Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Όλοι οι αγώνες της Κυριακής σε Β' και Γ' Εθνική με μια ματια......


Δείτε τι συνέβη σε Β' και Γ' εθνική μέσα απο το oragiaspor........!!!!!!
Β' Εθνική - 18η αγωνιστική (15:00)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΛΕΜΕ ΧΑΝΙΩΝ)
(60' Μαπούκου σουτ, 75' Φουρτάδο σουτ)

Στο 86' δοκάρι ο Χαϊκάλης

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Ραπτάκης, Τζάνης (80' Δρακάκης), Δέντσας, Γκονζάλες, Πάγκαλος (59' Δράμι), Μιρτσέτα (62' Χαϊκάλης), Μαρακουδάκης, Ναζλίδης.

Παναχαϊκή (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Πακάλτσης, Κωνσταντινίδης, Φουρτάδο, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (46' Ατματζίδης), Μαπούκου (78' Ουρτάδο), Ντίνας (90+1' Σκαρτσίλας), Άντονι, Κοκκίνης, Φούφουλας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Βλάσσης (Λασιθίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δέντσας - Ντίνας, Άντονι, Φουρτάδο, Μαπούκου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 79' Φουρτάδο

Σχόλιο: Η πορεία πρωταθλητισμού που διαγράφει εδώ και δύο μήνες η Παναχαϊκή δεν ανακόπηκε ούτε στο... σπίτι του πρωτοπόρου Πλατανιά καθώς η ομάδα της Αχαϊας κέρδισε 2-0 και υποχρέωσε τους Κρητικούς στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα! Στο πρώτο μέρος, ο Πλατανιάς ήταν σαφώς καλύτερος και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν και οι Αχαιοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο μετουσιώνοντας την υπεροχή τους σε γκολ και φτάνοντας στη μεγάλη νίκη. Αρχικά, στο 60' ο Φουρτάδο εξαπέλυσε σουτ, ο γκολκίπερ Λαζαρίδης απέκρουσε αλλά η μπάλα έφτασε στον Μαπούκου και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Παναχαϊκή «χτύπησε» και πάλι στο 75' με σουτ του Φουρτάδο έπειτα από σέντρα του Ατματζίδη. Ο σκόρερ, πάντως, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79' αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν στοίχισε στην ομάδα της Αχαΐας. Βέβαια, στο 86' στάθηκε τυχερή μιας και το σουτ του Χαϊκάλη, σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
ΒΥΖΑΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-3 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓΑΡΩΝ)
(59' Οικονομόπουλος σουτ - 13', 51' Καλογέρης σουτ, 20' Κάντι σουτ)

Βύζας Μεγάρων (Δημήτρης Οικονόμου): Κοτταράς, Φραγκής, Τριάντος (79' Λίτσης), Χάλαρης, Πέτρου (46' Οικονομόπουλος), Μωυσίδης, Παυλίδης, Χριστοφιλέας, Φαρούκ, Ηλιόπουλος, Γεωργακόπουλος (46' Ροβίθης).

Βέροια (Δημήτρης Καλαίτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Μπαργκάν (87' Πασάς), Ντιέ, Λανγκλέ (89' Καπίας), Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πλακογιάννης (Δωδ/νήσου), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παυλίδης - Μπαργκάν, Καλογέρης, ΛανγκλέΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Η Βέροια με πολύ καλή εμφάνιση στα Μέγαρα κέρδισε 3-1 τον Βύζαντα και πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο. Η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε από νωρίς το προβάδισμα καθώς στο 13' έπειτα από «ψαλίδι» του Ολαϊτάν εκτός περιοχής, ο Καλογέρηςβρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Κοτταρά και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Και πριν συνέλθουν οι γηπεδούχοι, στο 20', η «Βασίλισσα του βορρά» έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τονΚάντι, μετά από πάσα και πάλι του Ολαϊτάν. Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51' έφτασαν σε τρίτο τέρμα με σουτ του Ολαϊτάν και αφού η μπάλα βρήκε στον Καλογέρη, στον οποίο πιστώθηκε το γκολ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν στο 60' με σουτ τουΟικονομόπουλου αν και η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σαμαρά αλλάζοντας πορεία προτού καταλήξει στη γωνία του Καντιμοίρη.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ)
(42' Τάντιτς σουτ - 45' Κουτσοσπύρος σουτ, 55' Μπλαζέφσκι)

Στο 29' δοκάρι ο Ντα Κόστα
Στο 51' δοκάρι ο Σιάκκας

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γουμάγιας, Περπερίδης (60' Βουτσιάς), Σιάκκας (60' Μπανγκουρά), Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς, Στεφανίδης, Ανάκογλου, Ντα Κόστα (71' Γκούρτσας), Κιάσσος, Παντελιάδης.

Πιερικός (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Μοκακέ (64' Ρούσεφ), Ιντζόγλου (39' Κοντέων), Κουτσοσπύρος, Πέντα (74' Μπακάλης), Μπλαζέφσκι, Πουρτουλίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βάντσης, Δηλγεράκης (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντα Κόστα, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς - Πέντα, Κοντέων, Κουτσοσπύρος, Ρούσεφ, ΓιαζιτζόγλουΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Ασταμάτητος ο Πιερικός, πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη του με 2-1 στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό και απέδειξε ότι σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, δικαίως συγκαταλλέγεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Μάλιστα, η επιτυχία αυτή, που ήρθε με ανατροπή στο σκορ, είναι ιστορική για το συγκρότημα από την Κατερίνη, το οποίο δεν είχε κερδίσει ποτέ στην έδρα των «λιονταριών»! Από την άλλη, οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς νίκη για πέμπτο παιχνίδι. Πάντως, έχουν κάθε δικαίωμα να τα βάζουν με την τύχη τους μιας και δύο φορές τους σταμάτησαν τα δοκάρια!
ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αποστόλου, Τέλλος. Σερέτης, Γιόνδης, Ντατίδης, Τσικνίδης, Γ. Ιορδανίδης, Σπαθάρας, Μπαξεβάνος, Στεργίδης (78' Στεφανίδης), Μπέκα (66' Κυζιρίδης). 

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Ψιάνος (77' Ζουμπουλάκης), Παγώνης, Βασιλείου, Σύρος, Ροκάστλ (86' Σκόνδρας), Ντακόλ, Μπεγκόνια, Ντακόλ, Βλάχος, Καρράς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Συμεωνίδης (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Στυλιάδης (Καστοριάς), Ξενακίδης (Κοζάνης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στεργίδης, Ιορδανίδης, Μπαξεβάνος - Ψιάνος, Κασμερίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Θρασύβουλο, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Ο αγώνας έγινε υπό βροχή και σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων. Πάντως, στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ, δίχως όμως να καταφέρουν  να τις αξιοποιήσουν. Η Αναγέννηση «έβγαλε» περισσότερες καλές φάσεις, ενώ από την πλευρά τους και οι Αθηναίοι ανησύχησαν τον γκολκίπερ Αποστόλου αλλά από ουσία μηδέν. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και κατά συνέπεια δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Έτσι, το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών αμφότερων των αντιπάλων, που μοιράστηκαν -δικαίως- από έναν βαθμό.

*** Με δεκάλεπτη καθυστέρηση, ξεκίνησε ο αγώνας των Γιαννιτσών, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΓΗΠΕΔΟ "Ν. ΣΑΡΑΦΗΣ")
(66' Μπεκιάρης κεφ)

Στο 85' οριζόντιο δοκάρι ο Παμπόε

Αναγέννηση Επανομής (Αλέκος Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Γεωργίου, Παπαζούδης, Καρλάο, Ασλανίδης, Καραμανλής, Ναλμπάντης (65' Μπεκιάρης), Δεινόπαπας (79' Κουρδάκης), Καραγιάννης (90' Πολίτης), Τράκις.

Αγροτικός Αστέρας (Γιώργος Κούτσης): Λαμπάκης, Παπαδόπουλος (86' Καπνίδης), Μερεσιώτης, Βοσκόπουλος, Μαργαρίτης, Πετρίσεβιτς, Τσουκαλίδης, Π. Καρακατσάνης, Καθάριος, Προβατίδης (75' Σαχινίδης), Παμπόε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκράνας (Ξάνθης)
ΒΟΗΘΟΙ: Χατζημωυσιάδης (Ξάνθης), Παρασκευούδης (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ασλανίδης, Καραμανλής, Τράκις, Καραγιάννης - Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, ΜαργαρίτηςΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Σχόλιο: Τη χαρά της νίκης έπειτα από πέντε αγωνιστικές «γεύτηκε» και πάλι η Αναγέννηση Επανομής, η οποία κέρδισε με 1-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Αγροτικό Αστέρα. Μάλιστα, το ματς κρίθηκε από την έμπνευση του προπονητή των γηπεδούχων, Αλέκου Βοσνιάδη να βάλει στον αγωνιστικό χώρο τον μέχρι πρότινος «σταχυοφόρο»,Μπεκιάρη και αυτός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης! Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι διεξήχθη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού έβρεχε συνεχώς με συνέπεια ο αγωνιστικός χώρος να έχει γεμίσει νερά.
ΦΩΚΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ)
(80' πεν Διαμαντόπουλος - 84' Μαστρογιάννης σουτ)

Στο 20' οριζόντιο δοκάρι ο Διαμαντόπουλος

Φωκικός (Πέτρος Μίχος): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Καλέργης, Διαμαντόπουλος, Ταμπάκης (85' Μπουλούλης), Κανελλόπουλος (60' Νικόλτσης).

Εθνικός Αστέρας (Πέτρος Δημητρίου): Γκίτκος, Μητσέας, Πασκούλεφ, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Θεολόγου, Μακρής (79' Τλούπας), Λαγός (90+1' Δεσπολάρι), Ινγκλαντίν (90+3' Μπολάνο), Μαστρογιάννης, Γιακούμπι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντάκης (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ασημάκης (Αιτ/νίας), Τσιμίκος (Αχαϊας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δημητρίου, Παϊζάνος, Κανελλόπουλος, Νικόλτσης, Θωμόπουλος, Σκαρίμπας - Λαμπρόπουλος, Λαγός, ΤλούπαςΚΟΚΚΙΝΕΣ: 82' Νικόλτσης

Σχόλιο: Ο Εθνικός Αστέρας απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 από τον ανώτερο Φωκικό στην Άμφισσα σε ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα τουΠέτρου Δημητρίου, το οποίο παρατάχθηκε και πάλι χωρίς τους νεοαποκτηθέντες, δέχθηκε πίεση από τους αντιπάλους του, όμως κατάφερε να αποσπάσει έναν πολύτιμο πόντο. Ο Φωκικός διατήρησε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και... άγγιξε το γκολ στο 20' αλλά η μπάλα μετά την προσπάθεια του Διαμαντόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να υπερέχουν και στο 70' πέτυχαν γκολ με τον Ταμπάκη αλλά αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ, γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πέτρου Μίχου (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της), άνοιξε το σκορ με πέναλντι που κέρδισε από τον Τλούπα και εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος. Όμως, το ματς δεν είχε τελειώσει. Στο 81' ο Φωκικός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολης του Νικόλτση με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 84' ο Εθνικός Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Μαστρογιάννη, ο οποίος χάρισε την πολύτιμο βαθμό στους Καισαριανιώτες. 

Σημείωση: Ο αγώνας ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ δεν θα διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

1ος Όμιλος - 12η Αγωνιστική (15:00)
ΑΟ ΧANIA - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Περιβολίων)
(13' Μποχώνης σουτ, 65' Νούνο σουτ - 67' Κυριακίδης σουτ)

ΑΟ Χανιά (Γιάννης Πετράκης): Καλογεράκης, Μπακάκης, Μποχώνης, Βουρβαχάκης, Σεληνιωτάκης, Πυθαρούλης, Καμπλιώνης (81’ Βαρουξάκης), Μπρατσιάνι (71’ Βεστάκης), Νούνο, Πλουσής, Φάμπιο (78’ Τσαρτσίδης).

Πανηλειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρακόπουλος, Ακπαρίδης, Βατσής (35’ Κάλφας), Θωνιάτης, Κυριακίδης (77’ Βαλαώρας), Λώττας, Μανιάτης, Μπράβος, Σωτηρόπουλος (46’ Μακρίδης), Ταφαρλής, Χιντζίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γαβρίλης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαλιάσος, Γκαβέρας (Αθηνών)

Σχόλιο: Τεράστια βαθμολογική... ανάσα και συνάμα ψυχολογική τόνωση πήρε ο ΑΟ Χανιά, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από περίπου τρεις μήνες (!) και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι πριν από το ματς ήταν πρωτοπόρος του ομίλου! Ο ΑΟΧ "έσπασε" την επιθετική του δυστοκία με τα γκολ των Μποχώνη και Νούνο Μορέιρα (το πρώτο γκολ του Πορτογάλου με τους "μπλε"), για να φτάσει έτσι σε μια σπουδαίας σημασίας νίκη, "γκρεμίζοντας" παράλληλα τον Πανηλειακό από την κορυφή της βαθμολογίας, αφού την ίδια ώρα ο Απόλλων κέρδιζε στην Ελευσίνα. Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ομάδας του Πύργου στο πρωτάθλημα και τρίτη συνολικά.
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 3-0 ΤΕΛΙΚΟ (Γηπ. Ελληνικού)
(18' Καραχάλιος σουτ, 26' Ταραλίδης σουτ, 89' αυτ Αμανατίδης)

AO Γλυφάδας (Μουράτ Σεροπιάν): Χώνος, Παπαδήμας, Βαλεριάνος (66’ λ. τρ. Λερογιάννης), Βασιλόγιαννης, Καζάντζης, Παραράς, Τσιάτσιος, Ταραλίδης, Στρατάκης (84’ Αγκιρίμπα), Ανδρίκος, Καραχάλιος (76’ Τριανταφύλλου).

Ηλυσιακός (Σάκης Δέδες): Δράμπαλης, Αμανατίδης, Ξένος, Βατίστας, Παλάντζας (12’ λ. τρ. Φωστέρης), Μπούμπας, Τσατσαρής, Καϊμακαμούδης, Φώσκολος (84’ Τσέπε), Παππάς (46’ Ψαρρής), Αγκόλι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαλβατζάκος, Γκολές (Πειραιά)
KΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλόγιαννης, Τσιάτσιος, Στρατάκης, Ταραλίδης,Παπαδήμας - Μπούμπας, Φώσκολος, Τσατσαρής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Σχόλιο: Για τα καλά σε... τροχιά ανόδου έχει μπει πλέον ο ΑΟ Γλυφάδας, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του, αφού μετά τον Πανηλειακό κέρδισε και τον ουραγό Ηλυσιακό. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες στη δημιουργία κλασικών ευκαιριών, αυτό ξεπεράστηκε με δύο στημένες φάσεις που οδήγησαν σε ισάριθμα γκολ κι ένα "καθαρό" προβάδισμα για την ομάδα της Γλυφάδας από το 25'. Οι "κιτρινόμαυροι" από την πλευρά τους έψαξαν ένα γκολ που ενδεχομένως θα τους έβαζε ξανά στο ματς μετά το 2-0, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, σκοράροντας ξανά στο φινάλε.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Καλαμάτας)
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Καλλιντέρης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκου, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Τσαγκαράκης, Τσιμικλής (85' Μπεγέτης), Πετρουζέλλης (51' Κρητικός), Τριανταφυλλάκης (61' Δρούγας), Αλεξανδρόπουλος, Αθανασόπουλος.

Προοδευτική (Βασίλης Στασινόπουλος): Αρχοντάκης, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης, Παπανικολός, Κουμεντάκος, Αλεξίου, Σάμιος (72' Σούφλας), Μπέλερης, Λύγκος, Μπερνιδάκης, Σουλελές (58' Μηνάς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαγεωργίου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπατζιόπουλος, Πασπάτης (Αθηνών)
KΙΤΡΙΝΕΣ:  Κρητικός, Αλεξανδρόπουλος - Σουλελές, Λύγκος, Αλεξίου, Αρχοντάκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Σχόλιο: Ούτε η παρθενική παρουσία του Γιώργου Μπένου στον πάγκο της Καλαμάτας ήταν ικανή να αλλάξει το... σύνηθες σκηνικό στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας της Μεσσηνίας. Έχοντας να αντιμετωπίσει, εκτός από τον αντίπαλο και τον άθλιο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καλαμάτας, η "Μαύρη Θύελλα" παραχώρησε την πέμπτη ισοπαλία της σε ισάριθμα εντός έδρας ματς και μοιραία έμεινε στα... χαμηλά της κατάταξης. Στον αντίποδα, η Προοδευτική λίγο έλειψε να "κλέψει" το ματς σε δύο καλές στιγμές της στο β' μέρος, ωστόσο έφυγε σε κάθε περίπτωση ικανοποιημένη από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, βάζοντας έναν βαθμό στις... αποσκευές της.


ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 2-2 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Μαχαιράδου)
(14' Κυπαρίσσης σουτ, 83' Διαμαντόπουλος σουτ - 90', 90'+3' Μανιάς σουτ)

Στο 87' χαμένο πέναλτι ο Τσιριγώτης (Ζάκυνθος)

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Ζόραν Γέφτοβιτς): Θ. Γεωργίου, Λιβέρης, Κόντι (90’+2’ Μπάστας), Κωστάκης, Κυπαρίσσης, Πέττας, Στρατομήτρος (84’ Μπελίτσας), Διαμαντόπουλος, Σ. Γεωργίου (63’ Σαμαράς), Τσιριγώτης, Χαρτσιάς.

ΠΑΟ Ρουφ (Μίλτος Γκόφας): Μακρυωνίτης, Τσ. Πεταυράκης, Ζαχαράτος, Καπουράνης (76’ Σκόνδρας), Βελέτης, Μανιάς, Κουμπούλης, Κοκολάκης, Στ. Πεταυράκης, Τύρπος, Ζουλιάν (57’ Παπαναστασίου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντωνίου Ελένη (Αν. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσιαλογιάννης, Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
KΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιριγώτης - Μακρυωνίτης, Βελέτης, Καπουράνης, Τύρπος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Σχόλιο: Ακόμα και για έναν καλό... σεναριογράφο, θα ήταν σίγουρα δύσκολο να... σκαρφιστεί την εξέλιξη του σκορ στον απίστευτο αγώνα της Ζακύνθου. Οι νησιώτες όχι μόνο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 μέχρι το 87', αλλά στο συγκεκριμένο λεπτό είχαν την ευκαιρία να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους και να "τελειώσουν" οριστικά το παιχνίδι, καθώς κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κυπαρίσση από τονΜακρυωνίτη εντός περιοχής. Ο Τσιριγώτης, όμως, αστόχησε από την άσπρη βούλα και κάπου εκεί ξεκίνησε η εκπληκτική επιστροφή του ΠΑΟ Ρουφ στο ματς, με "δράστη" τον Μιχάλη Μανιά. Ο 21χρονος επιθετικός αρχικά ισοφάρισε στο 90' με σουτ στην κίνηση ύστερα από σέντρα του Παπαναστασίου, ενώ στο 90'+3' με πανομοιότυπο τρόπο ισοφάρισε σε 2-2, αφήνοντας άναυδους τους νησιώτες και χαρίζοντας στους "ερυθρόλευκους" μια ανέλπιστη ισοπαλία! Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟ Ρουφ συμπλήρωσε έξι ισοπαλίες σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Ελευσίνας)
(49' Χανιώτης σουτ)

Αστέρας Μαγούλας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αγριμάκης, Κουσουρής, Λάμπρος, Τσούπρος, Κολοβός, Έβερετ, Κονέ (65' Μπούγιας), Σερέπας (84' Λελούδας), Ρόκας (56' Ιορδανίδης), Μανίκας, Χρυσάφης.

Απόλλων Σμύρνης (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τσουκαλάς (86' Μαρίνου), Κοροβέσης, Γρομητσάρης, Κισκαμπάνης, Κωνσταντίνου, Σεμερτζίδης (53' λ. τρ. Ζαχαρόπουλος), Διαμάντης, Τσιλιγκίρης, Καραδέμητρος, Χανιώτης (79' Σαββίδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βουράνης (Λέσβου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρφής (Πειραιά), Μητάρης (Αν. Αττικής)
KΙΤΡΙΝΕΣ: Τσούπρος, Κουσούρης, Χρυσάφης, Κονέ - Κωνσταντίνου, Γρομητσάρης, Mαρίνου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Σχόλιο: Όσο χρειάστηκε, έπαιξε ο Απόλλων στο ματς της Ελευσίνας, με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" να παίρνει μια "επαγγελματική νίκη" επί του Αστέρα Μαγούλας και να... εκθρονίζει τον Πανηλειακό από την κορυφή της βαθμολογίας του Νοτίου ομίλου! Ύστερα από ένα σχετικά μοιρασμένο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" σε καίριο σημείο στην επανάληψη με τον Χανιώτη (πήρε το "ριμπάουντ" μετά την ασθενή απόκρουση του Αγριμάκη σε σουτ του Σεμερτζίδη), παίρνοντας το προβάδισμα. Το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, στον πάγκο των οποίων έκανε ντεμπούτο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, με τους "κυανόλευκους" να διαχειρίζονται άριστα το 0-1 μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και να φεύγουν από την Ελευσίνα με το υπερπολύτιμο "διπλό", που τους φέρνει στο... ρετιρέ της κατάταξης. Η ήττα, φυσικά, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των γηπεδούχων στη συνέχεια του πρωταθλήματος.


*** Ο Ρούβας έχει ρεπό.

2ος Όμιλος - 12η Αγωνιστική (15:00)


ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 1-2 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Σκύδρας)
(13' Θεοδωρίδης σουτ - 50' Χαριτωνίδης, 90'+2' Μαχαιρούδης)

Αετός Σκύδρας (Γιώργος Τυριακίδης): Ραβούσης, Κυριακίδης, Μαργιορίδης, Πασχώνης, Παπαστεργίου, Μπρέγκου, Χαλιλάι, Χαρμάνας, Σαπανίδης, Μαντζιούνης, Θεοδωρίδης.

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιαννιώτης, Αραμπατζής, Αγγελόπουλος (25' Πεχλιβανίδης), Κώτσιας, Αβραμίδης, Άγγος (85' Παπάζογλου), Κουκούτσης, Γαλακτερός, Κρυστάλλης, Μαχαιρούδης, Χαριτίδης (90' Ταρπινίδης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αγγελακόπουλος (Καρδίτσας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δίπλαρης, Τίκας (Καρδίτσας)

Σχόλιο: Στο... "και δύο" κατάφερε να γλιτώσει το.. έμφραγμα ο Εθνικός στην έδρα του Αετού Σκύδρας. Οι γηπεδούχοι, αγωνιζόμενοι χωρίς το παραμικρό άγχος, προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς με τονΘεοδωρίδη και έβαλαν δύσκολα στους Σερραίους, οι οποίοι ήταν και έξτρα ταλαιπωρημένοι λόγω της... περιπέτειάς τους κατά την άφιξη στο γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, ο Χαριτωνίδης έφερε το ματς στα ίσα στο 50' και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο (πρώτος σκόρερ της κατηγορίας) Μαχαιρούδης "χτύπησε" για λογαριασμό του Εθνικού, που παρέμεινε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας του Βορρά και απέφυγε να γίνει το πρώτο "θύμα" του Αετού στο τρέχον πρωτάθλημα.

* Πρόβλημα υπήρξε με την άφιξη των φιλοξενούμενων στο Δημοτικό Γήπεδο της Σκύδρας, καθώς υπέστη βλάβη το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή, με αποτέλεσμα οι παίκτες να φτάσουν στο γήπεδο με... ταξί.  Έτσι, το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών.


ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (Καυταντζόγλειο Στ.)
(23' Γεωργίου φάουλ, 63' πεν Οικονόμου)

ΑΕΠ Ηρακλής (Σούλης Παπαδόπουλος): Κελπέκης, Τροΐρης, Τριανταφυλλίδης, Παπαστεριανός, Χασιώτης, Οικονόμου, Παληγεώργος, Γεωργίου (80’ Κωστάκης), Σαπάνης (59’ Κιβρακίδης), Χιονίδης (69’ Νατσιόπουλος), Κωνσταντινίδης.

Μέγας Αλέξανδρος (Βαγγέλης Τούσκας): Κουμής, Βελετάνης, Δαλκίδης, Δελήμπασης, Δούμας, Χρ. Ζυγκερίδης (69’ Κουβέλογλου), Λεωνίδας, Μανουσαρίδης, Μουτίδης, Σκερλετίδης (46’ Σαλμάς), Τσεμπερίδης (60’ Μπογιατζής).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πρασατζής (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χατζηνάκος (Δράμας), Βασιλόπουλος (Έβρου)
KΙΤΡΙΝΕΣ: Χασιώτης, Χιονίδης, Κωνσταντινίδης - Μανουσαρίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 63' Δούμας (Μέγας Αλέξανδρος)

Σχόλιο: Επιτέλους νίκη για τον "Γηραιό", με "θύμα" τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε δικαιότατα στοπρώτο τρίποντο με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο της, ούσα πολύ ανώτερη από τον αντίπαλο και -σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς- έχοντας ουσία στο παιχνίδι της. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν δύο από τις αρκετές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι και κέρδισαν με το "καθαρό" 2-0, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για κατάληψη μιας εκ των προνομιούχων θέσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Ηράκλειας δεν είχε ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία στο ενεργητικό της, με αποτέλεσμα να ηττηθεί δίκαια και να παραμείνει σε δεινή βαθμολογική θέση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Τυρνάβου)

(39' Θανέλας κεφ)

Τύρναβος (Γιώτης Σταματόπουλος): Καραναστάσης, Γεωργαντζιάς, Μάγγος, Τσορμπατζίδης, Τζέκος, Τοπούζης (83’ λ. τρ. Αλεξίου), Μπουσινάκης (60’ Κουβελάς), Λάππας (67’ Κράββαρης), Νόνης, Κ. Σκούπρας, Σουλίδης.

Τηλυκράτης (Ανδρέας Παντζιαράς): Σταυράκης, Πουταχίδης, Καταγής, Ιασωνίδης, Ρούσσης, Αχειμάσιος, Καραγιαννίδης, Θανέλας (69’ Κόκκαλης), Συμελίδης, Νάκος (86’ Μυροφορίδης), Παπανίκου (83’ Αλμπάνης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λυμπούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αϊναλής, Παπαναστασίου (Μακεδονίας)

Σχόλιο: Στο συγκεκριμένο άθλημα δεν μετρούν οι ευκαιρίες αλλά τα γκολ, μια ποδοσφαιρική αλήθεια που βίωσε απόλυτα ο Τύρναβος στην αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα δημιουργώντας μάλιστα και αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο οι νησιώτες είχαν την ουσία. Ο Θανέλας κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά (ύστερα από κόρνερ του Νάκου και κεφαλιά πάσα του Ιασωνίδη) στο 39', ρίχνοντας στο... καναβάτσο τους Θεσσαλούς, οι οποίοι όσο κι αν προσπάθησαν στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Σταυράκη. Το ματς ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων στη Λευκάδα, αλλά με αντιστροφή ρόλων, αφού στο ματς του α' γύρου ο Τηλυκράτης είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά ο Τύρναβος είχε πάρει τη νίκη με το ίδιο σκορ! Με αυτό το τρίποντο ο Τηλυκράτης πέρασε πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και εύλογα στη Λευκάδα κάνουν... όνειρα ενόψει της συνέχειας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ ("Παντελής Μαγουλάς")
(7' Πουλάκος σουτ, 17' Παυλίδης σουτ - 33' Νικούλης σουτ)

Nίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Ριζογιάννης, Λαμπρόπουλος, Χολέβας, Μκρτσιαν, Δεληζήσης, Διαμαντίδης, Παυλίδης (85’ Πεχλιβανόπουλος), Λουκίνας (64’ Λαζαρίδης), Πουλάκος, Αναστασίου (68’ Παπατζίκος).

Οικονόμος (Γιώργος Καλτέκης): Πίτκας, Καραγιάννης, Τσιανάκας, Παλάσκας, Φλώρος, Λέβναϊτς (64’ Βούλγαρης), Μπαλλής, Νικούλης, Κουλτσιάκης, Παπαϊωάννου, Μπανούσης (78’ Κέρι).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουκαλάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μεϊντανάς, Νάρης (Αθηνών)

Σχόλιο: Παρά τα αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα, η Νίκη κατάφερε να "ντουμπλάρει" τις επιτυχίες της μετά το τρίποντο στην Ηράκλεια και να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα πλέον για μια εκ των προνομιούχων θέσεων της βαθμολογίας! Μάλιστα, η νίκη των "κυανόλευκων" αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τον αντίπαλο, καθώς ο Οικονόμος αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα του ομίλου, που ωστόσο λύγισε στην έδρα της βολιώτικης ομάδας, συνεχίζοντας πάντως να βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Στα γρήγορα γκολ των Παυλίδη και Πουλάκου οι "πράσινοι" είχαν απάντηση με τον Νικούλη, ο οποίος μείωσε στο 33' και έβαλε ξανά την ομάδα της Τσαριτσάνης στο παιχνίδι. Κύριος... υπαίτιος για το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα ήταν ο τερματοφύλακας Ηλίας Βούρας, ο οποίος στην επανεμφάνισή του στο αρχικό σχήμα ύστερα από δύο αγωνιστικές δικαίωσε απόλυτα τον Απόστολο Χαραλαμπίδηγια την επιλογή του. Ο ταλάντούχος κίπερ είπε "όχι" με εκπληκτικές επεμβάσεις στις φάσεις του Νικούλη (43', 69') και στη διπλή ευκαιρία των Φλώρου, Παλάσκα στο 70', προστατεύοντας έτσι το προβάδισμα της ομάδας του Βόλου μέχρι το φινάλε!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (Δημ. Αναγ. Σερρών)

Οδυσσέας (Σάκης Αλεξίου): Σαμουηλίδης, Λαμπερνάκης, Βρούζας, Γκάγκας, Καρυπίδης, Κόλινς, Πουλής, Κεφαλάς (85' Μπάκανος), Δελλής, Κιουρτσίδης (60' Πατέρης), Μπασιούκας.

Δόξα Κρανούλας (Ανέστης Ζώης): Βασιλειάδης, Χατζηλιάδης, Τασιούλας (7' λ.τρ. Γαϊδαρτζής), Διαμάντης, Βαρτζιώτης, Παπαβασιλείου (60' Ρόβας), Τσακτάνης, Νάνος (86' Γκοτζιάς), Κάκαβος, Γήτας, Κ. Κρολ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλιώρας (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αρχοντής, Λάκης (Λάρισας)
KΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόβας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

Σχόλιο: Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Αναγέννησης Σερρών, που θύμιζε... βούρκο σε πολλά σημεία του, δεν επέτρεψε σε Οδυσσέα και Δόξα Κρανούλας να κάνουν παιχνίδι αξιώσεων. Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες. Κι αυτό διότι οι γηπεδούχοι παρέμειναν εντός της ζώνης του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είδαν τις ελπίδες τους για πλασάρισμα στην προνομιούχο τριάδα να μειώνονται για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 1-0 TΕΛΙΚΟ ("ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς")
(56' Μωυσιάδης σουτ)

Στο 15' δοκάρι ο Ραπτόπουλος (Βατανιακός)
Στο 24' οριζόντιο δοκάρι ο Καραπατσακίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

Απόλλων Καλαμαριάς (Γιώργος Στράντζαλης): Καρατζιοβαλής, Σακκάς, Λιόνης, Καραντασιάδης, Καραπατσακίδης, Παντελιάδης (65’ Παρμαξίδης), Δεμιρτζόγλου (81’ Κάλφας), Χατζί, Μουρατίδης (75’ Λεπτοκαρίδης), Χαλιμπάκης, Μωυσιάδης.

Βατανιακός (Τάσος Ιωαννίδης): Σακελλαρίδης, Νίκου, Γιαξής (81’ Ανδρονικίδης), Καρτσαμπάς, Χατζησαΐας, Ραπτόπουλος, Τασίδης, Τσικαδέρης (61’ Σαβίδης), Ντούλας (60’ Κυπαρίσσης), Ποτουρίδης, Λαζαρίδης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρητικός (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τασσιόπουλος, Κόκκαλης (Θεσσαλίας)

Σχόλιο: Το 20λεπτο απόλυτης υπεροχής του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο β' ημίχρονο ήταν αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τον αξιόμαχο Βατανιακό. Ύστερα από ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβασε κατακόρυφα... στροφές στην επανάληψη και εν τέλει σκόραρε με τον Μωυσιάδη, ένα γκολ που αποδείχθηκε αρκετό προκειμένου να τη διατηρήσει σε απόσταση... βολής από τον πρωτοπόρο Εθνικό Γαζώρου. Στην αντίπερα... όχθη, η ομάδα του Βατάν έψαξε την ισοφάριση στη συνέχεια, χάνοντας μάλιστα και ορισμένες καλές ευκαιρίες για να την πετύχει, ωστόσο έφυγε με... άδεια χέρια από την Καλαμαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: