Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της Primera Division !!!!!

Το ορεκτικό για το ισπανικό ποδόσφαιρο σερβιρίστηκε με τα δύο Clásicos, ωστόσο το κυρίως πιάτο που ήταν προγραμματισμένο για αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε. Ποδοσφαιρική λίγκα (LFP) και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (AFE) δεν τα βρήκαν και η 1η αγωνιστική σε Primera και Segunda Division δεν θα διεξαχθεί στις 20 και 21/08....



«Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη αγωνιστική δεν θα διεξαχθεί. Είμαστε πάντα στο ίδιο σημείο. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο
εκπρόσωπος της AFE, Λουίς Χιλ, για την απεργία που έχουν κηρύξει οι παίκτες.

 «Βάλαμε  στο τραπέζι τις θέσεις μας οι οποίες είναι πολύ απομακρυσμένες και τώρα θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την 2η αγωνιστική», υπογράμμισε  ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής λίγκας (LFP), Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν.

Θυμίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν να αξιώνουν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της AFE, σε αυτή τη θέση βρίσκονται περίπου 200 παίκτες, με το συνολικό ύψος των χρεών προς αυτούς να φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της, η LFP, εμμένει στις θέσεις της τονίζοντας πως έχει ήδη φτάσει στο μάξιμουμ των οικονομικών δυνατοτήτων της. Και ποιο είναι αυτό; Στις αρχές Αυγούστου αποφάσισε να συσταθεί έως το 2015 ένα ταμείο, προκειμένου να εγγυηθούν τα χρέη των προβληματικών συλλόγων, με όριο 10 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

Το συγκεκριμένο όμως ποσό οι ποδοσφαιριστές το έκριναν ανεπαρκές.«Είμαστε πίσω από την Ευρώπη σε αυτό το ζήτημα. Η παρούσα κατάσταση είναι πολύ θλιβερή. Δεν ζητάμε την περισσότερα χρήματα, αλλά απλά να τηρούνται τα συμβόλαια. Όλοι οι παίκτες αξίζουν την ίδια μεταχείριση, ανεξάρτητα από το κλαμπ στο οποίο αγωνίζονται", είχε δηλώσει πρόσφατα  ο πρόεδρος της AFE, Λουίς Ρουμπιάλες.

Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν και τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε συμφωνία. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν καταλήξει ούτε στο πότε θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: