Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ !!!!!

Γειά σας φίλοι μου εν μέσω καύσωνα..........και ας δούμε τι έχουμε σήμερα στον αγαπημένο μας νταλκά.........


249. Σάλκε-Ντόρτμουντ          over           

Σάλκε και Ντόρμουντ διεκδικούν τον τίτλο του Σούπερ Καπ στο γήπεδο της πρώτης. Πιο έτοιμη έδειξε στα πρόσφατα παιχνίδια η Μπορούσια παρά τις πολλές απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει.
Η Σάλκε είχε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά
παρά το γεγονός ότι τερμάτισε 14η στο πρώταθλημα. Η κατάκτηση του κυπέλλου και η πορεία της μέχρι τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έκαναν τους οπαδούς της να ξεχάσουν όλα τα άλλα.
Ανάλογες στιγμές δύσκολα θα ζήσει και φέτος καθώς το μπάτζετ είναι περιορισμένο. Τα ταμεία της προσωρινά γέμισαν πάντως με την πώληση του Νόιερ στην Μπάγερν. Ονόματα μεγάλης αξίας δεν έχουν έρθει ακόμη στην Φέλτινς Αρίνα με τους Χέγκερ και Φουκς να είναι τα μοναδικά αποκτήματα. Σημαντικές οι απουσίες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς καθώς θα λείψουν οι Τζόουνς και Φαρφάν.
Η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ θέλει η περσινή χρονιά να μην αποτελέσει πυροτέχνημα, αλλά έναρξη μιας νέας αυτοκρατορίας. Στόχος παραμένει πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι η οικονομική εκκαθάριση των χρεών της ομάδας. Η μεταγραφή Σαχίν γέμισε τα ταμεία της και κάλυψε μέρος αυτού του κενού.
Λιτά κινήθηκε στις μεταγραφές η Μπορούσια αποκτώντας δύο μόνο γνωστούς παίκτες (Πέρισιτς και Γκουντογάν), καθώς το ρόστερ της είναι σχεδόν πλήρες και με πολλές εναλλακτικές λύσεις ειδικά μετά την επάνοδο των Κελ και Ζιντάν που ήταν τραυματίες σε μεγάλο μέρος της σεζόν.
Η πρώτη κούπα της χρονιάς κατέληξε στα χέρια των παικτών της Ντόρτμουντ οι οποίοι κατέκτησαν το Total Lig Cup στο Μάιντζ κερδίζοντας την γηπεδούχο ομάδα στον ημιτελικό και το Αμβούργο στον τελικό. Μπλαζικόφσκι, Γκροσκρόιτς και Γκέτζε είναι τραυματίες, ενώ ο Σούμποτιτς αμφίβολος καθώς έχει υποστεί διάσειση. Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με την φανέλα της Παραγουάης θα αγωνιστεί ο Μπάριος.
Η Ντόρτμουντ έδειξε στο Μάιντζ να βρίσκεται σε καλή κατάσταση παρά τις απουσίες της. Έχει τον πρώτο λόγο να φτάσει στη νίκη στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι κόντρα στην Σάλκε με το level ball υπέρ της να δίνεται στο 1,90.

251. Περού-Βενεζουέλα                       1                    


Στον τελικό των απογοητευμένων του Κόπα Αμέρικα η Βενεζουέλα δίνεται ως φαβορί καθώς οι Περουβιανοί θα αγωνιστούν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη. Σε εξαιρετικές τιμές το under. 
Το Περού πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όμως οι φιλοδοξίες του τελείωσαν εκεί. Με δύο γκολ του Σουάρεζ σε λιγότερο από δέκα λεπτά έχασε με 2-0 από την Ουρουγουάη και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό. Τα νεύρα ήταν πολλά και η απογοήτευση μεγάλη με τον Βάργκας να πληρώνει το μάρμαρο δεχόμενος την κόκκινη κάρτα.
Η πορεία πάντως κρίνεται ικανοποιητική καθώς κατάφερε για πρώτη φορά μετά από οκτώ απόπειρες να περάσει το εμπόδιο των προημιτελικών επικρατώντας επί της Κολομβίας στην παράταση. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας πηγαίνει στον Μαρκαριάν ο οποίος έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν πως οι νίκες και οι προκρίσεις κερδίζονται με την άμυνα. Το Περού μόνο κόντρα στην Ουρουγουάη δέχτηκε περισσότερα από ένα γκολ, με το under να έχει εμφανιστεί στους δώδεκα τελευταίους αγώνες του.
Η Βενεζουέλα δινόταν ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου πριν την έναρξη του Κόπα Αμέρικα, όμως έφτασε ένα βήμα από τον τελικό. Η Παραγουάη στα πέναλτι της στέρησε την χαρά και την δόξα, με τους Βενεζουελάνους να διαμαρτύρονται για γκολ που ακυρώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Κερδίζοντας το Περού το βράδυ του Σαββάτου θα φτάσει τις τρεις νίκες στο τουρνουά, όσες δηλαδή είχε πετύχει συνολικά στις παρουσίες της σε όλα τα προηγούμενα Κόπα Αμέρικα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωρίσει την ήττα στην Αργεντινή και θα παραταχθεί πλήρης, καθώς εξέτισε και είναι διαθέσιμος και ο Ρινκόν. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη προηγούμενη διοργάνωση με την οικοδέσποινα τότε Βενεζουέλα να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-0.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες θα εμφανιστούν πιο χαλαρές και πιθανώς με αλλαγές στην σύνθεσή τους δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσουν για τη νίκη. Ο Μαρκαριάν δε θα αλλάξει την τακτική του παρά την απουσία του Βάργκας, η οποία θα αποδυναμώσει αισθητά την επίθεση καθώς από τα πόδια του περνούσε η μπάλα σε κάθε δημιουργική προσπάθεια των Περουβιανών. Το 13ο διαδοχικό under του Περού αποδίδει 1,75.

Δεν υπάρχουν σχόλια: