Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 0-1

Αγκαλιά με το εισιτήριο για την Σούπερ Λίγκα είναι ο ΟΦΗ που νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στην Νέα Σμύρνη, σ' ένα ματς που τα είχε όλα. Γκολ, πέναλτι, αποβολές,νεύρα, επεισόδια και διακοπή.


Προβάδισμα στην μάχη  της ανόδου για την Σούπερ Λίγκα έχει ο ΟΦΗ που νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στην Νέα Σμύρνη, και με επτά βαθμούς άφησε πέντε πόντους πίσω την ομάδα της Βοιωτίας.


Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Κάλαιτζιτς με πέναλτι στο 28', σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα. Γκολ, πέναλτι, αποβολές,νεύρα, επεισόδια και διακοπή. Αποβλήθηκαν Ψωμάς και Μπουλούτ. Πανηγύρισαν με τους 800 Κρητικούς οπαδούς στο φινάλε οι παίκτες του Αναστόπουλου.


Η βαθμολογία (1η αγωνιστική)

ΟΦΗ                            7
----------------------------------------------

Δόξα Δράμας            4

Λεβαδειακός            2

Διαγόρας Ρόδου      0


Ευκαιρίες... με μακρινά σουτ

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τις δύο ομάδες να έχουν ισορροπημένη κατοχή της μπάλας αλλά με τους Κρητικούς να δείχνουν πιο αποφασισμένοι να φτάσουν πρώτοι σε ένα γκολ.

Στο 5' οι τυπικά φιλοξενούμενοι, απείλησαν την εστία του Στρατηλάτη όταν ο Καμπανταης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ψωμά και κατέληξε κόρνερ.

Η απάντηση των Βοιωτών ήρθε έξι λεπτά αργότερα (11') όταν ο  Μαχαίρας βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την μεγάλη περιοχή σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Βεζυρίδη. Οι παίκτες του Παπακώστα με τον ίδιο τρόπο έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν στο 17' ήταν η σειρά του Πόποβιτς να κάνει το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του πορτιέρο του ΟΦΗ.

Πέναλτι, αποβολή και γκολ

Το παιχνίδι κυλούσε με τις δύο ομάδες να αναζητούν τρόπο να μπουν στα αντίπαλα καρέ, αφού πρωταρχικός τους στόχος ήταν να κρατήσουν τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από την περιοχή.

Στο 28' όμως ανατράπηκαν τα δεδομένα του ματς, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Ζορμπά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Καπάνταης βγήκε σε θέση βολής και ο Ψωμάς στην προσπάθεια να τον σταματήσει, τον ανέτρεψε με τον Τριτσώνη να υποδεικνύει άμεσα το σημείο του πέναλτι.

Παράλληλα, ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε την δεύτερη κίτρινη και συνάμα την κόκκινη στον υψηλόσωμο αμυντικό που κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κάλαιτζιτς που ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και έδωσε το εύνασμα για πανηγυρισμούς στην εξέδρα των φίλων του ΟΦΗ.
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους οι Κρητικοί αναλώθηκαν στο να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα ενώ την ίδια ώρα οι "πράσινοι" του Λεβαδειακού δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία του Βεζυρίδη.


Αλλαγή δεδομένων και δοκάρι ο Πόποβιτς

Στην επανάληψη τα αγωνιστικά δεδομένα άλλαξαν με τον Λεβαδειακό να έχει πάρει τα ηνία του ματς από το ξεκίνημα και στο 50' να φτάνει μια ανάσα από την ισοφάριση.

Ο παλιός παίκτης του ΟΦΗ και νυν των Βοιωτών, Πόποβιτς με σουτ "κεραυνό" είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη και να απομακρύνεται. Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής δύο λεπτά αργότερα, όταν απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Μπεγκόνια και στην συνέχεια ο Τριποτσέρης από κοντά αστόχησε σε κεφαλιά.

Οι παίκτες του Αναστόπουλου μετά από 15λεπτο αδράνειας και οπισθοχώρησης είχαν ένα καλό πεντάλεπτο που θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, γεγονός που δεν κατάφεραν. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Καπάνταης, που πρώτα στο 64' μετά την σέντρα του Ζορμπά η καρφωτή κεφαλιά του σταμάτησε από τον Στρατηλάτη. Σχεδόν ίδια φάση και στο 69' όταν ο επιθετικός των Κρητικών με πλασέ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, που δέχθηκε και τα συγχαρητήριά του.

"Μοιραίος" ο Ζουρούδης, εκληκτικός ο Βεζυρίδης

Οι παίκτες του Παπακώστα χάρη και στην είσοδο των Ζουρούδη και Ναπολεόνι είχαν εξαιρετική παρουσία και πίεζαν την αντίπαλη εστία για να φτάσουν στην ισοφάριση. Σε διάστημα επτά λεπτών, έχασαν τρεις ευκαιρίες να φτάσουν στο γκολ.

Αρχικά, στο 71' ο Ναπολεόνι με κεφαλιά μετά την σέντρα του Μαχαίρα είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (76') ο Πόποβιτς πραγματοποίησε την σέντρα και η κοντική κεφαλιά του Ζουρούδη, σταμάτησε εντυπωσιακά από τον Βεζυρίδη.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΟΦΗ, έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο 78' όταν μετά το σουτ από κοντά του Ζουρούδη μπλόκαρε την μπάλα.

Μπουκάλια, καρέκλες και κροτίδα

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, σημείο αναφοράς ήταν η σύρραξη που παραλίγο να προκληθεί όταν μετά από μερικά νεύρα του Ρούσεφ με έναν αντίπαλό του κοντά στον πάγκο του Λεβαδειακού, οι φίλοι των "πράσινων" πέταξαν μπουκάλια και καρέκλες στον αγωνιστικό χώρο και μια κροτίδα, η οποία έσκασε μπροστά στον Καμπάνταη, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι κρατώντας το πρόσωπό του.


Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλα έληξαν γρήγορα και ο Τριτσώνης μετά από δύο κίτρινες κάρτες έδειξε την κόκκιινη στον Μπουλούτ (που τα έβαλε με έναν άνθρωπο του Λεβαδειακού).

Η τελευταία ευκαιρία του Λεβαδειακού ήταν σχεδόν με το φινάλε του ματς (94') όταν ένα σουτ του Ζουρούδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο κορυφαίος των Κρητικών, Βεζυρίδης.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Ακριβός (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Κάρτες: Ψωμάς (2), Μαχαίρας / Παπουλής, Ρούσεφ
Κόκκινες: Ψωμάς, Μπουλούτ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Μαχαίρας, Ταραλίδης (30' Λισγάρας), Μπεγκόνια (73' Ζουρούδης), Βασιλείου (46' Ναπολεόνι), Ντιμπαλά, Πόποβιτς.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ρόβας (75' Ρούσεφ), Παπουλής (90' Ζαχαράκης), Ζορμπάς (75' Κατσικογιάννης), Καμπάνταης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: