Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !!!!!

Kaλησπέρα φίλες και φίλοι.......για μια ακόμη Κυριακή...την προτελευταία του καλοκαιριού.......και ας δούμε τι έχουμε σημερα........


ΜΑΡΣΕΪΓ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

*** 1,50 με 1,55 ο άσος. Το διπλό με αυξητικές τάσεις, φεύγει στο 6,00+. 

*** 15-2-0 στα 17 τελευταία. Τελευταίο διπλό στις 10/8/1979 (3-5). 
ΜΑΡΣΕΪΓ: Ντροπή. Δεν υπάρχει άλλη λέξη γι’ αυτή την ξεφτίλα της Παρασκευής. Τεράστια κατάντια, ντροπή του Ντεσάν, ντροπή τους. Το μεγαλύτερο ταγάρι που θυμάμαι να παίζει μπάλα, ο μεγαλύτερος κατσικοκλέφτης, το μεγαλύτερο αμνοερίφιο που πάτησε ποτέ τα γήπεδα της Γαλλίας, ο περίγελος της οικουμένης, το τραγί της Αρμενίας, ο Τζίμι Τραορέ φοράει επίσημα τη φανέλα της. 

Γι’ αυτό το λυκόσκυλο, αντί να το «πνίξουν» και να το περάσουν στα κουφά, έκαναν μέχρι και επίσημη παρουσίαση! Να μας δείξει πως θα φοράει τη φανέλα με το 13. Γι’ αυτό τον ταγαρόβλαχο που τον έκανε παίκτη ο Ουγιέ όταν τον πήρε στη Λίβερπουλ και που έχει πάρει μέχρι και Τσ. Λιγκ αυτή η σμέρνα, έγινε ε-πί-ση-μη παρουσίαση!!! Απίστευτο. Την ώρα που στην Παρί γίνεται παρέλαση από αστέρια, πας και παίρνεις τον Τζίμι Τραορέ τον βοϊδομάτη. Ντροπή σας ρε ξεφτίλες. 

Κι έχει τα μούτρα ο Ντεσάν να λέει πως για τη θέση του αριστερού μπακ όλα πλέον είναι ανοιχτά, πως μπορεί ο Τραορέ να πάρει και τη θέση του Μορέλ. Αυτό μένει να δούμε. Τζίμι Τραορέ βασικό αριστερό μπακ. Αυτό λέγεται επιστροφή στο 1970, άλματα προς τα πίσω, καμία φιλοδοξία. Ο τελειωμένος (μήπως και πότε άρχισε), ο «έχω χάσει το μέτρημα στους τραυματισμούς», ο «δεν θυμάμαι από πότε έχω να παίξω μπάλα», ο άνθρωπος που στο Μονακό ήταν δεύτερο αριστερό μπακ πίσω από κάποιον Μυρατορί, ενδέχεται να είναι βασικός στη Μαρσέιγ. 
Ντροπή σου ρε Ντεσάν, ξεφτιλίστηκες. 10 μπακάκια να σου πω να πάρεις από α’ και β’ κατηγορία, βγάλε έναν από τις ακαδημίες (για αριστερό μπακ μιλάμε, όχι για δεκάρι), έχεις πιτσιρίκο έτοιμο, τον Σαμπό, δοκίμασέ τον, όχι όμως Τζίμι Τραορέ. Ποτέ δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Αυτό δεν ξεχνιέται, θα το κουβαλάς. Δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι εκείνα τα θρυλικά πανό που είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν δέκα χρόνια για ανάλογης εμβέλειας λιθοξόους, να δούμε κάτι σε «Τραορέ, για το καλό σου και το καλό μας, σταμάτα το ποδόσφαιρο, ρε φίλε». Φέρτε πίσω καλύτερα τον Ζυμπάρ ρε, να γελάσουμε με την ψυχή μας, όχι από τα νεύρα μας. Πάμε στα αγωνιστικά. Για δεύτερο σερί έβγαλε αφέλεια και αδυναμίες που είναι ασυγχώρητες για το επίπεδό της. Τόσο με τη Σοσό όσο και με την Οσέρ είχε το παιχνίδι στα χέρια της και τελικά εξαιτίας του πολύ κακού β’ μέρους της (δέχθηκε και τα τέσσερα γκολ) έμεινε στο 2-2. Το σερί των 2-2 κρατά από το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος αφού το τέλειωσε με τρία διαδοχικά. Με τα δύο φετινά μετρά ήδη πέντε σερί. Για τέταρτο σερί επίσημο φετινό (πρωτάθλημα, σούπερ Καπ, εθνική) σκόραρε ο φορμαρισμένος φορ Ρεμί που είχε σκοράρει και στα τρία περσινά 2-2, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ο εξαιρετικός ακραίος Α. Αϊγιού.
Στην Οσέρ θα συνεχίσει ο 33χρονος μέσος Εντουάρ Σισέ. Αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει ο επιτελικός Λούτσο. Ενάμιση μήνα εκτός ο στόπερ Μπία (2/0). Επιστρέφει ο φορ Ζινιάκ που είχε πάει το προηγούμενο διάστημα στην Ιταλία να χάσει 5-6 κιλά γιατί από τα παϊδάκια δεν τον χωρούσαν τα παντελόνια.

Η ενδεκάδα μάλλον δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Στο κέντρο άμυνας επιστρέφει ο Ντιαουαρά για να σπάσει κάνα πόδι και να δείξει πόσο άντρας είναι. Ο Ντεσάν τον έχει υπό πίεση μετά την απόκτηση του καρατέκα Ν’ Κουλού από τη Μονακό αφού πλέον ο Ντιαουαρά ξέρει πως δεν είναι ακλόνητος και πρέπει να ξαναβρεί την προπέρσινη φόρμα του. Το κέντρο είναι αργό αλλά έχει δύναμη με τον Ντιαρά και μυαλό με τον Σερού άντε και τον Λούτσο. Η δυνατή της γραμμή είναι αναμφίβολα η επίθεση. Ειδικά ο Αντρέ Αϊγιού (2/1) και φυσικά ο Ρεμί (2/2).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μανταντά (5,6) – Αθπιλικουέτα (-,5), Ντιαουαρά (5,-), Ν’ Κουλού (-,6), Μορέλ (5,4) – Ντιαρά (6,4), Σερού (4,4), Λούτσο (7,4) – Βαλμπυενά (αλλ,7), Α. Αϊγιού (4,6), Ρεμί (7,7).
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕN:
Κάνει το καλύτερό της ξεκίνημα από το 1973. Με επιμονή και έχοντας καθαρό μυαλό σε όλο το 90λεπτο, κέρδισε με 1-0 τη Νανσί χάρη σε γκολ του στόπερ Μαρσάλ στο 88’. «Μετά από αυτή τη δεύτερη νίκη μας πάμε στη Μαρσέιγ με ηρεμία αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα» είπε ο Γκαλτιέ που είναι γέννημα θρέμμα μαρσεγέζος, κολλητός φίλος και πνευματικό παιδί του Ντεσάν.

Στην Κατάνια μετακομίζει ο φορ Μπερχέσιο (2/0), στη Ρένιτζερς συνεχίζει ο Αμερικάνος αριστερός στόπερ/μπακ Μποκανέγκρα. Αρκετά νέα πρόσωπα στην αποστολή, ο επιτελικός Μαλμπράνκ, ο στόπερ Παουλάο και ο μεσοαμυντικός Λεμουάν, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με τη νέα τους ομάδα. Δεν προλαβαίνει τελικά ο βασικός δεξιός μπακ Εμποντό που ξεπέρασε τραυματισμό. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Μονσορό και ο ακραίος Αλόνζο.

Ο Γκαλτιέ δεν αλλάζει το 4-4-2 επειδή έφυγε ο Μπερχέσιο. Θα μεταφέρει τον Ομπαμεγιάνγκ (2/1) μπροστά και θα βάλει δεξιά για πρώτη φορά τον Μαλμπράνκ (πρώην Σάντερλαντ). Ο αριστερός Σακό (2/1) και ο νεοαποκτηθείς Σιναμά Πονγκόλ (2/0) στην επίθεση, κρατούν τις θέσεις τους. Νέο πρόσωπο μπορεί να είναι και ο τρεχαλατζής μέσος Λεμουάν (πρώην Ρεν).

«Πάμε στη Μαρσέιγ με αυτοπεποίθηση αλλά με μέτρο. Την πετυχαίνουμε ίσως σε φάση που έχει ακόμη κάποιες ανακατατάξεις και μπορεί να είναι καλό για εμάς. Επιπλέον η πίεση είναι αποκλειστικά σε εκείνη. Αν πάρουμε ένα βαθμό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα» τόνισε ο τεχνικός της.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ρυφιέ (7,6) – Περέν (-,5), Μαρσάλ (6,7), Μινιό (6,6), Γκουλάμ (-,4) – Γκιλαβογκί (7,4) ή Λεμουάν (-,-), Κλεμάν (6,6), Μαλμπράνκ (-,-), Σακό (7,5) - Ομπαμεγιάνγκ (7,4), Πονγκόλ (5,4).
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (G/G): Επιθετικές και οι δύο και με άμυνες, ειδικά της Μαρσέιγ, που δεν προσφέρουν καμιά ασφάλεια. Πιθανός σκόρερ στους γηπεδούχους ο Ρεμί, για σκορ ένα ακόμη 2-2 για τους μαρσεγέζους.
Στο μικρό δείγμα που έχουμε μέχρι τώρα, ξεκίνησαν αρκετά ανοιχτά και οι δύο τα παιχνίδια τους. Το γκολ/γκολ στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι καθόλου εκτός λογικής. Στο 3,70. Οσο για την απόδοση του Ρεμί για anytime σκόρερ αναμενόμενη, στο 2,00. Μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον το 5,50 του Σακό για anytime σκόρερ στη Σεντ Ετιέν. Καλό σουτ, εκτελεί στημένα, τρομερή ταχύτητα και χαίρεται να βρίσκει ασύνδετες και βαριές άμυνες. Με τη λογική πως η Μαρσέιγ θα μπει με χίλια στο παιχνίδι αυξάνονται οι πιθανότητες να βγάλουν οι πράσινοι καμιά καλή κόντρα στο 5’ και να δούμε τον Σακό και πρώτο σκόρερ στο 15,00.


ΣΤΑΝΤΑΡ - ΚΟΡΤΡΑΪΚ
*** Αμετάβλητος ο άσος, στο 1,45-1,50 η Σταντάρ. Από 6,00 μέχρι και 7,00 το διπλό της Κόρτραϊκ.
*** Εξάντλησαν όλα τα διαρκείας οι οπαδοί της Σταντάρ (25.000).


ΣΤΑΝΤΑΡ: Επιτέλους καλή εμφάνιση, στο 1-0 της Πέμπτης επί της Χέλσινγκμποργκ. Ειδικά στο πρώτο μέρος και παρά τις καιρικές συνθήκες (άνοιξαν οι ουρανοί πριν από το παιχνίδι), πίεσε, με τον Λεγιέ να χάνει πέναλτι στο 42' έπειτα από κακή εκτέλεση (απέκρουσε ο πορτιέρο). Στο 61' ο Τσιτέ την έβαλε μπροστά στο σκορ, έπαιξε κάπως πιο συγκρατημένα απέναντι σε μια ομάδα που κατέβηκε αμυντικά, με τον Μπεντέκε να έχει δοκάρι στο 80'.
Σε γερή κρίση από το ξεκίνημα της σεζόν. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε και τυπικά η παραχώρηση των Ντεφούρ (1/0, 27/3, έπαιξε με τη Γάνδη για πρώτη φορά ως αλλαγή) και Μανγκαλά (35/1, στόπερ) στην Πόρτο. Μαζί με τον Βιτσέλ έχασε τρεις σπουδαίες μονάδες, ενώ ο τραυματίας πολύτιμος μεσοεπιθετικός Καρσελά (38/13) είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Στο πρωτάθλημα, με 3-1 έχασε στη Γάνδη, έπειτα από πολύ μέτρια εμφάνιση, με τον Τσιτέ να παλεύει μόνος και τη Σταντάρ να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της αντιπάλου της. Μετρά μια νίκη σε τρία παιχνίδια, αυτή απέναντι στη Λόκερεν εντός έδρας, όπου και πάλι δεν εντυπωσίασε.
Επιστρέφουν ο βασικός κεντρικός μέσος Μπάουενς (3/0) και ο αριστερός χαφ Βαντάμε (3/1) που ήταν τιμωρημένοι στην Ευρώπη. Επανέρχονται οι αμυντικοί Σιμάν, Οπάρε που έλειπαν μακροχρόνια, έτσι είναι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Μπολάτ - Ζορεό, Κανού, Φελίπε, Ποκονιόλι - Καμαρά, Μπάουενς - Λεγιέ, Νονγκ, Βαντάμε - Τσιτέ.

ΚΟΡΤΡΑΪΚ: Την πρώτη της νίκη σημείωσε απέναντι στη Σερκλ Μπριζ εντός έδρας (2-0). Το ήθελε πιο πολύ, ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την Κόρτραϊκ να προηγείται νωρίς (17') έπειτα από αμυντική αδράνεια της αντιπάλου της. Καλύτερος ο ρυθμός στην επανάληψη, σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 67' και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση των τριών βαθμών.
Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Σέρβος πανύψηλος (1.96) φορ Βεσελίνοβιτς που ήρθε δανεικός από την Αντερλεχτ. Μία ακόμη λύση για τον τεχνικό Βάνχαζεμπραουκ, που πριν από δύο εβδομάδες έφερε τον Αργεντίνο φορ Τσαβαρία, επίσης ως δανεικό από την Αντερλεχτ.
«Συμβουλεύτηκα τους φίλους μου Αργεντίνους στην Αντερλεχτ για να έρθω εδώ. Στην Αντερλεχτ δεν θα είχα σημαντικό χρόνο συμμετοχής, ενώ στην Κόρτραϊκ μπορώ να εξελιχθώ ως παίκτης. Δουλεύω πολύ σκληρά στις προπονήσεις και ελπίζω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα», δήλωσε ο Αργεντίνος.
Εξέτισε ο κεντρικός αμυντικός Ζουκάνοβιτς (2/0, ήρθε το καλοκαίρι από την Εουπεν), τιμωρημένος για δεύτερη αγωνιστική ο αριστερός μπακ-χαφ Κουασαλά (2/0) που είναι και το μοναδικό πρόβλημα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Βαν Χάουτ - Καπόν, Βάντενμπρουκ, Ζουκάνοβιτς, Μουλέμο - Μονρόουζ, Πάβλοβιτς, Σβίτκοβιτς - Ντε Μετς, Βεσελίνοβιτς, Τσαβαρία.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (Χ2 ): Και τυπικά τέλος Ντεφούρ, Μανγκαλά, μόνον ο Τσιτέ απέμεινε ως ηγετική μορφή. Κακό κλίμα και έλλειψη ρυθμού στη γηπεδούχο,  προσφέρεται για κόντρα πάντως, αφού η Κόρτραϊκ είναι επικίνδυνη σε σχέση με πέρσι και χρειάζεται χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: