Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ 1-0


Στην 7η απόπειρα τελικά κατάφερε η Προσοτσάνη να φτάσει στο 1οανεπίσημο «τρίποντο» της σεζόν, καθώς στα προηγούμενα έξι φιλικά μετρούσε μόνο 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τα πρόσωπα που τη βοήθησαν να το κάνει αυτό να είναι ανεπιφύλακτα ο Γιώργος Σκιαθίτης και ο Μιχάλης Δούμπλατζης.


Γιώργος Σκιαθίτης
Ο 1ος πραγματικά ήταν «φύλακας-άγγελος» όσες φορές χρειάστηκε να σταματήσει τις επικίνδυνες καταστάσεις που του δημιούργησαν οι παίκτες της Ηράκλειας και κυρίως στο α’ μέρος, χρονικό διάστημα στο οποίο οι σερραίοι είχαν την πλήρη υπεροχή και τέσσερεις σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν πρώτοι αυτοί το σκορ. Έμειναν όμως με το «αχ» καθώς ο 28χρονος γκολκίπερ της Προσοτσάνης ήταν πάντα στο σωστό σημείο στο σωστό χρόνο.

Ότι λοιπόν δεν κατάφεραν οι παίκτες του Βαγγέλη Τούσκα το κατάφερε με τη…δεύτερη ο Μιχάλης Δούμπλατζης (42ο 1-0). Ο 19χρονος φορ δείχνει από τώρα «ζεστός» εν όψει έναρξης πρωταθλήματος και επιβεβαιώνει το ρόλο του «εκτελεστή» για τον οποίο άλλωστε κι αποκτήθηκε, καθώς στις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται σε κάθε ματς έχει ποσοστό ευστοχίας που θα ζήλευαν ακόμα και παίκτες του μπάσκετ.
Μιχάλης Δούμπλατζης


 Οι δυο νεοφερμένοι «κυανόλευκοι» ήταν αυτοί που υπέγραψαν τη 1η φιλική νίκη φέτος της Προσοτσάνης με σκορ 1-0 επί του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας, σ’ ένα παιχνίδι που είχε δύο πρόσωπα: στο α’ μέρος όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι σερραίοι είχαν πάρει «μέτρα» στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι τις πολλές λάθος μεταβιβάσεις και χαμένες μονομαχίες στη μεσοαμυντική λειτουργίας της ομάδας του Γιάννη Οικονόμου, κυριολεκτικά έδειχναν πιο κοντά στο γκολ, το οποίο ποτέ δεν ήρθε είτε λόγω αστοχίας είτε κυρίως λόγω Σκιαθίτη. Στο επιθετικό σκέλος το γκολ του Δούμπλατζη από εκπληκτική μπαλιά του Κιοσέογλου και οι δύο σπουδαίες ευκαιρίες από στημένες φάσεις (Δούμπλατζης 21ο & Χατζησαββίδης 38ο), ήταν οι μοναδικές «οάσεις» στη γενική ανομβρία και έλλειψη φαντασίας που διέκρινε τους «κυανόλευκους»για ένα 45λεπτο. Αλλά καμιά φορά στο ποδόσφαιρο δε βάζει γκολ, ούτε στην τελική κερδίζει, αυτός που χάνει τις περισσότερες και σημαντικότερες ευκαιρίες…
Στην επανάληψη η Προσοτσάνη παρουσιάστηκε τουλάχιστον πιο συγκεντρωμένη και με περισσότερα «τρεξίματα», περισσότερες επιθετικές αρετές τόσο από δεξιά όσο κι από αριστερά, αλλά κυρίως με διάθεση να πιέσει στο χώρο του κέντρου, περιορίζοντας στο ελάχιστο κάθε καλή ενέργεια των παικτών της Ηράκλειας, οι οποίοι με τη σειρά τους επιδόθηκαν σ’ ένα κακό παιχνίδι, με πολλές λάθος πάσες, όπου μόνο μετά το 75ο λεπτό έφτασαν ουσιαστικά μπροστά στα καρέ του Σκιαθίτη, προσπαθώντας να ισοφαρίσουν. Εις μάτην…
Σχετικά εύκολα οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου κράτησαν το 1-0 τελειώνοντας το ματς μάλιστα με έξι «μικρούς», το οποίο μπορεί να μη σημαίνει απολύτως τίποτα, της δίνει όμως ψυχολογία εν όψει της συνέχειας της προετοιμασίας αλλά και των σπουδαίων φιλικών που έπονται, με αποκορύφωμα αυτό του προσεχούς Σαββάτου απέναντι στη Δόξα Δράμας στο «Γεώργιος Μακρής» (6:30μ.μ.).
Λεπτό προς λεπτό:
Από στημένη φάση απειλεί για 1η φορά η Ηράκλεια, καθώς στο 4ο λεπτό ο Κουβελόγλου εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος από το Στεργιάκο θέλοντας να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της Προσοτσάνης, όμως το διαγώνιο πλασέ του Αν. Δούμα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Δύο λεπτό αργότερα και πάλι ο Αν. Δούμας θέλησε να σκοράρει με το Σκιαθίτη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά.
Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 21ο λεπτό ο Μοσοχφίδης γρήγορα βρίσκει μετά από εκτέλεση φάουλ το Δούμπλατζη που μπήκε στην περιοχή υπό την πίεση του Ηλ. Δούμα και πλάσαρε για να παραχωρήσει το κόρνερ ο Κούμης.
Στο 26ο λεπτό από βαθιά μπαλιά του Τσεμπερίδη ο Σκερλετίδης με το «τακουνάκι» έφερε την μπάλα μπροστά του και με καλές προϋποθέσεις επιχείρησε το εν κινήσει σουτ, βλέποντάς τη να καταλήγει ψηλά άουτ, σε μια ούτως ή άλλως εντυπωσιακή φάση ως προς δημιουργία και εκτέλεση.
Διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Ηράκλεια να ανοίξει το σκορ στο 27ο λεπτό, με το Σκιαθίτη να αντιδράει σωτήρια τόσο στο αριστερό σουτ του Σάβ. Σιδηρόπουλου, όσο και στο ριμπάουντ του Σκερλετίδη που μπροστά από το σημείο του πέναλτι νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Προσοτσάνης.
Στο 33ο λεπτό από γύρισμα του Τσεμπερίδη ο οποίος νωρίτερα είχε πλαγιοκοπήσει την άμυνα των γηπεδούχων, εκ νέου ο Σκερλετίδης από πλεονεκτική θέση επιχείρησε το συρτό σουτ για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Σκιαθίτης.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Κιοσέογλου εκτελεί πλασαριστά το φάουλ για τον Κωνσταντινίδη που βλέπει το ισχυρό του σουτ να σταματάει στα πόδια του Λεωνίδα, με την μπάλα να στρώνεται «λουκούμι» στον Χατζησαββίδη που σχεδόν από το ύψος της περιοχής σημάδεψε τα…πουλιά!
Λίγο πριν την ανάπαυλα (42ο) η Προσοτσάνη άνοιξε το σκορ με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους: ο Κιοσέογλου πέρασε μια έξοχη μπαλιά στον κενό χώρο για το Δούμπλατζη που απέφυγε πρωτίστως την παρουσία του Ηλ. Δούμα κι εν συνεχεία την έξοδο του Κούμη και σε κενή εστία με πλασέ σημείωσε το μοναδικό όπως έμελλε γκολ της συνάντησης.
Στα μισά του β’ μέρους ο Τσεμπερίδης με φάουλ φέρνει την μπάλα στα καρέ της Προσοτσάνης εκεί όπου Ηλ. Δούμας και Σαμαράς πηδούν ανενόχλητοι με τον 1ο να τη βρίσκει και να τη στέλνει από κοντά άουτ.
Και πάλι από την μπαλιά ακριβείας του Τσεμπερίδη στο 74ο λεπτό ο Μαρίγκος σούταρε για να παρεμβληθεί το κεφάλι του Φερφέρη στην πορεία της μπάλας προς την εστία, με μοναδικό κέρδος για τους φιλοξενούμενους το κόρνερ.
Στο 75ο λεπτό παίζουν το «ένα-δύο» Ζιγκερίδης και Γροσιάνης, ο τελευταίος φτάνει διαγώνια στην περιοχή απέναντι στο Σκιαθίτη αλλά πλασάρει μόλις άουτ.
Δύο λεπτά προ τη λήξης πλασαριστά εκτελεί το φάουλ ο Καλαϊτζής Δημ. για το Σκριάπα που ήταν εκτός περιοχής και σέντραρε «γλυκά» στο β’ δοκάρι με το Φερφέρη να σκοράρει με το κεφάλι, σωστά όμως ο 2ος βοηθός σήκωσε τη σημαία του υποδεικνύοντας το σκόρερ σε αντικανονική θέση.
Τέλος, ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών σε φάση διαρκείας στα καρέ της Προσοτσάνης ο Οχταπότης επιχείρησε συρτή σέντρα-σουτ, ο Γροσιάνης έγινε αποδέκτης της μπροστά από το σημείο του πέναλτι, αντέδρασε ωστόσο με απειρία και πλάσαρε ψηλά άουτ, «κλωτσώντας» την ευκαιρία να ισοφαρίσει.


Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Κοτσάνης Κωνσταντίνος (Βάντσης Ιωάννης & Ζήρδας Άγγελος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.


ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης, Δημητριάδης (80ό Παπαμιχαήλ), Σίντος (46οΦερφέρης), Στεργιάκος (76ο Γεωργιάδης), Παλτζίδης (65ο Τσακμακίδης), Κωνσταντινίδης (44ο Κανάτας), Μοσχοφίδης (59ο Ράδος), Δούμπλατζης (46ο Δροσίδης – 80ό Νουσδίλης), Ουζούνογλου (46ο Καλαϊτζής Δημ.), Κερασίδης (34ο Κιοσέογλου – 77ο Σκριάπας), Χατζησαββίδης (46ο Κούτρας).


ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ (Βαγγέλης Τούσκας): Κουμής (46ο Χουρουζίδης), Λεωνίδας (72οΓροσιάνης), Δούμας Ηλ., Δελημπάσης (84ο Τσελεκίδης), Σαμαράς, Τσεμπερίδης (82ο Οχταπότης), Μαρίγκος (75ο Δημητρίου), Κουβελόγλου (46ο Αραμπατζής), Σκερλετίδης (77ο Γρούλιος), Σιδηρόπουλος Σάβ. (61ο Αβραμίδης), Δούμας Αναστ (46ο Ζιγκερίδης).


  • Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην άσσου της Προσοτσάνης Γιώργου Στεργιάκου, που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 45 ετών.
  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Καλαϊτζής Κυρ., Μαναρίδης, Παλλικάρης & Πιτσακτσής.
  • Επόμενο φιλικό προετοιμασίας το Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 6:30μ.μ. στο «Γεώργιος Μακρής» με τη Δόξα Δράμας.
  • "Κέφια" είχε η κληρωτίδα χθες αργά το απόγευμα όπου και πραγματοποιήθηκε εκτός των άλλων η κλήρωση των δύο πρώτων φάσεων του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας, καθώς στους «32» η Πετρούσα θα υποδεχθεί την Προσοτσάνη σε νοκ άουτ αγώνα, με την ημερομηνία να γνωστοποιείται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. 
πηγή ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: