Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Καταγγελίες Χρήστου Σάββα για νταβατζήδες και στημένους πίνακες!!!!!!!!!!

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105.8 ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας με αφορμή τα όσα έγιναν πριν την συνεδρίαση της ΚΕΔ. Ο κ. Σάββας μίλησε για «στημένους πίνακες» και για «νταβατζήδες γύρω από τον κ. Σαρρή»!
Μεταξύ άλλων ο κ. Σάββας δήλωσε τα εξής:
«Φάνηκε καθαρά ότι οι κύριοι Σαρρής, Μπριάκος και Δούρος είχαν έτοιμους τους πίνακες εδώ και μέρες και δεν ήθελαν να συμμετέχω εγώ γιατί θα είχα αντιρρήσεις. Την Τρίτη είχαν συνεδριάσει και ο κ. Σαρρής μου είπε να μην είμαστε παρών λόγω των εκλογών ώστε να μην τους δώσουμε δικαίωμα να λένε.
Είπα ότι δεν έχω αντίρρηση να μην είμαι στη συνεδρίαση αλλά
ότι θέλω να ξέρω τους πίνακες. Ο κ. Σαρρής μου είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο να με ενημερώσει αλλά δεν με πήρε ποτέ. Οι πίνακες ήταν έτοιμοι και αποδείχθηκε από το ότι βγήκαν μέσα σε μισή ώρα ενώ άλλες φορές έκαναν δύο μέρες να βγουν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό ο κ. Σαρρής και οι άλλοι δυο της επιτροπής. Ήθελαν να εκδικηθούν κάποιες ενώσεις που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς. Αλλά θα το βρουν μπροστά τους.
Δεν ήθελαν να είμαι εκεί γιατί ξέρω πιο πολλά για το ποδόσφαιρο και την διαιτησία από τον κ. Σαρρή και θα είχα αντιρρήσεις. Θα παραιτηθώ από την ΚΕΔ αύριο αλλά θα κρίνω τους ορισμούς γιατί έμαθα ότι ξεπληρώθηκαν γραμμάτια και άλλα πολλά. Ο κ. Σαρρής ήθελα να με κάνει συμμέτοχο. Αν δεν πήγαινα στην συνεδρίαση οι ενώσεις θα νόμιζαν ότι συμμετείχα σε αυτό που έγινε. Όλα ήταν στημένα, οι πίνακες έχουν βγει εδώ και δέκα μέρες» είπε για να συνεχίσει:
«Εγώ θέλοντας να διαφυλάξω την δική μου αξιοπρέπεια κατέβηκα στην Αθήνα για να μην φάνει ότι συναινώ σε αυτό που έγινε. Πήγα στην ΕΠΟ και έφυγα. Αργότερα έμαθα ότι φοβήθηκαν μην γυρίσω πίσω και πήγαν σε ξενοδοχείο και όταν έμαθαν ότι μπήκα στο αεροπλάνο γύρισαν στην ΕΠΟ. Έγινε μια διαδικασία-εξπρές! Άλλες φορές έκαναν δυο μέρες. Θα αρχίσουν να βγαίνουν ένας – ένας οι πρόεδροι των ενώσεων που εκβιάστηκαν. Εκβιάζονται οι πρόεδροι των ενώσεων. Τους λένε ότι αν δεν στείλουν ένα χαρτί θα βγάλουν τον διαιτητή τους από τον πίνακα. Είναι γνωστό αυτό. Αυτό το παιχνίδι γινόταν. Εκβιάζονταν από τον κύκλο του κ. Σαρρή. Έχει και νταβατζήδες γύρω του ο κ. Σαρρής. Εγώ είπα να μείνουν απλά οι παλιοί πίνακες και η νέα επιτροπή μετά τις εκλογές να κάνει αξιολογήσεις αλλά σε κάποιους δεν άρεσε αυτό γιατί είχαν τάξει διάφορα».
Σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ είπε: «Η υποψηφιότητα του κ. Σαρρή θα ανακοινωθεί μετά την ανακοίνωση των πινάκων. Έχει μαζέψει τα χαρτιά του αλλά μετά από αυτά που έγιναν σήμερα υπολογίζω ότι θα πάμε σε μεγάλη κόντρα στην προεκλογική περίοδο».

Παραίτηση Σάββα από την ΚΕΔ για την «διαδικασία-παρωδία»

Επιστολή παραίτηση από την ΚΕΔ έστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΟ και στα μέλη του ΔΣ, ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Σάββας, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του για τον τρόπο που καταρτίστηκαν οι νέοι πίνακες.
Ο κ. Σάββας είχε προαναγγείλει την παραίτησή του σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρα 13 Αυγούστου στο ραδιόφωνο της NET 105,8
Στο κείμενο της παραίτησης αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε πρόεδρε
Μετά την ανακοίνωση ότι η ΚΕΔ ολοκλήρωσε τις αξιολογήσεις των διαιτητών έχω να δηλώσω τα εξής: «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αξιολόγησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας -μέσα στο απίστευτο και όμως αληθινό διάστημα της μισής ώρας- ολοκληρώθηκε και η χρονική της διάρκεια αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην σχετική διαδικασία από καταβολής ΚΕΔ.
Με την διαδικασία-παρωδία, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, τα δύο μέλη της ΚΕΔ (Δούρος, Μπριάκος), απόντος του τρίτου μέλους (Βασάρας) ανακοίνωσαν τους νέους πίνακες διαιτητών και παρατηρητών όπως τους είχαν παραδοθεί από τον ενορχηστρωτή της παρωδίας, τον κύριο Σαρρή, πρόεδρο της ΚΕΔ.
Επειδή οι αξίες και τα πιστεύω μου, καθώς και η πολύχρονη θητεία μου στον χώρο, δεν μου επιτρέπουν να συμβιβάζομαι με τέτοιου είδους πρωτοφανής καταστάσεις, ανακοινώνω την παραίτησή μου από την θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, μια θέση που δεν έχει απολύτως καμία αξία μετά τα όσα συνέβησαν.
Αν ο κύριος Σαρρής και η παρέα του θέλουν να φέρουν αυτό το ύφος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο εκδικούνται τις ενώσεις ή επιδιώκουν να τις προσελκύσουν, τους πληροφορώ ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.
Τα αποτελέσματα αυτής της αήθους διαδικασίας θα τα εισπράξουν σύντομα από τις ενώσεις».

Η απάντηση Σαρρή στις δηλώσεις και την παραίτηση Σάββα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποψήφιος να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ στις προσεχής εκλογές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει στην επιστολή παραίτησής του από την ΚΕΔ ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χρήστος Σάββας.
Η δήλωση του κ. Σαρρή είναι η ακόλουθη:
«Οι ενώσεις και όλοι οι ασχολούμενοι με τον χώρο του ποδοσφαίρου γνωρίζουν το ύφος, το ήθος και τα πεπραγμένα όλων μας στον χώρο».
«Ο συνταξιούχος Κουρίδης πίσω από τους πίνακες»
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας μόλις πληροφορήθηκε τους νέους πίνακες διαιτητών μίλησε, τονίζοντας πως πίσω από τα όσα έγιναν βρίσκεται ο συνταξιούχος νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Κουρίδης.
Η δήλωση του κ. Παλάσκα: «Τίποτα δεν άλλαξε, έγινε ότι προανήγγειλε στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΠΟ ο κ. Κουρίδης, παρουσία του Προέδρου, όλων των μελών του ΔΣ και πολλών συναδέλφων Προέδρων Ενώσεων, που βρέθηκαν στο ΔΣ. Απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά, είπε: «Ο Ηλίας Χατζής στη Σούπερ Λιγκ και εσύ θα δεις τι θα πάθεις…». Προσωπικά δεν περίμενα από τον κύριο Δούρο και από τον κύριο Μπριάκο, πολύ περισσότερο δε από τον δεύτερο, που με τις πράξεις τους φωτογραφίζουν στο βάθος εκλογές στην Ομοσπονδία.
Μετά από όλα αυτά πρέπει να παραιτηθούν. Ειδικά από τον Μπριάκο δεν το περίμενα. Οι επιλογές διαιτητών φωτογραφίζουν τις εκλογές στην ΕΠΟ. Γιατί ο Σαρρής δεν ήταν παρών; Θα πρέπει να παραιτηθεί αφού ο Πιλάβιος του είπε να παραβρεθεί και αυτός αρνήθηκε. Πιστεύω ότι ο κ. Σαρρής δεν θα είναι υποψήφιος. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο συνταξιούχος νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, κ. Κουρίδης σύμφωνα με όσα είπε στο Δ.Σ.».

To σχόλιο της ΕΠΣ Λακωνίας για τους πίνακες

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκης Καρράς έστειλε, με δική του πρωτοβουλία, σχόλιο για τους πίνακες διαιτησίας, το οποίο δημοσιεύεται αυτούσιο. «Εκδικούνται αδίκως νέους ανθρώπους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το σχόλιο έχει ως εξής:
«Σχετικά με τις αξιολογήσεις των διαιτητών της ένωσής μας, ήταν γνωστές από τον Ιούνιο στην Γ.Σ. της ΕΠΟ και το ξέρει ο κ. Σαρρής… Ξεχνούν κάποιοι κύριοι ποιος τους έφερε στην ΕΠΟ και τώρα μέσα στην ζάλη τους (εκλεγμένοι και υπάλληλοι) για να μην χάσουν τις καρέκλες τους εκδικούνται αδίκως νέους ανθρώπους, εκλεκτά μέλη της κοινωνίας και του ποδοσφαίρου, που τυγχάνουν διαιτητές της Λακωνίας. Ευτυχώς, ο Οκτώβρης έρχεται και θα απομακρυνθούν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το λακωνικό ποδόσφαιρο αποφασίζει ελεύθερα δίχως κηδεμόνες και θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές, που ζημιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, την κοινωνία και απομακρύνουν τα παιδιά από το χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί «κάποιοι» δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στη ζωή τους και θέλουν μόνο να «διοικούν». Αλλά τελειώνουν…
Υ.Γ. Η ένωσή μας στηρίζει διαχρονικά όλους τους διαιτητές (εν ενεργεία και μη) του νομού μας και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι παντελώς ψευδή και κακόβουλα. Περιμένουμε όμως τα πρόσωπα που εμπλέκουν το όνομά τους να βγουν δημόσια και να μάθουμε όλοι αν συμφωνούν ή όχι με αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: