Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Χάνει και τον Σπανούλη η Εθνική.....

Λίγες ώρες μετά το άκρως κολακευτικό σχόλιο του μεγάλου Νίκου Γκάλη προς το πρόσωπό του, ο Βασίλης Σπανούλης είναι αναγκασμένος να αποχαιρετίσει (ευχόμαστε προσωρινά) την Εθνική Ομάδα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του www.oragiaspor.blogspot.com  αισθάνεται ενοχλήσεις στους κοιλιακούς - προσαγωγούς και ίσως και σήμερα (24/7) να επιστρέψει από το Καρπενήσι στην Αθήνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις...



Ο ηγέτης της Εθνικής ήταν ο μοναδικός μεταξύ των διεθνών, που δεν έκανε τις εργομετρικές εξετάσεις
πριν από την αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Αυτό συναποφασίστηκε με τους ιατρούς της Εθνικής, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του έμπειρου γκαρντ.


Υπεβλήθη μόνο σε αιματολογικές εξετάσεις και το σχέδιο ήταν να ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στο Καρπενήσι, να αρχίσει συντηρητικά και με την πρώτη ευκαιρία να ολοκληρώσει τις εξετάσεις, που έκαναν όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του.
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του ιατρού της Εθνικής κ. Νίκου Κουκουλιά, ο οποίος μίλησε για... ευρήματα το πρωί της περασμένης Δευτέρας (18/7) έξω από το ΟΑΚΑ κατά την αναχώρηση της ομάδας: «Η μαγνητική δείχνει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της χρονιάς είναι κάτι που δεν φεύγει εύκολα. Η μαγνητική είναι λογικό να έχει κάποια ευρήματα.

Δυστυχώς δεν έχω δει την μαγνητική από την διάρκεια της χρονιάς, ο Βασίλης μου είπε από το τηλέφωνο ότι νιώθει καλύτερα. Θεωρώ ότι επειδή θα μπει σταδιακά στην προπόνηση δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αν επανέλθει το πρόβλημα, ξέρουμε ότι είναι επιβαρυμένος και προφανώς θα προσπαθήσουμε να μην του δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα».

Αν επανέλθει το πρόβλημα”, δήλωσε ο ιατρός και το πρόβλημα επανήλθε το βράδυ της Πέμπτης (21/7). Ο Σπανούλης, μαχητικός και πεισματάρης ως συνήθως (αλλά αρκετά θορυβημένος από τον “χειρότερο τραυματισμό στην καριέρα μου” αυτή τη φορά), μπήκε στις διπλές προπονήσεις -πρωί και βράδυ- που είχε βάσει προγράμματος η ομάδα και μολονότι δεν ακολούθησε σε φουλ ρυθμό, όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, οι πόνοι επέστρεψαν.

Έκτοτε, η υπόθεσή του έχει γίνει η βασική συζήτηση στα δωμάτια των συμπαικτών του, ο ίδιος είναι πολύ στενοχωρημένος, που το πρόβλημα στους κοιλιακούς - προσαγωγούς τον επισκέφτηκε τόσο γρήγορα, αλλά είναι υποχρεωμένος να το αντιμετωπίσει. 

Tις επόμενες ημέρες (ίσως και σήμερα 24/7) ο διεθνής γκαρντ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις, ενώ εκφράζονται πολύ σοβαροί φόβοι για τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου - 18 Σεπτεμβρίου).

Οι πιο αισιόδοξοι εύχονται να μην είναι κάτι σοβαρό, ώστε ο Λαρισαίος να καταφέρει να ενσωματωθεί στην ομάδα μετά την επιστροφή της στην Αθήνα. Οι πιο απαισιόδοξοι, όμως, κάνουν λόγο ακόμη και για την ανάγκη να περάσει το κατώφλι του χειρουργείου, όπως ο φίλος του, Δημήτρης Διαμαντίδης, τον Ιούλιο του 2009. 

Ισως αυτό να επιθυμεί (εάν επιβεβαιωθεί το πρόβλημα) και ο Ολυμπιακός, ο οποίος στηρίζει τις ελπίδες του στον Σπανούλη και είναι λογικό να τον θέλει πανέτοιμο εν όψει της επόμενης χρονιάς. Το βέβαιον είναι ότι δημιουργείται τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα στην Εθνική, η οποία μετά την απόφαση του Διαμαντίδη να αποχωρήσει, την απουσία του Θοδωρή Παπαλουκά και τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη στον αστράγαλο, χάνει και τον Σπανούλη (μακάρι όχι για πολύ καιρό), με αποτέλεσμα να έχει μείνει μόνος του ο Νίκος Ζήσης με υποψήφιους παρτενέρ τον Βασίλη Ξανθόπουλο και τους πιτσιρικάδες Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη. Τα πράγματα ζορίζουν πολύ...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: