριν από έξι χρόνια από τον Εργοτέλη για ένα χρόνο, ενώ τώρα  αγωνίζεται στη Δόξα Δράμας και σήμερα επέστρεψε ως αντίπαλος στο Παγκρήτιο. Πριν από το τέλος του αγώνα είχε συζητήσεις με ανθρώπους της κρητικής ομάδας που έχουν συνεργασία.

Η επιστροφή τεσσάρων στο Ηράκλειο
Σε γνώριμα λημέρια επέστρεψαν αρκετοί παίκτες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον ΟΦΗ, αλλά τώρα είναι στο ρόστερ της Δόξας Δράμας. Πρώτος ο γυμναστής τερματοφυλάκων Πολυχρόνης Βεζυρίδης και οι Γιάννης Ταραλίδης, Άρης Σοϊλέδης και Ιβάν Ρούσεφ με τον τελευταίο να έχει σκοράρει κατά της δραμινής ομάδας στα πλέι οφ της ανόδου.

Στον πάγκο ο Καλογεράκης
Αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Δόξας Δράμας ήταν ο Μανώλης Καλογεράκης. Ο 21χρονος γκολκίπερ προτιμήθηκε να συμπεριληφθεί στην αποστολή αντί του Κώστα Δαύκου, λόγο εντοπιότητας, καθώς κατάγεται από τα Χανιά και στο γήπεδο βρέθηκαν συγγενείς του.

Δέκα φίλοι της ομάδας στο Παγκρήτιο
Αν και εργάσιμη ημέρα στο Παγκρήτιο βρέθηκαν διάσπαρτοι καμία δεκαριά φίλοι της Δόξας που ζουν στο Ηράκλειο. Κάποιοι φορούσαν και φανέλα της ομάδας αποδεικνύοντας ότι σε κανένα γήπεδο δεν θα παίζει μόνη η ομάδα που αγαπούν και λατρεύουν και περίμεναν τη νίκη για να την πανηγυρίσουν, αλλά η αστοχία των παικτών στέρησε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αποχώρησε τραυματίας ο Ρούσεφ
Με πρόβλημα στον προσαγωγό αποχώρησε ο Ιβάν Ρούσεφ. Ο Βούλγαρος μέσος ένιωσε τσίμπημα και κατευθείαν ζήτησε αλλαγή για να μην χειροτερέψει η κατάσταση του. Η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για αιμάτωμα και αν επαληθευτεί δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Πανσερραϊκό. Αλλά και αιμάτωμα να μην είναι, οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι το παιχνίδι είναι λίγες και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Πληρώθηκαν πριν από το παιχνίδι
Με γεμάτες τσέπες αγωνίστηκαν στο Παγκρήτιο οι παίκτες της Δόξας Δράμας. Λίγη ώρα μετά την έλευση τους στο Ηράκλειο της Κρήτης στα κινητά των παικτών ακούστηκε ο ήχος του μηνύματος τους στο κινητό τηλέφωνο που τους ειδοποιούσε ότι πιστώθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ο μισθός του Σεπτεμβρίου και σε όσους είχαν η δόση του συμβολαίου τους.

Απολύθηκε ο υπάλληλος του γραφείου Τύπου
Στην απόλυση του υπευθύνου του γραφείου τύπου της ΠΑΕ προχώρησε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρο Αθανάσιος Σάμιος. Οι… πολυτέλειες της Σούπερ λίγκας παύουν να υφίστανται γιατί η κρίση έφερε περικοπές και την ώρα που η Καλλονή έχει WEB τηλεόραση στη Δόξα Δράμας ένας δημοσιογράφος απολύθηκε.

πηγη : cretesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: