Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΗ Η ΜΠΑΡΤΣΑ........ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!

Σε ένα χορταστικό ματς που είχε τέσσερα γκολ και αρκετές καλές φάσεις, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο πρώτο ραντεβού τους για το ισπανικό σούπερ Καπ. Ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη στο "Καμπ Νόου" (vds).

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης στο πρώτο ημίωρο, όπου προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Εζίλ στο 13' και είχε μερικές ακόμα καλές στιγμές στα καρέ του Βαλντές, όμως η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι ακόμα και σε μέτρια βραδιά και χωρίς αρκετά βασικά στελέχη της (εκτός ενδεκάδας Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς) έχει... αλλεργία στην ιδέα της ήττας.


Έτσι έφερε το ματς στα ίσια στο 36' στην πρώτη ουσιαστικά φάση της απέναντι στον Κασίγιας, χάρη σε γκολ-αριστούργημα του Νταβίδ Βίγια ενώ στο 45΄έφερε τούμπα το ματς στην δεύτερη καλή φάση της στο ημίχρονο, με τον Λιονέλ Μέσι να "χορεύει" τρεις παίκτες της "βασίλισσας" πριν νικήσει τον Κασίγιας και γράψει το 2-1.

Οι συγκινήσεις ήταν έντονες και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει γρήγορα στην ισοφάριση στο 54' με τον Τσάμπι Αλόνσο και να πιέζει έντονα για τρίτο γκολ, και τη Μπαρτσελόνα από την πλευρά της να κρατάει το ευνοϊκό για αυτήν σκορ έχοντας σε αρκετά καλή βραδιά τον γκολκίπερ της.
Στα τελευταία 20 λεπτά ο ρυθμός του "Clasico" έπεσε, γεγονός φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, με το 2-2 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά τον πρώτο τίτλο της σεζόν, που θα παιχτεί το βράδυ της Τετάρτης στο άνδρο των Καταλανών, το "Καμπ Νόου".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Μαρσέλο, Πέπε, Καρβάλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (58' Καγιεχόν), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (53' Ντι Μαρία), Εζίλ, Μπενζεμά (81' Ιγκουαίν)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γουαρδιόλα)Βαλντές, Άλβες, Αμπιντάλ, Μαστσεράνο, Αντριάνο (61' Πικέ), Αλκάνταρα (58' Τσάβι), Κεϊτά, Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι, Βίγια (73' Πέδρο)

Γκολ: 13' Εζίλ, 54' Τσάμπι Αλόνσο / 36' Βίγια, 45' Μέσι

Κίτρινες κάρτες: 32' Εζίλ, 78' Τσάμπι Αλόνσο, 90' Κοεντράο / 55' Σάντσες



Το πρώτο ημίχρονο

Η Ρεάλ μπήκε με μεγαλύτερο νεύρο και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και μετά από την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 2' (σουτ Μπενζεμά που κόντραρε σε Αμπιντάλ και έφυγε κόρνερ) είχε στο 9' την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία της στο ντέρμπι.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε σέντρα-λουκούμι από τα αριστερά και ο Μπενζεμά έπιασε δυνατή σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βαλντέζ να υποχρεώνεται σε εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ.
Με τη συμπλήρωση του 10λεπτου η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μετρούσε ήδη τρία κόρνερ στο ενεργητικό της και στο 13' έφτασε η στιγμή να καρπωθεί την υπεροχή της...
Ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά τραβώντας πάνω τους τρεις αντιπάλους, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Εζίλ φάτσα με τον Βαλντές, και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός με τουρκικές ρίζες πέτυχε το πρώτο του γκολ σε "'Clasico" με ψύχραιμο αριστερό πλασέ (1-0).



Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλντέζ έπεσε και μπλόκαρε στη δεξία γωνία του επικίνδυνο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, με την περσινή καλή 11άδα του Μουρίνιο να εκμεταλλεύεται την πειραματική ενδεκάδα του Γουαρδιόλα και να διατηρεί τον έλεγχο του ματς μέχρι το ημίωρο.
Για 36 λεπτά αγώνα η Μπαρτσελόνα δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση... Μπαρτσελόνα (οφθαλμοφανέστατη η απουσία των Τσάβι, Ινιέστα και Μπουσκέτς από τη μεσαία γραμμή), όμως από το πουθενά έφτασε στην ισοφάριση, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πόσο ισχυρό μέταλλο διαθέτει.
Το 1-1 έγινε μάλιστα με απόλυτα εμφατικό τρόπο, με τον Βίγια να παίρνει τη μπάλα από πλάγια αριστερά, να συγκλίνει λίγο στην περιοχή υπό την επιτήρηση του Κεντίρα και με ασύλληπτο δεξί πλασέ βγαλμένο από play station εκτέλεσε τον Κασίγιας στο αριστερό "παραθυράκι" του!



Η συνέχεια βρήκε τη Ρεάλ να έχει δύο καλά σουτ με τους Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο (κορυφαίοι στο πρώτο μέρος) στο 43' και στο 44' αντίστοιχα, όμως στο 45' δέχτηκε και δεύτερη... ψυχρολουσία!

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή της Ρεάλ και αφού απέφυγε περίτεχνα Κεντίρα, Καρβάλιο και Πέπε (ο τελευταίος έπεσε μάλιστα στο έδαφος) με σόλο ενέργεια, υπέγραψε την ολική ανατροπή στο ματς με αριστερό πλασέ κάτω από τα πόδια του Κασίγιας.





Το δεύτερο ημίχρονο

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τη Μπαρτσελόνα να έχει καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο, απελευθερωμένη προφανώς από το υπέρ της 2-1 και την ανατροπή, όμως στο 54' ήταν η σειρά των Μαδριλένων να "απαντήσουν".



Μετά την εκτέλεση του 7ου κατά σειρά κόρνερ τους, ο Πέπε που ήταν πλάτη προς το τέρμα έστρωσε στον Τσάμπι Αλόνσο και αυτός με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαλντές για το 2-2.



Ένα λεπτό αργότερα μία άστοχη έξοδο του Βαλντές λίγο έλειψε να κάνει το 3-2 για τους γηπεδούχους, ενώ στο 64' ο Κριστιάνο Ρονάλντο "φλέρταρε" με το γκολ, με την εκτέλεση φάουλ του να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.
Η φάση αυτή μεγάλωσε την όρεξη των γηπεδούχων που στα επόμενα λεπτά πίεσαν και είχαν μικροευκαιρίες για τη δική τους ανατροπή, με τον γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα να παρουσιάζεται όμως αλάνθαστος στις επεμβάσεις του.
Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα δημιούργησε την πρώτη σπουδαία φάση της -πέρα από τα δύο γκολ- στο 78ο λεπτό, με την εκτέλεση φάουλ του Μέσι να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τις δύο ομάδες να ζητούν αμφότερες από ένα πέναλτι (η Ρεάλ στο 85' σε ανατροπή του Ρονάλντο από τον Βαλντές και η Μπαρτσελόνα στο 88' σε μαρκάρισμα του Μαρσέλο μέσα στην περιοχή πάνω στον Πέδρο), και το τελικό σφύριγμα να τις βρίσκει να ανανεώνουν το ραντεβού τους το βράδυ της Τετάρτης (00.00 ώρα Ελλάδας).

Τότε που στον δεύτερο τελικό, μία από τις δύο υπερδυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου θα σηκώσει στον ουρανό της Βαρκελώνης το πρώτο τρόπαιο για τη σεζόν 2011-2012...

Δεν υπάρχουν σχόλια: