Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Παγοθραυστικό" η Προσοτσάνη....0-1 μέσα στις Σάππες !!!!!!


Σ' ένα παιχνίδι που πέρασε από χίλια κύματα με τον κίνδυνο να μην ξεκινήσει ποτέ λόγω του χιονιά, εν τέλει με 15λεπτη καθυστέρηση οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του "Καλλιπάτειρα" ,στη συνέχεια υπήρξε νέος κίνδυνος διακοπής καθώς η χιονόπτωση συνεχίστηκε αμείωτη σ' όλη την επανάληψη, η Προσοτσάνη κυριολεκτικό "παγοθραυστικό" πέρασε από τις Σάπες με σκορ 1-0, κάνοντας σπουδαίο άλμα παραμονής, "τελειώνοντας" ουσιαστικά τους γηπεδούχους οι οποίοι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί!

Τι κι αν είχε να αντιπαρέλθει την πιο δυσμενή παράδοση (0-6-1), τι κι αν ο αγωνιστικός χώρος αποτελούσε εμπόδιο για τεχνικές ομάδες όπως οι "κυανόλευκοι" να κάνουν το παιχνίδι τους, τι κι αν ο κ. Κουναλάκης κι ο 2ος βοηθός του κ. Χατζηγεωργίου είχαν πολλές λανθασμένες υποδείξεις και παραλείψεις, οι παίκτες του πρωτομάστορα της ανάκαμψης Γιώργου Μάλλιου έδειξαν από νωρίς πόσο πολύ ήθελαν να πάρουν το ματς και τους τρεις πόντους και τα κατάφεραν έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον "κέρβερο" κάτω από τα δοκάρια Πιτσακτσή (φωτό αριστερά), τον απροσπέλαστο στην αμυντική διάταξη Φερφέρη (φωτό δεξιά) και βέβαια το "χρυσό" σκόρερ Δούμπλατζη (φωτό στο κέντρο), που όπως και με τα Αρριανά έδωσε καθαρό "τρίποντο" με το γκολ που σημείωσε με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου στο ματς. Βέβαια, σε μια τόσο σπουδαία και δύσκολη νίκη δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε από πλευράς νικητών, με τους Καλαϊτζή, Κερασίδη και Κασσό να ακολουθούν τους κορυφαίους σε απόδοση.
Οι γηπεδούχοι μπορεί να απείλησαν 1οι (10ο φάουλ στο δοκάρι), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απάντησαν με γκολ σχεδόν άμεσα και το κράτησαν μέχρι τέλους.
Οι παίκτες του Γιώργου Χαλκίδη αναλώθηκαν σε ανούσια υπεροχή στο α' μέρος, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι με σωστή τακτική και επιθετικό προσανατολισμό έψαχναν και το 0-2 στην "κόντρα" επίθεση.
Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες του Γιώργου Μάλλιου θέλησαν να "καθαρίσουν" το ματς χωρίς αποτέλεσμα αφού στο 5λεπτο απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι όπως ήταν λογικό πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ο Πιτσακτσής φώναξε "παρών" όποτε χρειάστηκε, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον επέλεξε να υπερασπιστεί τα δίχτυα της ομάδας του. Ότι καλό κι από τις δύο πλευρές στο β' μέρος έγινε μέχρι το 70ό λεπτό, καθώς μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι κίτρινες κάρτες ένθεν κακείθεν ήταν στην ημερήσια διάταξη και οι φιλοξενούμενοι κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ τους εύκολα κράτησαν μέχρι και το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων την πολύ σπουδαία νίκη. Μια νίκη που πλέον τους φέρνει καθαρά και χωρίς ισοβαθμίες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον, από δω και στο εξής και με 9 ματς να απομένουν μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, όλα μα όλα εξαρτώνται από τα πόδια των παικτών της Προσοτσάνης, ενίοτε κι από τα χέρια των δύο έμπειρων και πολύ καλών γκολκίπερ (Πιτσακτσή & Σκιαθίτη). Για να δείτε τη βαθμολογία του 1ου ομίλου με την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής πατήστε εδώ.
Στον κινούμενο τίτλο μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο.LIVE~LIVE~LIVE

Με 4 λεπτά καθυστερήσεις ο κ. Κουναλάκης σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς, που βρήκε μεγάλη νικήτρια την Προσοτσάνη με σκορ 1-0. Το πλήρες ρεπορτάζ του ματς αργότερα, ένα παιχνίδι που σ' όλο το β' μέρος έγινε κάτω από πυκνή χιονόπτωση!
93' Τελευταία αλλαγή για Προσοτσάνη στη θέση του Χατζησαββίδη (που κιτρινίστηκε για καθυστέρηση) πέρασε ο Γεωργιάδης.
Τελικό αποτέλεσμα Ορφέας Ξάνθης-Αρριανά 1-2.
83' Δεύτερη αλλαγή - αναγκαστική - κι αυτή για την Προσοτσάνη καθώς ο Κερασίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει κι ο Κούτρας πέρασε στην θέση του.
82' Κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Τσέκο πάνω στον Κερασίδη.
80' Κίτρινη κάρτα στο Δημητριάδη.
77' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργιάδη που ενώ κάνει ζέσταμα πίσω από την εστία του Πιτσακτσή για καθυστέρηση κλώτσησε την μπάλα μακριά.
77' Τελευταία αλλαγή για τις Σάπες στη θέση του Γιαννόπουλου ο Ανδρίκου.
Τελικά αποτελέσματα Νέα Χηλή-ΑΕ Πιερέων 4-0 & Σουφλί-Σιδηρόκαστρο 0-1.
73' 1η αλλαγή (αναγκαστική) για την Προσοτσάνη, καθώς ο Δούμπλατζης έδωσε τη θέση του στον Ουζούνογλου.
70' Η επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Προσοτσάνη βγήκε και πάλι στην "κόντρα" με τον Κασσό που την κατάλληλη στιγμή "έσπασε" την μπάλα στον επερχόμενο Δούμπλατζη, όμως σας από μηχανής Θεός ο Παναούλης έδιωξε πριν ο σκόρερ γίνει απειλητικός προς την εστία του Πουλακίδα.
67' Αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τους Κερασίδη-Δούμπλατζη και Κασσό να συνδυάζονται από δεξιά, σέντρα του τελευταίου στο απλωμένο χέρι του Προδορμίδη, με τον κ. Κουναλάκη να δείχνει "παίζεται".
Στην εξέλιξη στο β' μέρος (περίπου στο 80ό λεπτό) Σουφλί-Σιδηρόκαστρο 0-1 και Νέα Χηλή-ΑΕ Πιερέων 3-0.
62' 2η αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Αμέτ Ερκάν να περνάει στη θέση του Ποντίδη.
59' Αν και πεσμένος στο έδαφος καθώς η μπάλα τον ξεγέλασε χτυπώντας σε συμπαίκτη του ο Πιτσακτσής σηκώθηκε και σωτήρια απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γιαννόπουλου.
55' Εκ νέου όπως στο α' μέρος ο Πιτσακτσής κρατάει ανέπαφη την εστία του, καθώς στο φάουλ του Γεωργόπουλου και την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή του Σαριανίδη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Σε εξέλιξη στο β' μέρος (περίπου 75ο λεπτό) Ορφέας Ξάνθης-Αρριανά 0-2.
51' Από την "τυφλή" απόκρουση του Φερφέρη ο Κασσός έφυγε μόνος κάτω από το χώρο του κέντρου απέναντι στον Πουλακίδα τον οποίο ναι με τον πλάσαρε από πάνω, έστειλε και την μπάλα εκτός εστίας!
48' Ατομική ενέργεια του Κασσού από δεξιά που πέρασε όποιος βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Κερασίδη που με τη μία σέντραρε χαμηλά για το Δούμπλατζη, όμως το πλασέ του κατέληξε ξυστά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πουλακίδα που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.
16:17~Έναρξη του β' μέρους με τις Σάπες να προχωρούν στην 1η τους αλλαγή καθώς στη θέση του Χασιώτη πέρασε ο Λευκοβίτης. Η Προσοτσάνη συνεχίζει με τους ίδιος "11" που ξεκίνησε το ματς.
Χωρίς καθυστέρηση η λήξη του α' μέρους που βρήκε την Προσοτσάνη να προηγείται με σκορ 1-0 από το 15ο λεπτό με το γκολ του Δούμπλατζη.
42' Κίτρινη κάρτα στον Προδρομίδη που κράτησε από τη φανέλα το Δούμπλατζη, φάουλ σε καλή θέση για σέντρα από το Μοσχοφίδη που βρήκε στο β' δοκάρι τον Κασσό, όμως η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ.
37' Αντεπίθεση της Προσοτσάνης με τον Κερασίδη να τροφοδοτεί το Χατζησαββίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης των "κυανόλευκων", σέντρα για το κεφάλι του Δούμπλατζη με τον Τρίχα να σώζει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, του οποίο την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοσχοφίδης κι ο Πουλακίδας μπλόκαρε σταθερά.
34' Κακή εκτίμηση του Καλαϊτζή που προδόθηκε και από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο το σουτ από πλάγια θέση του Χασιώτη με τον Πιτσακτσή να βγαίνει και να μη βγαίνει κατέληξε ψηλά άουτ.
Συμπληρωμένο το 1ο ημίωρο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση πριν τη λήξη του α' μέρους και τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερο την προσοχή τους στα μετόπισθεν, χωρίς να λένε "όχι" σε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις.
26' Σωτήρια επέμβαση στη γωνία του ο Πιτσακτσής σε συρτό σουτ του Γιαννόπουλου παραχωρώντας το κόρνερ, ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
24' Ατομική ενέργεια του Κανάτα και σουτ από 20 μέτρα στην αγκαλιά του Πουλακίδα.
23' Σειρά του Κανάτα να δεχτεί την κίτρινη κάρτα, καθώς χάνοντας την μπάλα σε προσωπική ενέργεια έβαλε το σώμα του έτσι ώστε ο κ. Κουναλάκης να τον τιμωρήσει.
21' Κίτρινη κάρτα στον Τρίχα για επικίνδυνο "παίξιμο" στον Κανάτα.
15' ΓΚΟΛ για την Προσοτσάνη (0-1): Ο Κασσός κλέβει την μπάλα κάτω από το χώρο του κέντρο, ανοίγει όμως το κοντρόλ κι αυτή φτάνει στο Γεωργόπουλο που γυρίζει στον τερματοφύλακά του, ο Δούμπλατζης όμως που δεν έφησε τη φάση δικαιώθηκε καθώς η προσπάθεια απόκρουσης του Πουλακίδα τον βρήκε στα πόδια και η η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
11' Φάουλ του Τσέκου η μπάλα πάνω από το ανθρώπινο τείχος σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι κι ο Φερφέρης εν συνεχεία απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο.
1ο δεκάλεπτο στο παιχνίδι καθαρά αναγνωριστικό για τους 22 παίκτες, οι οποίοι για κύριο μέλημά τους έχουν να προσαρμοστούν στο βαρύ αγωνιστικό χώρο κι εν συνεχεία να δημιουργήσουν κάτι καλό στην αντίπαλη περιοχή.
15:14~Με σχεδόν 15λεπτη καθυστέρηση η έναρξη του ματς. Οι Σάπες στη σέντρα και ο Πιτσακτσής να επιλέγει το τέρμα προς το κλειστό γυμναστήριο ενώ ο Πουλακίδας αυτό προς τα αποδυτήρια. "Μπλε" εμφανίσεις για τους φιλοξενούμενους "λαχανί" φανέλα και μαύρο σορτσάκι για τους γηπεδούχους.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.
ΣΑΠΕΣ (Γιώργος Χαλκίδης): Πουλακίδας, Ποντίδης (62ο Αμέτ Ερκάν), Βαλσάμης, Παναούλης, Προδρομίδης, Τρίχας, Γιαννόπουλος (77ο Ανδρίκου), Γεωργόπουλος, Χασιώτης (46ο Λευκοβίτης), Τσέκος, Σαριανίδης. Στον πάγκο κάθονται οι: Αμέτ Ερκάν, Τσώνης, Λευκοβίτης, Βοσνίδης, Ναλμπάντης, Κερασιώτης & Ανδρίκου.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιώργος Μάλλιος): Πιτσακτσής, Δημητριάδης, Καλαϊτζής, Παλτζίδης, Κασσός, Κανάτας, Μοσχοφίδης, Φερφέρης, Δούμπλατζης (λ.τρ. 73ο Ουζούνογλου), Κερασίδης (λ.τρ. 83ο Κούτρας), Χατζησαββίδης (93ο Γεωργιάδης). Στον πάγκο κάθονται οι: Κούτρας, Τσακμακίδης, Γεωργιάδης, Σκιαθίτης, Παπαμιχαήλ, Ουζούνογλου & Νουσδίλης.
πηγη ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: