Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 35-23 ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (photos) !!!!!!!


Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας Γυναικών πανηγύρισε η Ορμή Λουξ, νικώντας και στον 2ο τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ με 35-23 τον Μέγα Αλέξανδρο στα Γιαννιτσά. 















































Μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο η ομάδα της Πάτρας έδειξε την ανωτερότητα της κόντρα στο μαχητικό συγκρότημα του Κύρου Σαράφη. Η Ορμή έτσι κατέκτησε τον τίτλο για 6ησυνεχόμενη χρονιά, φτάνοντας στο 4ο της νταμπλ και στα 10 συνολικά τρόπαια σε ισάριθμα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό χάντμπολ.

                                H  γηπεδούχος ομάδα έχοντας απόσταση 8 γκολ διαφοράς από την Ορμή από τον 1ο τελικό της Πάτρας (30-22) προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς παίζοντας μία ανοιχτή άμυνα 3-3. Ωστόσο οι όποιες καλές επιθετικές ενέργειες σταμάτησαν πάνω στην εντυπωσιακή τερματοφύλακα της Ορμής Ελένα Καλασνίκοβα,
η οποία πραγματοποίησε 22 απόκρουσε σε 43 σουτ, δηλαδή είχε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.
                
Η ομάδα της Αχαΐας προηγήθηκε από την αρχή 1-5 και 4-9, ενώ παρά την μείωση του σκορ σε 7-10, οι φιλοξενούμενες με λύσεις από την περιφέρεια, κυρίως της Βαφειάδου αύξησαν ξανά την διαφορά (7-12, 9-14) και το ημίχρονο τελείωσε με 11-16. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα των Γιαννιτσών κρατήθηκε στην διεκδίκηση της νίκης μέχρι το 45’ όταν το σκορ ήταν 16-21. Δύο γκολ της Παπάζογλου και ένα της Ζιλινσκάιτε όμως έβαλαν τέλος στα όποια όνειρα της ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου για ανατροπή.
Την απονομή στην πρωταθλήτρια Ελλάδος έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης και Σπύρος Κουτσούπης.


ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΑΣΕ ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 23-35
Τα δεκάλεπτα: 0-2, 4-9, 11-16 (ημχ.), 15-20, 18-26, 23-35
                   
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κύρος Σαράφης): Γιαντσή, Παρασκευαϊδου, Χατζηπαρασίδου 6, Μπατζαρακούδη 1, Παπαδοπούλου Ι. 3, Γεωργιάδου, Πιπιλακίδου, Παπαδοπούλου Μ. 5, Ιωαννίδου 1, Τσιτσούκη 1, Αναστασίου 6, Τρελλοπούλου.
ΟΡΜΗ (Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς): Καλασνίκοβα, Μαρλαφέκα, Παπαδοπούλου, Καράγιωργα, Ευαγγελίδου 2, Στράτου 1, Ζιλινσκάιτε 6, Παπάζογλου 6, Στανκούτε 6, Πένεφ 5, Κασάπη, Βαφειάδου 6, Στρατάκη 3.


Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, δίλεπτα: 4-1, πέναλτι: 3/3-2/3.

 

Η συνέντευξη Τύπου

Κύρος Σαράφης (προπονητής Μέγα Αλέξανδρου): «Είχαμε μία κρυφή ελπίδα ότι μπορούσαμε. Παίξαμε μία επιθετική άμυνα μήπως και καταφέρουμε να ανατρέψουμε το σκορ, αλλά η αντίπαλη ομάδα μας περίμενε. Υπάρχει η απογοήτευση για το σημερινό παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι το σκορ μας αδικεί». 
Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς (τεχνικός Ορμής): «Συγχαρητήρια στην γηπεδούχο ομάδα για την προσπάθεια μας και στις παίκτριες μου για την συγκέντρωση που είχαν και για το γεγονός ότι σβήσανε από το μυαλό τους το προβάδισμα των 8 γκολ από το πρώτο ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον 10ο τίτλο της ομάδας».

Αλεξάνδρα Γεωργιάδου (πίβοτ Μέγα Αλέξανδρου): «Ο προπονητής μας είναι ανικανοποίητος και θέλει πάντα παραπάνω, αλλά για εμάς τις παίκτριες ήταν μια μεγάλη επιτυχία και το χαρήκαμε. Ήταν ένα όνειρο όπως γράψαμε και στις φανέλες μας (Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε). Για εμάς είναι μια υπέρβαση, διότι είμαστε ερασιτέχνες, ενώ η Ορμή επαγγελματική ομάδα. Αγαπάμε το άθλημα, την ομάδα και την πόλη μας», τόνισε η 37χρονη αθλήτρια που στην ερώτηση πόσο θα παίζει ακόμα σχολίασε: «Όσο κρατάει η πεθερά μου τα τρία μου παιδιά!».

Τάνια Πένεφ (πλέι μέικερ Ορμής): «Είναι μεγάλη η χαρά μας για το πρωτάθλημα. Μπήκαμε αποφασισμένες για την νίκη και σε αυτό το ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: