Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ (3-3) !!!!


Όλα στη…μέση με πρωταγωνιστές τους Φερφέρη & Μουμίν Ογλού
Τι κι αν βρέθηκε κόντρα στη ροή του ματς να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο και λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας ήταν δύο γκολ πίσω από τον Ορφέα Ξάνθης, ενώ πριν μπούμε στο τελευταίο 10λεπτο το σκορ ήταν στα επίπεδα του 1-3; Η Προσοτσάνη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε έστω και με τη βοήθεια του δυνατού αέρα να φέρει το ματς στα ίσια με γκολ των Μοσχοφίδη και Φερφέρη (2) στο χορταστικό κι από κάθε άποψη απόλυτα δίκαιο 3-3 στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.




Ματς με πολλές φάσεις και τον Ορφέα Ξάνθης να ξεκινάει πιο ορεξάτος στο 1ο δεκάλεπτο αλλά την Προσοτσάνη να ισορροπεί γρήγορα δημιουργώντας αρκετές φάσεις στα καρέ του Μεμέτ Ογλού μέχρι το μισάωρο. Ωστόσο πρώτος βρήκε…στόχο ο Ορφέας με ένα «φτηνό» γκολ λίγο πριν το ημίχρονο και παρότι οι παίκτες του Γιάννη Οικονόμου είχαν τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους ξανθιώτες μπροστά στα σκορ.
Στην επανάληψη το θέαμα μπορεί να έπεσε – ας όψονται οι αλλαγές κατά τη διάρκειά του β’ μέρους – τα γκολ όμως είχαν την τιμητική τους: με ηγέτη τον Μουμίν Ογλού ο Ορφέας έφτασε στο 0-2 (58ο) και 1-3 (79ο), αλλά η Προσοτσάνη είχε τις απαντήσεις πρωτίστως με το Μοσχοφίδη (74ο) και κυρίως με το Φερφέρη (81ο & 84ο), με τον κάπτεν των «κυανόλευκων» να σημειώνει δύο γκολάρες και να φέρνει την απόλυτη ισορροπία στο ματς, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι κι από ένα σωστά ακυρωθέν γκολ. Με λίγα λόγια τα μοιράστηκαν όλα…
Λεπτό προς λεπτό:
Μπαλιά ακριβείας σε θέση έξω δεξιά του Φερφέρη με το Χατζησαββίδη να εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Μαυρίδη και να βγάζει την παράλληλη σέντρα με την μπάλα να φτάνει στον Κούτρα πίσω από το σημείο του πέναλτι και τον Παυλακάκη με το σώμα να παραχωρεί το κόρνερ στο 9ο λεπτό.
Άτυχος στέκεται ο Κερασίδης στο 13ο λεπτό που βλέπει το σουτ φάουλ να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Μεμέτ Ογλού, στην εξέλιξη της φάσης ο Χατζησαββίδης επιχειρεί συρτή σέντρα σουτ, αλλά παρότι ο Δούμπλατζης με προβολή σκοράρει από κοντά υποδεικνύεται ορθώς σε θέση οφσάιντ από το 2ο βοηθό.
Άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για την Προσοτσάνη χάνεται στο 17ο λεπτό, όταν από το κλέψιμο του Σίντου ο Κερασίδης παίζει το «ένα-δύο» με το Δούμπλατζη και ο τελευταίος βγάζει σε θέση κρυφού φορ τον Κούτρα, που αποφεύγει πάνω στην κίνηση τον Καραγκιόζη, όμως ο Μεμέτ Ογλού πέφτει σωτήρια στα πόδια 22χρονου παίκτη της Προσοτσάνης κι αποσοβεί την ομάδα του από τα χειρότερα.
Το «κρεσέντο» των φάσεων από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκε στο 21ο λεπτό, όταν και πάλι από κλέψιμο έξω από την περιοχή ο Χατζησαββίδης προτίμησε να προχωρήσει λίγα μέτρα και να σουτάρει στα χέρια του Μεμέτ Ογλού, παρότι είχε την ευχέρεια να πασάρει δίπλα του στον αφύλακτο Κερασίδη.
Οι δυο τους συνδυάστηκαν τρία λεπτά αργότερα με το Χατζησαββίδη να βγάζει σε θέση τετ α τετ το συμπαίκτη του, που αν και είχε καλό οπτικό πεδίο αλλά και χώρο να προχωρήσει παραπάνω και να γίνει πιο απειλητικός, πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ορφέα.
Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 35ο λεπτό οι ξανθιώτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Πιτσακτσή, με τον γκολκίπερ της Προσοτσάνης να αντιδράει σωτήρια στο διαγώνιο κοντινό μονοκόμματο σουτ του Μουμίν Ογλού, απόρροια της εξαιρετικής μπαλιάς ακριβείας του Μαυρόπουλου.
Ότι δεν πέτυχαν πάντως οι φιλοξενούμενοι νωρίτερα το έκαναν στο 39ο λεπτό: ο Μαυρόπουλος ψάχνει στην περιοχή τον Χουσεΐν Ογλού που υπό την πίεση του Σίντου και του Φερφέρη κρατάει την μπάλα στην κατοχή του, οι κόντρες τον ευνοούν αλλά σε πρώτο χρόνο ο Πιτσακτσής σώζει με το σώμα, όμως στο ριμπάουντ ο Παπαστεφάνου και σχεδόν σε κενή εστία δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να ανοίξει το σκορ με πλασέ…0-1.
Μακρινή αλλαγή παιχνιδιού από αριστερά προς τα δεξιά του Κούτρα για το Δούμπλατζη που κάνει υπερπροσπάθεια να προλάβει την μπάλα για να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Μεμέτ Ογλού μπλόκαρε εύκολα στο 43ο λεπτό και αμέσως μετά μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ισοφάριση σπαταλάει ο Χατζησαββίδης, που σε ονειρεμένο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ορφέα έπειτα από ασσίστ του Δημητριάδη πλασάρει στο σώμα του αντιπάλου του.
Το 0-2 έγινε στο 58ο λεπτό με τον Καραγκιόζη να βρίσκει με μπαλιά ακριβείας το Μουμίν Ογλού στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον τελευταίο αφού απέφυγε με προσποίηση το μαρκάρισμα του Δημητριάδη με καλοζυγισμένο δεξί σουτ νίκησε από τα όρια της περιοχής και το Σκιαθίτη.
Ο Σκιαθίτης πάντως αντέδρασε σωστά και μάλιστα με διπλή προσπάθεια στο μακρινό σουτ από τον άξονα του Ξανθόπουλου 10 λεπτά μετά τη χρονική στιγμή του δεύτερου γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 74ο λεπτό ήρθε η πρώτη απάντηση της Προσοτσάνης: ο Κωνσταντινίδης κράτησε παρά τα μαρκαρίσματα που δέχτηκε την μπάλα στην κατοχή του και «ελευθέρωσε» για το Μοσχοφίδη, που από τα 20 μέτρα με ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Παρδαλίδη που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, μειώνοντας σε 1-2.
Διπλή ευκαιρία για τον Ορφέα στο 75ο λεπτό, με ίδιο πρωταγωνιστή – ποιον άλλο, το Μουμίν Ογλού – που πρώτα ανάγκασε το Σκιαθίτη να σώσει στη δεξιά του γωνία παραχωρώντας το κόρνερ και εν συνεχεία να βλέπει το σουτ από το ημικύκλιο να φεύγει ξυστά άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Προσοτσάνης.
Με τη βοήθεια του Γεωργιάδη που αμαρκάριστος έδωσε την πάσα στον αντίπαλό του προήλθε το 1-3 για τον Ορφέα, με το Μουμίν Ογλού να περνάει και το Σκιαθίτη και σε κενή εστία να βάζει και πάλι τους φιλοξενούμενους δύο γκολ μπροστά στο σκορ.
Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Φερφέρης…αφού πρώτα ο Παλτζίδης μετά από την ασσίστ του Δροσίδη νικήθηκε στο 80ό λεπτό από τον Παρδαλίδη (απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ), στο αμέσως επόμενο λεπτό ο 30χρονος άσσος της Προσοτσάνης με εξαιρετικό φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του νεαρού τερματοφύλακα του Ορφέα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο φιλικό κι ενώ ο περισσότερος κόσμος αποχωρούσε ελέω…ανεμοθύελλας!
Την τελευταία του λέξη πάντως ο Φερφέρης την κρατούσε για το 84ο λεπτό, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοσχοφίδη από δεξιά με άπιαστο βολ πλανέ και αρκετή δύναμη έστειλε την μπάλα στο ίδιο σημείο που είχε μειώσει λίγο νωρίτερα, γράφοντας έτσι την ιστορία του σπουδαίου αυτού φιλικού 3-3 με το ομορφότερο γκολ.
Μια…ιστορία που δεν άλλαξε ούτε στο 86ο λεπτό, όταν ο Μουμίν Ογλού μπήκε από το δεξί άκρο της περιοχής και βρέθηκε απέναντι στο Σκιαθίτη αλλά το οριζόντιο δοκάρι σε στάθηκε σύμμαχός του, ούτε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 όπου σωστά ο Παπαστεφάνου υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ αν και σκόραρε από κοντά με προβολή σε διαγώνιο σουτ και πάλι του Μουμίν Ογλού.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Παπαντωνίου Ιωσήφ (Γρηγοριάδης Νίκος & Παπαμιχαήλ Στέλιος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Δράμας.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Πιτσακτσής (46ο Σκιαθίτης), Δημητριάδης (73ο Γεωργιάδης), Σίντος, Στεργιάκος, Κωνσταντινίδης, Φερφέρης, Μοσχοφίδης, Κούτρας (46ο Ράδος – λ.τρ. 60ό Σκριάπας), Δούμπλατζης (46ο Δροσίδης), Κερασίδης (46ο Τσακμακίδης – 82ο Παπαμιχαήλ), Χατζησαββίδης (57ο Παλτζίδης).
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Μεμέτ Ογλού (60ό Παρδαλίδης), Μαλαδένης (78οΚαλαϊτζίδης), Μαυρίδης (46ο Σταματέλης), Μαυρόπουλος, Παυλακάκης (66ο Μουχτάρης), Σουκρή Ογλού (58ο Μόσχος), Καραγκιόζης (73ο Σεγκίν), Ξανθόπουλος (69ο Αντέμ Ογλού), Χουσεΐν Ογλού (46οΚετσιεμενίδης), Χαλήλ Ιμπραήμ (λ.τρ. 27ο Παπαστεφάνου), Μουμίν Ογλού.
  • πηγη ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: