Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 0-3


Τους πρωταθλητές του 1ου ομίλου για τη σεζόν που έληξε το Μάιο υποδέχθηκε στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία 150 φιλάθλων η Προσοτσάνη, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-3, μιας και οι σερραίοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, φτάνοντας έτσι στο 1ο φιλικό «τρίποντο» μετά την ισοπαλία με το Σιδηρόκαστρο (1-1) και την ήττα από την Ηράκλεια (0-1).
Εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που ακόμα ψάχνουν να πάρουν…μπροστά ως προς τα αποτελέσματα, οι παίκτες του Παναγιώτη Διλμπέρη κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ ουσιαστικά τις τρεις από τις πέντε ουσιώδεις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά στα καρέ τόσο του Σκιαθίτη όσο και του Μαναρίδη που χρησιμοποιήθηκαν κάτω από τα γκολπόστ της Προσοτσάνης.
Ωστόσο το τεστ για τους «κυανόλευκους» του Γιάννη Οικονόμου και παρά την ήττα ήταν θετικό, αν κρίνουμε τη διαφορά κατηγορίας και μοιραία…κλάσης μεταξύ Προσοτσάνης και Γαζώρου. Τα ατομικά λάθη στην αμυντική διάταξη περιορίστηκαν στο ελάχιστο – και σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης κι αρκετές μέρες μπροστά μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων – το κέντρο σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, με χαμένες αλλά και κερδισμένες μονομαχίες, ενώ γι άλλη μια φορά η επίθεση δημιούργησε και δυστυχώς έχασε ευκαιρίες, με κάποιες απ’ αυτές να χαρακτηρίζονται ως «κλασσικές».
Η έναρξη του ματς βρήκε τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο φορτσάτοι και τους γηπεδούχους ειδικά στο 1ο δεκάλεπτο να περιμένουν κάτω από το χώρο του κέντρου και προς την περιοχή τους. Σταδιακά οι «κυανόλευκοι» άρχισαν να ισορροπούν το ρυθμό, αυξάνοντας την πίεση τόσο στις πτέρυγες όσο και στον κεντρικό άξονα, μη δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες του Παναγιώτη Διλμπέρη να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σκιαθίτη.
Χρειάστηκαν όμως μια στημένη φάση λίγο μετά το ημίωρο για να πάρουν κεφάλι στο σκορ (32ο 0-1) και πέντε λεπτά αργότερα με όμορφη συνδυασμένη ενέργεια σημείωσαν και δεύτερο γκολ (37ο 0-2). Η εξέλιξη σ’ αυτό το 5λεπτο επέδρασε αρνητικά στους παίκτες του Γιάννη Οικονόμου, που μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, χωρίς να καταφέρουν ν’ αντιδράσουν.
Στην επανάληψη και μέχρι το 65ο λεπτό οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν – και το άξιζαν –  να σημειώσουν ένα γκολ και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ωστόσο πότε η αστοχία και πότε οι σωστές τοποθετήσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα τους το απέτρεψαν. Το τρίτο γκολ ήρθε σ’ ένα χρονικό σημείο όπου και οι δύο προπονητές είχαν πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τους τις αλλαγές, με τους παίκτες της Προσοτσάνης να ψάχνουν μέχρι το φινάλε του ματς έστω ένα γκολ, που βάσει απόδοσης και στατιστικής ανάλυσης έπρεπε να το είχαν πετύχει. Αλλά το έχουμε πει πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα που αποδίδει…δικαιοσύνη! Όχι πως η νίκη του Γαζώρου δεν ήταν δίκαιη, προς αποφυγή παρερμηνειών…
Λεπτό προς λεπτό:
Φάουλ στο 4ο λεπτό από αριστερά του Αγγελακά με την άμυνα της Προσοτσάνης να «κολλάει» και τον Άγγο να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μοσχοφίδης αφού κέρδισε δύο κόντρες εκτός περιοχής δοκίμασε το πόδι του από τα 20 μέτρα όμως δε βρήκε στόχο, ενώ στο 17ο λεπτό ο Κούτρας έγινε αποδέκτης του συνδυασμού των Ουζούνογλου και Δούμπλατζη στη γωνία της περιοχής και σούταρε συρτά στην αγκαλιά όμως του Γιαννιώτη.
Στο 23ο λεπτό την ίδια τύχη και από το ίδιο σημείο αλλά στην αντίπαλη περιοχή είχε το συρτό δυνατό σουτ του Καλογιάννη Παν.
Λίγο μετά το ημίωρο και συγκεκριμένα στο 32ο λεπτό ο Γάζωρος άνοιξε το σκορ. Ο Κουκούτσης εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ για τον Αγγελακά στον κεντρικό άξονα και περίπου 5 μέτρα εκτός περιοχής, με τον περσινό 1ο σκόρερ του ομίλου να επιχειρεί το δυνατό σουτ, την μπάλα να αλλάζει ελαφρώς πορεία αφού βρήκε σε πόδι παίκτη που βγήκε από το ανθρώπινο τείχος και να καταλήγει στον ουρανό των διχτύων του Σκιαθίτη…0-1.

πηγή ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr
Το 0-2 έγινε πέντε λεπτά αργότερα και ήταν απόρροια εξαιρετικού συνδυασμού από την αριστερή πτέρυγα με «δράστες» τους Αγγελακά-Άγγο-Γαλακτερό και σκόρερ τον Πεχλιβανίδη, που πρόλαβε το Στεργιάκο στη γωνία της μικρής περιοχής και με προβολή νίκησε και το Σκιαθίτη.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης σε παρόμοια φάση μ’ αυτή του 0-2 η Προσοτσάνη «άγγιξε» τη μείωση στο σκορ. Ο Στεργιάκος πέρασε την μπάλα από άμυνα στο χώρου του κέντρου για τον Κερασίδη που με ωραία κάθετη έβγαλε σε θέση έξω αριστερά τον Καλαϊτζή Δημ., με το νεαρό άσσο να σεντράρει χαμηλά ψάχνοντας το Δούμπλατζη, όμως ο μόνιμος σκόρερ των «κυανόλευκων» στα φιλικά για εκατοστά δεν την πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Και πάλι ο Δούμπλατζης βρίσκεται σε θέση βολής μετά την κάθετη του Ουζούνογλου στο 56ο λεπτό, αυτή τη φορά πλασάρει υπό πίεση το Σαμολαδά με τον τερματοφύλακα του Γαζώρου να διώχνει με το σώμα σωτήρια.
Μακρινό σουτ-φάουλ του Κερασίδη που θέλησε να αιφνιδιάσει το Σαμολαδά στο 63ο λεπτό, αλλά κι αυτή τη φορά ο νεαρός τερματοφύλακας των σερραίων αντέδρασε σωστά και έδιωξε με γροθιές κάτω από το αριστερό του «παραθυράκι».
«Απάντηση» του Γαζώρου εις διπλούν στο μονοπώλιο ευκαιριών της Προσοτσάνης, καθώς πρωτίστως στο 65ο ο Λαζίδης μετά από ατομική προσπάθεια σούταρε για να μπλοκάρει στη γωνία του ο Μαναρίδης, με τον 17χρονο γκολκίπερ των γηπεδούχων να λέει «όχι» και στο Βασιλειάδη τρία λεπτά αργότερα που μετά τη σέντρα του Καλογιάννη Πρ. με κεφαλιά από κοντά θέλησε να χριστεί σκόρερ του 0-3.
Ωστόσο το γκολ αυτό δεν άργησε να έρθει, μιας και στο 71ο λεπτό ο Ζαγκλιβέρης έπαιξε το «ένα-δύο» με το Λαζίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Γαζώρου κι έβγαλε την πάσα στο ύψος της περιοχής για τον Κωνσταντινίδη, που δείχνοντας την κλάση του με πλασέ εν κινήσει δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Μαναρίδη που αρκέστηκε να τη μαζέψει από το βάθος της εστίας του.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Προσοτσάνη απώλεσε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να μειώσει το σκορ: στο 80ό Κωνσταντινίδης-Δροσίδης και Χατζησαββίδης άλλαξαν την μπάλα εκτός περιοχής, ο Δροσίδης έγινε εκ νέου κάτοχός της σε καλό σημείο, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Σαμολαδάς. Στο 82ο λεπτό ο Παλάσκας γυρίζει την μπάλα στον Κουρμπή που υποπίπτει σε αβίαστο λάθος δίνοντας την ευκαιρία στο Χατζησαββίδη να βρεθεί σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα που εκ νέου αρνήθηκε το γκολ στους γηπεδούχους παραχωρώντας το κόρνερ, το οποίο και εκτέλεσε ο Κιοσέογλου στη γωνία της μικρής περιοχής με την κεφαλιά του Δροσίδη να καταλήγει μόλις άουτ.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Πουλικίδης Κωνσταντίνος ( Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος & Μπαλτζίδης Λάζαρος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης (57ο Μαναρίδης), Δημητριάδης (70ό Γεωργιάδης), , Καλαϊτζής Δημ. (59ο Κωνσταντινίδης), Σίντος (85ο Παπαμιχαήλ), Στεργιάκος (81ο Τσακμακίδης), Φερφέρης (46ο Κερασίδης – 81ο Ράδος), Παλτζίδης, Κούτρας (46ο Χατζησαββίδης – 85ο Νουσδίλης), Δούμπλατζης (57ο Δροσίδης), Μοσχοφίδης (79ο Σκριάπας), Ουζούνογλου (65ο Κιοσέογλου).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιαννιώτης (46ο Σαμολαδάς), Κοσμίδης (46οΑραμπατζής), Γαλακτερός (63ο Αβραμίδης), Ταρπινίδης (63ο Κουρμπής), Κουκώλης (63ο Ζαγκλιβέρης), Κουκούτσης (46ο Μεσέρδης), Καλογιάννης Παν., (46ο Παλάσκας) Άγγος, Πεχλιβανίδης (38ο Βασιλειάδης – 69ο Τσακαλίδης), Αγγελακάς (57ο Λαζίδης), Τάκας (57ο Κωνσταντινίδης).

  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Καλαϊτζής Κυρ., Λάμπρου, Παλλικάρης & Πιτσακτσής.
  • Επόμενο φιλικό προετοιμασίας το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 6μ.μ. εκτός έδρας με τον Ορφέα Ελευθερούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: