Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 2-2


Ισόπαλη στο σκορ, νικήτρια στις εντυπώσεις
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, δεχόμενη τη δεύτερη ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε, ούτε ότι απέναντί της είχε έναν Ορφέα Ελευθερούπολης που εξ αρχής έχει δηλώσει πως του χρόνου θέλει να βρεθεί στα επαγγελματικά σαλόνια, με μεταγραφές ουσίας στο φετινό ρόστερ. Δεν είναι επίσης το γεγονός ότι στην επανάληψη ο Γιάννης Οικονόμου τελείωσε το ματς με έξι παίκτες κάτω των «20» ετών, όταν ο αντίπαλός του κράτησε δύο πρώην παίκτες της Δόξας Δράμας (Καραβελίδης & Τσιμπλίδης) κι όχι μόνο αυτούς τους έμπειρους μέσα στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι από την Καβάλα, ούτε επίσης πως ο 1οςβοηθός μάλλον ήρθε από κάποια κοντινή ταβέρνα παρά έμοιαζε να είναι…εν ενεργεία διαιτητής, με αποτέλεσμα να εξοργίσει παίκτες και τεχνική ηγεσία των φιλοξενούμενων με τις υποδείξεις του στο β’ μέρος. Η ισοπαλία με σκορ 2-2 που ουσιαστικά παραχώρησε η Προσοτσάνη στην Ελευθερούπολη, είχε «άρωμα» νίκης για τους «κυανόλευκους», μια νίκη που ναι μεν ακόμα ψάχνουν στα φετινά τους φιλικά, αλλά χθες τουλάχιστον την άξιζαν 100%.
«Μεστό» παιχνίδι από το 1ο κιόλας λεπτό, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, «ντουμπλαρίσματα» στα μαρκαρίσματα είτε στον άξονα είτε στα πλάγια και πολύ καλή ανάπτυξη από δεξιά με το Χατζησαββίδη και αριστερά από τον Καλαϊτζή (στο α’ μέρος), οι οποίοι συνδυαζόταν με κλειστά μάτια πότε με τον Κερασίδη (σημείωσε και πάλι γκολ σ’ ένα γήπεδο που του ταιριάζει απόλυτα) είτε με το Δροσίδη, που αγωνίστηκε στην κορυφή.
Στην επανάληψη ναι μεν οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί – καθώς στο 1ο 45λεπτο δημιούργησαν μισή ευκαιρία – αλλά και πάλι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι η Προσοτσάνη ήταν αυτή που ανησυχούσε πιο έντονα τα καρέ του Καραβελίδη, με κύριους εκφραστές αυτή τη φορά τον Κιοσέογλου, το Δούμπλατζη και τον αεικίνητο Παλτζίδη.
Ο Γιάννης Οικονόμου είδε σ’ αυτό το σπουδαίο φιλικό να βγαίνει σιγά-σιγά επί…χόρτου η δουλειά που γίνεται τέσσερεις εβδομάδες τώρα μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και το μόνο που έλλειψε ήταν η νίκη ψυχολογίας, έστω κι αν μιλάμε για φιλικά προετοιμασίας.
Σε γενικές γραμμές οι 100 περίπου φίλαθλοι είδαν ένα πλούσιο σε φάσεις β’ ημίχρονο (στο α’ μέρος η Προσοτσάνη ήταν απόλυτη κυρίαρχος και είχε τη μερίδα του λέοντος στην καταγραφή των ευκαιριών), ένα δοκάρι από πλευράς γηπεδούχων και καλό ρυθμό για τα δεδομένα της εποχής (ζέστη και εν μέσω της προετοιμασίας οι δύο ομάδες). Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως δεν τρέφουν άδικα υψηλές βλέψεις για τη φετινή χρονιά και σίγουρα έχουν όλα τα εχέγγυα για να το πετύχουν.
Λεπτό προς λεπτό:
Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του 1ου τέταρτου στο ματς ο Μοσχοφίδης φέρνει την μπάλα στα καρέ της Ελευθερούπολης με τους αμυντικούς να μη διώχνουν όπως πρέπει, αλλά το ριμπάουντ και σουτ εν συνέχεια του Κωνσταντινίδη καταλήγει μόλις άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα η Προσοτσάνη ανοίγει το σκορ με την υπογραφή του Λευτέρη Κερασίδη: η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια από τη δεξιά πτέρυγα με τους Δημητριάδη, Χατζησαββίδη, Κωνσταντινίδη και Καλαϊτζή να συνδυάζονται άψογα, ο τελευταίος την «σπάει» εκτός περιοχής στον επερχόμενο Κερασίδη που «κεραυνοβολεί» τον ανήμπορο να αντιδράσει Καραβελίδη, που την είδε να καταλήγει με δύναμη στο δεξί του «παραθυράκι»…0-1.
Σχεδόν μετά (28ο) ο Κωνσταντινίδης βγάζει κάθετη σε θέση μέσα δεξιά με αποδέκτη το Χατζησαββίδη που εν κινήσει σουτάρει δυνατά στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ελευθερούπολης.
Στο 31ο λεπτό ο Γιαλαμής φεύγει από κανονική θέση αλλά προ του Σκιαθίτη κάνει κακό κοντρόλ και δίνει την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει την μπάλα.
Τελευταία καλή στιγμή στο ημίχρονο και πάλι για τους φιλοξενούμενους, που στο 35ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης συνδυάστηκε με το σκόρερ Κερασίδη και σούταρε από τα 30 μέτρα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, άουτ.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης αντεπίθεση με εκφραστές τους Ουζούνογλου και Δούμπλατζη, τελικός αποδέκτης ο Κιοσέογλου που εκτός περιοχής και με καλό οπτικό πεδίο σούταρε ψηλά άουτ.
Στο 54ο λεπτό ο Κιοσέογλου με ωραία μπαλιά δημιουργεί προϋποθέσεις για κάτι καλό στην επίθεσή της ομάδας του, ο Χατζησαββίδης φεύγει ένας με έναν με τον Μπαμπατζάνη κι έχοντας δίπλα του στήριγμα το Δούμπλατζη, προτίμησε όμως να σουτάρει μπαίνοντας στην περιοχή χωρίς αποτέλεσμα.
Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μ’ ένα γκολ που φέρνει ευθύνη ο άπειρος 17χρονος τερματοφύλακας της Προσοτσάνης Μαναρίδης: ο Γιαλαμής παίζει το «ένα-δύο» με το Χατζηβασιλειάδη και δέχεται την μπάλα στο σημείο που τέμνονται η γραμμή της μικρής περιοχής μ’ αυτήν του άουτ, και παρότι η συρτή του σέντρα ήταν ουσιαστικά ύστατη προσπάθεια να την προλάβει πριν βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, την είδε στα δίχτυα αφού πρώτα γλίστρησε από τα χέρια του Μαναρίδη και εν συνεχεία πέρασε κάτω από τα πόδια του καταλήγοντας αργά-αργά στα δίχτυα…1-1.
Το παιχνίδι πήρε «άγριο» ρυθμό μετά την ισοφάριση, με τον 1ο βοηθό να αποτελεί τον…έξτρα αμυντικό στη διάταξη των γηπεδούχων, καθώς η σημαία του ήταν μονίμως στον αέρα. Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα εξόργισε ακόμα και τον πιο ήρεμο παίκτη της Προσοτσάνης Γιάννη Μοσχοφίδη, με τον τεχνικό των «κυανόλευκων» να αναγκάζεται να τον αποσύρει στο 64ο λεπτό.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς ο Τσιμπλίδης πλαγιοκόπησε την άμυνα της Προσοτσάνης από δεξιά και σέντραρε «γλυκά» στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Χατζηβασιλειάδης έστειλε με το κεφάλι την μπάλα μόλις άουτ.
Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ, όταν ο Κωνσταντινίδης «κλέβει» την μπάλα κάτω από χώρο του κέντρου κι ο Παλτζίδης μεταβιβάζει γρήγορα στο Δούμπλατζη, με το 19χρονο φορ της Προσοτσάνης να νικάει στο «τζαρτζάρισμα» τον Αποστολάκη και με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι να σημειώνει το 1-2.
Σουτ-φάουλ του Κωνσταντινίδη στο 70ό λεπτό αναγκάζει τον Καραβελίδη να πέσει χαμηλά στη δεξιά του γωνία και να παραχωρήσει το κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα σέντρα του Βερβερίδη στο 2ο δοκάρι και κεφαλιά του ανενόχλητου Τσίλογλου στα χέρια του Μαναρίδη.
Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 74ο λεπτό χάνεται και μάλιστα εις διπλούν για τους παίκτες του Ορφέα: από το βολέ του Καραβελίδη οι Στεργιάκος και Μαναρίδης δε συνεννοούνται καλά, μπαίνει ανάμεσά τους ο Βλάχος που με το κεφάλι και σε σχεδόν κενή εστία σημαδεύει τη συμβολή των δοκών, στην επαναφορά ο Χατζηβασιλειάδης βρίσκει τον Τσίλογλου που πλασάρει αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα της Προσοτσάνης.
Σέντρα του Σίντου η μπάλα αλλάζει πορεία και φτάνει στο Δούμπλατζη που βρίσκεται σε θέση βολής, ωστόσο υπό την πίεση και του Αποστολάκη πλασάρει στα πόδια του αμυντικού με μόνο κέρδος το κόρνερ στο 79ο λεπτό.
Στο 81ο λεπτό ο Παλτζίδης σεντράρει στο ύψος της περιοχής για τον αφύλακτο Κιοσέογλου που δε βάζει καλά το κεφάλι του κι έτσι η μπάλα περνάει άουτ, ίδια κατάληξη και στη φάση του 83ο λεπτού, όταν από κόρνερ του Κιοσέογλου από αριστερά Δούμπλατζης και Ράδος πηδάνε ανενόχλητοι μέσα στη μικρή περιοχή, με τον πρώτο ναι μεν να πιάνει την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα έπρεπε ώστε από τα 3 μέτρα να τη στείλει στα δίχτυα.
Αφού δεν έγινε το 1-3 ήρθε η ισοφάριση δύο λεπτά πριν το φινάλε: κόρνερ από δεξιά του Βλάχου με τον Καραολάνη να κερδίζει την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον πανύψηλο Χριστοδουλίδη που δεν είχε πρόβλημα με αντίπαλο το Σίντο να τη στείλει στο δεξί «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Μαναρίδη…2-2.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Μακάκης Στέφανος (Ζαρζαβατσίδης Σωκράτης & Καΐπης Θόδωρος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Καβάλας.
ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παντελής Στυλιανού): Καραβελίδης, Νάκου (70ό Κεσετζής), Ελευθεριάδης (λ.τρ. 48ο Καραολάνης), Μπαμπατζάνης, Σεμερτζίδης (46ο Αποστολάκης), Τσιμπλίδης, Χαραλαμπίδης (65ο Τσίλογλου), Γιαλαμής (68ο Βερβερίδης), Παπαδόπουλος Ι. (46ο Χατζηβασιλειάδης), Βλάχος.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Σκιαθίτης (46ο Μαναρίδης), Στεργιάκος, Σίντος, Δημητριάδης, Παλτζίδης, Κωνσταντινίδης, Μοσχοφίδης (64ο Κανάτας), Χατζησαββίδης (73ο Ράδος), Δροσίδης (46οΔούμπλατζης), Κερασίδης (46ο Κιοσέογου), Καλαϊτζής Δημ. (46ο Ουζούνογλου).

  • Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Καλαϊτζής Κυρ., Κούτρας, Παλλικάρης, Πιτσακτσής & Φερφέρης.
  • Επόμενο φιλικό προετοιμασίας την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 6:30μ.μ. στο «Γεώργιος Μακρής» με το Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας.
πηγή ενημέρωσης : www.prosotanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: