Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Άλλα… κόλπα η Εθνική!!!

Η… νέα Εθνική ξέρει από επίθεση, αλλά έχει αμυντικά κενά! 

Με τον Φερνάντο Σάντος να βασίζεται σε αρκετούς νεαρούς παίκτες, νίκησε 3-2 την Νορβηγία στο Όσλο στο μοναδικό φιλικό παιχνίδι πριν από την έναρξη των προκριματικών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Άλλα… κόλπα!

Πολύ καλή επιθετικά η Εθνική με τους διεθνείς μας να σκοράρουν τρεις φορές, να χάνουν και πολλές ευκαιρίες, αλλά και με αρκετές αμυντικές αδυναμίες. 

Σκόρερ οι Τόροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μήτρογλου, το πρώτο του με την Εθνική ανδρών. 

«Γκραν γκινιόλ» ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. «Ανοικτά» έπαιζαν και οι δύο ομάδες, δίνοντας βάση στην επιθετική τους λειτουργία. Η Εθνική μπήκε πιο ορεξάτη και ανταμείφθηκε για αυτό μόλις στο 7’.
Ο Τοροσίδης έπαιξε το 1-2 με τον Μανιάτη από τα δεξιά και αφού… άδειασε τον Ρίισε έκανε τη σέντρα-σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον Νορβηγό γκολκίπερ. Στο 11’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βγήκε στην πλάτη της νορβηγικής άμυνας, μετά από εκτέλεση φάουλ και έπιασε την κεφαλιά, κάνοντας το 2-0 στο Όσλο. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι γρήγορος και είχε έρθει η ώρα να αντεπιτεθούν και οι γηπεδούχοι. 

Μόλις στο 13’ μετά από φάση διαρκείας ο Χάνγκελαντ έπιασε το σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μανιάτη, κατέληξε στα δίχτυα, με τον Καρνέζη να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 37’ ο Φορτούνης έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 3-1, καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως φάνηκε να αιφνιδιάστηκε. Στα επόμενα δύο λεπτά η Νορβηγία έχασε ισάριθμες κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει σε 2-2. Αρχικά με την κεφαλιά του Αμπντουλάε, που σταμάτησε στο δοκάρι της ελληνικής εστίας και στη συνέχεια με αυτή του Χούσεκλεπ που μπλόκαρε ο Καρνέζης. 

Η Εθνική έδειχνε εκστασιασμένη επιθετικά. Με τον Μήτρογλου να εισέρχεται στον αγώνα ως αλλαγή, «ανέβασε» ακόμα περισσότερες… στροφές. Ότι δεν κατάφερε ο επιθετικός του Ολυμπιακού σε δύο περιπτώσεις, τόσο στο 53’, όσο και στο 55’, το πέτυχε στο 56’. Ο Κατσουράνης έκανε τη «βαθιά» μπαλιά, ο Μήτρογλου έκανε πολύ καλό κοντρόλ και το δυνατό σουτ που επιχείρησε δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νορβηγό τερματοφύλακα, σημειώνοντας το 3-1. Μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ του Μήτρογλου με το εθνόσημο της Εθνικής Ανδρών. 

Στη συνέχεια «έπεσε» λίγο ο ρυθμός, με τους Νορβηγούς μπροστά στο κόσμο τους να θέλουν να μειώσουν, ωστόσο δεν μπορούσαν. «Φρένο» φάνηκε πως μπήκε και στο επιθετικό… κρεσέντο της Ελλάδας, όπου δεν μπορούσε να βγάλει εκ νέου φάσεις μπροστά στην εστία της Νορβηγίας, με τη «δουλειά» να έχει γίνει πριν. Ο… εορτάζων της βραδιάς για τους Νορβηγούς, Τζον Άρνε Ρίισε, καθώς έφτασε τις 104 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής του, κατάφερε να μειώσει σε 3-2. Οι Νορβηγοί έκαναν τη σέντρα, το δεξί κομμάτι της άμυνας δεν λειτούργησε σωστά με τον Ρίισε να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να μειώνει ακόμα περισσότερο. Τίποτα δεν άλλαξε στο εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης με την Εθνική να ξεκινάει-έστω και σε φιλικό αγώνα-με το… δεξί την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Μουντιάλ. 

Νορβηγία (Όλσεν):Γιάρστεϊν, Χέγκλι, Ντεμίντοφ (38΄Ρπόγκνε), Χάνγκελαντ (79΄Ρούουντ), Χένρικσεν (46΄Έικρεμ), Χούσεκλεπ (62΄Σάντερλουντ), Ρίισε, Νόρντβεϊντ, Αμπντελάουε (62΄Μπράατεν), Ελιουνούσι, Πέντερσεν (46΄Γκρίντχεμ) 

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46΄Βύντρα), Σπυρόπουλος (81΄Σιόβας), Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46΄Νίνης), Τζιόλης (81΄Δημούτσος), Κατσουράνης, Σαμαράς (46΄Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70΄ Χριστοδουλόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: