Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

2η στροφή στην Πρεμιερ Λιγκ !!!!!!


Δύο ντέρμπι περιλαμβάνει η δεύτερη αγωνιστική ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ με πρώτο και καλύτερο το Άρσεναλ – Λίβερπουλ, ενώ η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ. Τόσο η Άρσεναλ όσο και η Τότεναμ είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν τους Νασρί και Μόντριτς αντίστοιχα στο φετινό πρώτο και (ίσως) τελευταίο τους παιχνίδι πριν πάρουν μεταγραφή.
Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας γίνεται στο «Έμιρεϊτς» όπου η μισή από τραυματισμούς Άρσεναλ υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» έχουν 11,5 χρόνια να νικήσουν τους «κανονιέρηδες» και θέλουν να τα καταφέρουν φέτος εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες απώλειες τραυματισμών και τιμωριών των αντιπάλων τους.
Από την άλλη οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται στο «Ολντ Τράφορντ» την Τότεναμ από την οποία δεν έχουν ηττηθεί στις 24 τελευταίες τους αναμετρήσεις! Πιο εύκολα τα πράγματα για Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι που αντιμετωπίζουν τις Μπόλτον και Γουέστ Μπρομ αντίστοιχα.
Αναλυτικά η ανάλυση των αναμετρήσεων:

Σάντερλαντ – Νιούκαστλ

Η Σάντερλαντ ξεκίνησε με μία δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση το πρωτάθλημα κόντρα στη Λίβερπουλ και η ισοπαλία που απέσπασε (1-1) άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο τον Μπρους. Μόλις μία αλλαγή θα πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα ο τεχνικός των «μαυρόγατων» με τον Βον αντί του Κόντμπακ. Φυσικά αν κριθεί έτοιμος ο Ο’Σέι πιθανότατα να πάρει και αυτός θέση στο βασικό σχήμα. Κόντρα στην παράδοση θα πάνε οι γηπεδούχοι που έχουν μόλις δύο νίκες τις τελευταίες 21 φορές που έχουν φιλοξενήσει τους αντιπάλους τους.
Η Νιούκαστλ ξεκίνησε επίσης θετικά με τη λευκή ισοπαλία εντός έδρας από τη φιλόδοξη, αν και με αρκετές απώλειες Άρσεναλ. Σε αυτό βοήθησε και ο Μπάρτον που κατάφερε να κερδίσει την αποβολή του Ζερβίνιο στα τελευταία λεπτά. Η ενδεκάδα δεν αναμένεται να αλλάξει ιδιαίτερα με τον Ρ.Τέιλορ να παίρνει τη θέση του Μαρβό, με τον Γκουτιέρες να ανεβαίνει στο χώρο του κέντρου και τον Ομπερτάν πιθανότατα να προτιμάται αντί του Μπα στην επίθεση. Δεν υπολογίζεται ακόμη ο τραυματίας Μπεν Αρφά.

Πιθανές ενδεκάδες:
Σάντερλαντ (4-4-2): Μινολέ – Μπάρντσλεϊ, Φέρντιναντ, Μπράουν, Ελμοχαμαντί – Ρίτσαρτνσον, Βον, Κάτερμολ, Λάρσον – Γκιάν, Σεσενιό
Νιούκαστλ (4-4-2): Κρουλ – Ρ.Τέιλορ, Σ.Τέιλορ, Κολοτσίνι, Σίμπσον – Γκουτιέρες, Καμπάιγ, Τιοτέ, Μπάρτον – Αμεόμπι, Ομπερτάν


Άρσεναλ – Λίβερπουλ

Νοσοκομείο θυμίζει η Άρσεναλ με τους Γουίλσιρ, Γκιμπς, Τζουρού, Ροσίτσκι, Τραορέ, Ντιαμπί, Ίστμοντ να είναι τραυματίες και τους Σονγκ και Ζερβίνιο τιμωρημένους από τη λευκή ισοπαλία κόντρα στη Νιούκαστλ στην πρεμιέρα. Ο Αρσέν Βενγκέρ σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να χρησιμοποιήσει βασικό τον Σαμίρ Νασρί παρότι βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας και παρόλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου ως τώρα. Οι γηπεδούχοι έχουν πάντως σχετικά καλή ψυχολογία μετά τη σημαντική νίκη που πήραν μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ουντινέζε στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
 Η Λίβερπουλ δεν άφησε ικανοποιημένο τον Κένι Νταλγκλίς την πρώτη αγωνιστική με την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Σάντερλαντ αλλά ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν θέλει να κάνει μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα. Η μία και μοναδική αλλαγή που σκέφτεται είναι να βάλει βασικό τον Κάουτ αυτή τη φορά αντί του Χέντερσον. Επίσης θέση στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Αουρέλιο σε περίπτωση που κριθεί έτοιμος. Ο Σκρτελ παραμένει αμφίβολος, ενώ ο Τζέραρντ παραμένει σταθερά νοκ-άουτ.
Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέζνι – Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον – Φριμπονγκ, Ράμσεϊ – Αρσάβιν, Νασρί, Γουόλκοτ – Φαν Πέρσι

Λίβερπουλ (4-4-2): Ρέινα – Ενρίκε, Άγκερ, Κάραγκερ, Τζόνσον – Ντάουνινγκ, Άνταμ, Λούκας, Κάουτ – Σουάρες, Κάρολ


Άστον Βίλα – Μπλάκμπερν

Την παράδοση με το μέρος της έχει τα τελευταίες χρόνια η Άστον Βίλα. Οι δύο ομάδες τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές με τους «χωριάτες» να έχουν επικρατήσει τις έξι. Μετά τη λευκή εκτός έδρας ισοπαλία στην έδρα της Φούλαμ ο Άλεξ ΜακΛις δεν θα πειραματιστεί ιδιαίτερα με τους πρώτους έντεκα, συνεχίζοντας επιθετικά με μοναδική αλλαγή πιθανότατα τον Αλμπράιτον στη θέση του Αγκμπονλαχόρ. Το δίδυμο Χέσκεϊ και Μπεντ θα ηγηθεί και πάλι της επίθεσης.
 Αμυντικά προβλήματα είχε στην πρεμιέρα ο Στιβ Κιν κυρίως εξαιτίας των τραυματισμών των κεντρικών αμυντικών του και έτσι ήρθε η οδυνηρή εντός έδρας ήττα με σκορ 2-1 από τη Γουλβς. Σε περίπτωση που οι Νέλσεν και Σαμπά κριθούν έτοιμη, θα πάρουν σίγουρα φανέλα βασικού για να στρώσουν τα πράγματα στα μετόπισθεν. Ντεμπούτο θα κάνει και ο Πέτροβιτς στην ομάδα με τον Έμερτον να μένει εκτός λόγω τραυματισμού.
Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-4-2): Γκίβεν – Γουόρνοκ, Νταν, Κόλινς, Γιάνγκ – Ενζόγκμπια, Ντελφ, Πετρόφ, Αλμπράιτον – Μπεντ, Χέσκεϊ

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σάμπα, Νέλσεν, Όλσον – Φορμικα, Ενζοζί, Πέτροβιτς, Χοϊλέτ – Ρόμπερτς, Νταν


Έβερτον – ΚΠΡ

Η πρώτη της Έβερτον στο πρωτάθλημα συνδυάζεται με παράσταση μπροστά στον κόσμο μιας και η πρεμιέρα με την Τότεναμ είχε αναβληθεί λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στο Νησί. Τα «ζαχαρωτά» δεν κατάφεραν για μία ακόμη σεζόν να ενισχυθούν αφού τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν επιτρέπουν στη διοίκηση του συλλόγου ούτε δάνειο να εξασφαλίσει από τις τράπεζες. Ακόμη κι έτσι όμως ο Ντέιβιντ Μόγιες είναι αισιόδοξος για μία αξιοπρεπέστατη σεζόν.

Νέα μέρα στην ΚΠΡ και νέα σελίδα για το σύλλογο. Ο Τόνι Φερνάντες είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου αγοράζοντας τις μετοχές του Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας θέλει να αποκτήσει τον Σκοτ Πάρκερ και άλλους σημαντικούς παίκτες αλλά ο προπονητής της ομάδας Νιλ Γουόρνοκ προβληματίζεται κυρίως για το πώς θα ξεπεράσουν ψυχολογικά οι παίκτες του το σοκ της πρεμιέρας από τον εντός έδρας διασυρμό κόντρα στην Μπόλτον (4-0). Εκτός ο τραυματίας Ντάιερ και ο τιμωρημένος Χιλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-4-2): Μπέινς, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Νέβιλ, Οσμάν, Φελαϊνί, Μπάρκλεϊ, Αρτέτα, Κέιχιλ, Σαχά

ΚΠΡ (4-2-3-1): Κένι – Κόνολι, Γκάμπιντον, Χαλ, Ορ – Ντέρι, Φαουρλίν - Μπόθροϊντ, Τααράμπ, Σμιθ - Κάμπελ


Σουόνσι – Γουίγκαν

Η νεοφώτιστη Σουόνσι δεν άντεξε το βάρος της Πρέμιερ Λιγκ στην πρεμιέρα και λύγισε με σκορ 4-0 στην έδρα της επιθετικής Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κύκνοι» θέλουν να φτάσουν στους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα όμως δεν θα έχουν εύκολη αποστολή κόντρα σε έναν προπονητή, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που ξέρει τη φιλοσοφία της ομάδας από όταν καθόταν στον πάγκο της στο παρελθόν.
 Επίθεση και πάλι από τη Γουίγκαν που δεν μπόρεσε την πρώτη αγωνιστική εντός έδρας να κάμψει την αντίσταση της Νόριτς μένοντας στο 1-1. Ο Μαρτίνεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γκοχουρί, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι ΜακΚάρθι και Ρονταλέγκα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σουόνσι (4-3-3): Βορμ – Τέιλορ, Μονκ, Γουίλιαμς, Ρέιντζελ - Μπράιτον, Αγκουστιέν, Ντόμπι – Ντάιερ, Γκρέιαμ, Σινκλέρ

Γουίγκαν (4-3-3): Αλ Χαμπσί – Φιγκερόα, Αλκαράζ, Κάλντγουελ, Μπόις – Ντιαμέ, ΜακΚάρθι, Γουότσον – Μόσες, Ντι Σάντο, Γκόμες


Τσέλσι – Γουέστ Μπρομ

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας άφησε στον πάγκο τους Ντρογκμπά και Ανελκά στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Στόουκ και η Τσέλσι έμεινε στο 0-0. Ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός προορίζει τους ίδιους έντεκα και για το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ, με μοναδική ωστόσο αλλαγή αναγκαστικά στα γκολπόστ της ομάδας. Ο Τσεχ στάθηκε άτυχος και θα παραμείνει ένα μήνα εκτός δράσης. Ο Λουκάκου θα πάρει και αυτός θέση στον πάγκο και πιθανότατα κάποιο χρόνο συμμετοχής και στο ματς. Την παράδοση με το μέρος της έχει η Τσέλσι με δέκα νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς με την αντίπαλό της.

Η Γουέστ Μπρομ πάλεψε όσο μπορούσε στην εντός έδρας ήττα (2-1) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν κατάφερε όμως να χαμογελάσει στο τέλος αφού έχασε έστω και από αυτογκόλ. Ο μόνος πονοκέφαλος του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ακούει στο όνομα Πίτερ Οντεμβίγκι και θα τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-3-3): Ιλάριο – Κόουλ, Τέρι, Άλεξ, Μποσίνγκουα, –Λάμπαρντ Μίκελ, Ραμίρες, –Μαλουντά, Τόρες, Καλού,

Γουέστ Μπρομ (4-3-3): Φόστερ –Σόρεϊ Όλσον, Τάμας, Ριντ, – Σάρνερ, Μουλούμπου Μόρισον – Μπραντ, Τσογι, Λονγκ


Νόριτς - Στόουκ

Πρώτο εντός έδρας ματς στην Πρέμιερ Λιγκ για τη νεοφώτιστη Νόριτς και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Θετικό ξεκίνημα και στην πρεμιέρα για τα «καναρίνια» που απέσπασαν ισοπαλία στην έδρα της Γουίγκαν. Ο αμυντικός Γουάιτμπρεντ είναι αμφίβολος και σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αρχίσει τον αγώνα τη θέση του θα πάρει το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τη Λίβερπουλ, Αγιάλα.

Η Στόουκ έχει πραγματοποιήσει ένα άκρως θετικό ντεμπούτο στη σεζόν, κρατώντας την Τσέλσι εντός έδρας στην ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική και προέρχεται από την εκτός έδρας επιτυχία με σκορ 1-0 στην έδρα της Τουν για το Europa League.
Στον αγώνα αυτό μάλιστα ο Τόνι Πιούλις ξεκούρασε και κάποιους παίκτες και πέρα από τους τραυματίες Φούλερ, Χιγκινμπόθαμ και Σιντιμπέ καθώς και τον αμφίβολο Ντέλαπ οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι κανονικά στη διάθεσή του. Η παράδοση είναι με το μέρος των φιναλίστ του κυπέλλου Αγγλίας αφού έχουν τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις τους κόντρα στη Νόριτς.


Πιθανές ενδεκάδες:

Νόριτς (4-3-3): Ρούντι –Τιέρνεϊ, Γουίτμπριντ, Ντε Λάετ, Μάρτιν – Κροφτς, Φοξ, Σέρμαν – Μόρισον, Χούλαχαν, Χολτ

Στόουκ (4-4-2): Μπέγκοβιτς –Γουίλσον, Γούντγκεϊτ, Σόουκρος, Χουτ – Εθέρινγκτον, Γουάιτχεντ, Γουίλαν, Πέναντ – Τζόουνς, Γουόλτερς


Γουλβς - Φούλαμ

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχε την πρώτη αγωνιστική η Γουλβς (2-1) στην έδρα της Μπλάκμπερν, έχοντας μάλιστα αστοχήσει και σε εκτέλεση πέναλτι. Κρατώντας σχεδόν απαράλλαχτη την ενδεκάδα ο Μικ ΜακΚάρθι με τους Ντόιλ και Φλέτσερ στην επίθεση θα κυνηγήσει την πρώτη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου. Χωρίς απρόοπτο τραυματισμό προετοιμάζονται οι «λύκοι».

Καλύτερη προετοιμασία για τη σεζόν δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Φούλαμ από αυτή που είχε. Περνώντας στην Ευρώπη μέσω fair play ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τις 30 Ιουνίου και συνεχίζει αήττητη μέχρι και σήμερα έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την είσοδό της στους ομίλους έπειτα από το 3-0 κόντρα στην Ντίνπρο. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με λευκή ισοπαλία κόντρα στην Άστον Βίλα και ο Μάρτιν Γιολ θα προσπαθήσει να φτάσει στη νίκη χωρίς τους τραυματίες Ντέιβις, Ρίισε και Καμαρα στη διάθεσή του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουλβς (4-4-2): Χένεσεϊ – Γουόρντ, Μπέρα, Τζόνσον, Στίρμαν – Χαντ, Ο’Χάρα, Χένρι, Τζάρβις – Φλέτσερ, Ντόιλ

Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ – Ρίισε, Χάνγκελαντ, Σεντέρος, Χιούζ – Ντέμπσεϊ, Μέρφι, Ετούχου, Νταφ – Ζαμόρα, Τζόνσον


Μπόλτον – Μάντσεστερ Σίτι

Την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη της τα τελευταία έξι χρόνια πέτυχε η Μπόλτον στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ στην έδρα της ΚΠΡ, συντρίβοντάς τη με 4-0. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει είναι το μότο του Κόιλ και έτσι θα πορευτεί με τη γνωστή συνταγή, παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμού των Ρίκετς, Χόλντεν, Μίαρς, Λι, Ντέιβις και του αμφίβολου Γκάρντνερ. Η παράδοση πάντως είναι με το μέρος των αντιπάλων τους που παραμένουν αήττητοι στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις τους.

Μοναδική σκέψη του Μαντσίνι για την ενδεκάδα ο αμφίβολος Ντε Γιονγκ με τον ιταλό τεχνικό πάντως να μην έχει κανένα παράπονο αφού ούτε ένας παίκτης από το μεγάλο ρόστερ των «πολιτών» δεν είναι τραυματίας σε αντίθεση με τη κακοδαιμονία που πλήττει τους ανταγωνιστές της Σίτι. Αλλαγή προβλέπεται πάντως στην ενδεκάδα και πώς να μην γίνει, αφού ο Αγκουέρο που πέρασε ως αλλαγή στη νίκη επί της Σουόνσι (4-0) έδειξε πως είναι απόλυτα έτοιμος για το βασικό σχήμα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπόλτον (4-4-2): Γιασκελάινεν – Ρόμπινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Στέινσον – Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Μουάμπα, Ίγκλς,– Κλάσνιτς, Κ.Ντέιβις

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ – Κλισί, Λέσκοτ, Κομπανί, Ρίτσαρντς – Ντε Γιόνγκ, Μπάρι, Γ.Τουρέ – Σίλβα, Τζέκο, Αγκουέρο


Μάντσεστερ Γ. – Τότεναμ

Οι πρωταθλητές Αγγλίας πλήττονται από συνεχόμενους τραυματισμούς σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και κυρίως στην άμυνα. Με τους Ράφαελ, Βίντιτς, Φέρνιναντ εκτός δράσης ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χαμογέλασε στην επιστροφή του Εβρά. Φλέτσερ και Βαλένσια οι απώλειες στη μεσαία γραμμή και Όουεν και Ερνάντες οι τραυματίες στην επίθεση. Ακόμη κι έτσι οι λύσεις στα χέρια του Σκωτσέζου τεχνικού είναι πολλές με μοναδικό του δίλημμα αν θα ξεκινήσει τον Μπερμπάτοφ ή τον Γουέλμπεκ δίπλα στον Γουέιν Ρούνεϊ. Σαφής υπεροχή στην παράδοση για τους «κόκκινους διαβόλους» που είναι αήττητοι στις τελευταίες 24 αναμετρήσεις τους κόντρα στην Τότεναμ!

Τα «σπιρούνια» έδωσαν μεσοβδόμαδα τον πρώτο επίσημο αγώνα τους στη σεζόν κόντρα στη Χαρτς εκτός έδρας για το Europa League και διέπρεψαν με 5-0! Οι απουσίες είναι αρκετές Χάτον, Ρόουζ, Τζένας, Παλάσιος, Πίεναρ, Γκαλάς, Σάντρο ενώ αμφίβολοι είναι οι Κράουτς, Κινγκ, Χάντλστοουν, Μόντριτς. Ωστόσο ο Χάρι Ρέντναπ ίσως τελικά χρησιμοποιήσει τον Κροάτη μέσο παρόλο που η περίπτωση μεταγραφής του δεν έχει αποκλειστεί ακόμη.

Πιθανές Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Ντε Χέα – Εβρά, Έβανς, Τζόουνς, Σμόλινγκ - Γιανγκ, Κάρικ, Άντερσον, Νάνι – Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ
Τότεναμ (4-3-3): Γκόμες – Εκότο, Καμπούλ, Ντόουσον, Τσόρλουκα – Μόντριτς, Χάντλστοουν, Φαν ντερ Φάαρτ – Μπέιλ, Ντεφό, Λένον

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 20/08

Σάντερλαντ - Νιούκαστλ (14:00)
Άρσεναλ – Λίβερπουλ (14:45)
‘Αστον Βίλα – Μπλάκμπερν (17:00)
Έβερτον – ΚΠΡ (17:00)
Σουόνσι – Γουίγκαν (17:00)
Τσέλσι – Γουέστ Μπρομ (19:30)


Κυριακή 21/08

Νόριτς - Στόουκ (15:30)
Γουλβς - Φούλαμ (16:00)
Μπόλτον – Μάντσεστερ Σίτι (18:00)


Δευτέρα 22/8

Μάντσεστερ Γ. – Τότεναμ (22:00)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: