Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.........μέρος 2ο......!!!!!!!

Η μέρα μας θα κλείσει με μια πρόταση .....άκρως ελκυστική......για να δούμε όμως  τι έχουμε για σαββατόβραδο........πριν να κατηφορίσουμε για to river party στην όμορφη μας Προσοτσάνη.......


ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΜΠΡΕΣΤ                           1                                                      
*** Πρώτο επίσημο παιχνίδι της Βαλενσιέν στο νέο της γήπεδο. Εγκανιάστηκε σε φιλικό με την Ντόρτμουντ και σήμερα εγκαινιάζεται και στο πρωτάθλημα. 25.000 κόσμος.
 *** Η Μπρεστ έχει παίξει σαν φιλοξενούμενη σε εγκαίνια γηπέδου και το 2008, για το νέο Ογκύστ Ντελόν της Ρεμς (ολικό φρεσκάρισμα του παλιού Ντελόν). Είχε κερδίσει με 1-0. 



ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ : Δικαιούταν τουλάχιστον το βαθμό στην Καέν αλλά έχασε με 1-0 από ένα εξωγήινο σουτ και ενώ είχε πολλές ευκαιρίες και δοκάρι στο τέλος. Ο νέος της τεχνικός Σαντσέζ δεν άλλαξε τίποτε σε σχέση με πέρυσι, αντέγραψε τον αποχωρήσαντα Μοντανιέ και κατέβασε το κλασικό της 4-3-3 χωρίς κανένα νέο πρόσωπο. Ο μέσος Σάντσεζ που εδώ και... μήνες ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε βασικός στην κλασική του θέση. Λόγω μικροπροβλήματος προφυλάχθηκε μεσοβδόμαδα. Χτύπησε ο καλός Αλγερινός ακραίος μέσος Καντίρ (αλλαγή στην πρεμιέρα). Παραμένει απών για τουλάχιστον δύο μήνες ο νεαρός Ιβοριανός επιθετικός Αμπουμπακάρ, έχει 2-3 μακροχρόνιους επιπλέον.Η 11άδα άφησε καλές εντυπώσεις και παραμένει ίδια. Εξάλλου δεν έχει και πολλές εναλλακτικές. Το κέντρο αρκετά συμπαγές και συμπληρωματικό, με τον Κολομβιανό Σάντσεζ να παραμένει και να ακούγεται όλο και λιγότερο το ενδεχόμενο αποχώρησης. Δεξιά ο Ντοσεβί (1/0, 24/2 πέρυσι), αριστερά ο γρήγορος Ντανίκ (1/0, 36/9 πέρυσι) και μπροστά ο αναντικατάστατος Πυζόλ (1/0, 33/17 πέρυσι). Αν χτυπήσει μαύρο φίδι που τους έφαγε, το αγγούρι ο Σαμασά υπάρχει μόνο στον πάγκο. «Πρέπει άμεσα να δείξουμε πως θέλουμε να κάνουμε το νέο μας γήπεδο, κάστρο σαν το Νανζεσέρ όπου ήταν πολύ δύσκολο για κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει. Πιστεύω πως η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί θα είναι επιπλέον κίνητρο», είπε ο Σαντσέζ. 
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Πενετό (5) – Ντυκουρτιού (5), Ισιμάτ (6), Ανγκούα (6), Μπονγκ (6) – Σάντσεζ (5), Γκομίς (7), Κοάντ (4) – Ντοσεβί (6), Ντανίκ (5), Πυζόλ (5).


ΜΠΡΕΣΤ: Μέχρι να συνηθίσουν οι άπειροι αμυντικοί της τις θέσεις τους βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Εβιάν αλλά χάρη σε γκολ-δώρο του αντίπαλου γκολκίπερ μείωσε στο 39’ και ισοφάρισε στο 44’. Στο β’ μέρος θα μπορούσαν να κερδίσουν και οι δύο. Ηταν η πρώτη φορά από πέρυσι που ανέβηκε στη Ligue 1 που γύρισε το 2-0 σε 2-2. Ο Ντυπόν φαίνεται να καταλήγει στο 4-4-2 αφού διαπίστωσε ευκολία στη δημιουργία φάσεων. Οι δύο νεοαποκτηθέντες αμυντικοί, ο Γάλλος Ζεμπινά και ο Αργεντίνος Χεντιλέτι είναι ακόμη ανέτοιμοι αλλά ο δεύτερος κλήθηκε στην αποστολή. Παραμένουν απόντες οι στόπερ Κανταρί, Απάνγκα, ο αριστερός μπακ Φεράτζ (χιαστοί), τραυματίας (χιαστοί) ο δεξιός αμυντικός Νταφ και οι αναπληρωματικοί Λορεντζί (αμυντικός) και Μίκολα (Τσέχος μεσοεπιθετικός). Εξέτισε την ποινή του ο δυνατός επιθετικός Λάρσεν Τουρέ.Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην 11άδα. Ο Χεντιλέτι που παίζει αριστερό στόπερ και μπακ θα πάρει θέση αριστερά. Στον άξονα μπαίνει ο νεοαποκτηθείς Κούλμα (τρία χρόνια βασικός στη Μακάμπι Χάιφα) ενώ ο επιτελικός Γκρουζί (9 γκολ πέρυσι) έχει το κουμάντο στο κέντρο. Δίδυμο μπροστά το περσινό του β’ γύρου, Ρου (6 γκολ) και Αγιτέ (4 γκολ). «Ελπίζω να μη βρεθούμε πάλι σε φάση αντίδρασης όπως με την Εβιάν γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε και πάλι. Τα πρώτα λεπτά ίσως κρίνουν πολλά», τόνισε ο Ντυπόν. 
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ελανά (5) – Κουλιμπαλί (6), Μπέις (6), Μαρσιάλ (5), Χεντιλέτι (-) – Κούλμα (αλλ), Γκρουζί (7), Τουρέ (-), Λεσουαμιέ (7) – Αγιτέ (5), Ρου (5).


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (1): Με ενθουσιασμό και σε εορταστικό κλίμα λόγω γηπέδου η Βαλενσιέν που είναι ομάδα με επιθετικό πνεύμα. Η Μπρεστ έχει εντελώς άπειρη άμυνα αλλά διαθέτει καλά όπλα μπροστά. Πάνω κάτω το ίδιο και σήμερα. Αν η Μπρεστ πρόσφερε κάποια ασφάλεια αμυντικά να έβλεπα διαφορετικά το 4,00. Αλλά πηγαίνει στα τυφλά και δεν ξέρει τι να περιμένει.


ΚΟΡΤΡΑΪΚ - ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ                               1                                                

ΚΟΡΤΡΑΪΚ: Εδωσε ότι είχε για να φύγει με το βαθμό από την έδρα της Βέστερλο (0-0). Παλικαρίσια εμφάνιση, μπήκε καλά στο ματς και απείλησε στα πρώτα λεπτά, με τον 23χρονο Αργεντίνο επιθετικό Τσαβαρία στο ντεμπούτο του (ήρθε από την Αντερλεχτ, 11/7 πέρσι με Εουπεν) να αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα. Στο 17΄έμεινε με δέκα, η αντίπαλος της είχε δοκάρι, αλλά άντεξε. Κράτησε και στην επανάληψη, προσπάθησε να σκοράρει, ενώ στο 71' έμεινε με εννέα!
«Θα μπορούσαμε και να είχαμε σκοράρει, δεν πρέπει όμως να γίνουν τα ίδια λάθη ξανά. Οι παίκτες μου πρέπει να μάθουν από τα λάθη τους και να μην παίρνουν τέτοιες αχρείαστες κάρτες. Είναι ένα καλό μάθημα για το μέλλον»τόνισε ο κόουτς Βανχαζεμπράουκ.
Πέραν του Τσαβαρία, για να υπάρχουν και άλλες λύσεις στην επίθεση, αποκτήθηκε ο Ντάλιμπορ Βεσελίνοβιτς από την Αντερλεχτ.
Τιμωρημένοι ο κεντρικός αμυντικός Ζουκάνοβιτς (2/0, ήρθε το καλοκαίρι από την Εουπεν) και ο αριστερός μπακ-χαφ Κουασαλά (2/0, για δύο αγωνιστικές, 24/0 πέρσι, μπορεί να παίξει και στη μεσαία γραμμή). Εξέτισε ο στράικερ Νφορ (1/0, 23/1 πέρσι με Βάρεγκεμ).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Βαν Χάουτ - Καπόν, Βάντενμπρουκ, Γκέρσον, Μουλέμο - Μεσουντί, Πάβλοβιτς, Σβίτκοβιτς - Ντε Μετς, Νφορ, Τσαβαρία.

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ: Μετά το άκρως τυχερό 1-0 στην έδρα της Γάνδης, ήρθε 1-1 με τη νεοφώτιστη Μονς εντός, αποτέλεσμα σαφώς αρνητικό. Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο αποφάσισαν αμφότερες να ρισκάρουν, η Σερκλ μπήκε καλύτερα και δικαίως προηγήθηκε στο 61' (ένα λεπτό νωρίτερα η Μονς είχε δοκάρι), αλλά στο 78' δεν γλίτωσε την ισοφάριση.
«Πιστεύω ότι μόνο εμείς θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά αυτά συμβαίνουν. Εχουμε 4 βαθμούς ήδη, καλός απολογισμός» τόνισε ο τεχνικός Πέιτερς.
Χτύπησαν και δεν είναι διαθέσιμοι ο βετεράνος Ιρλανδός φορ Φόλι (2/0) και ο 21χρονος Πορτογάλος επιθετικός Ρούντι (2/1) που σκόραρε απέναντι στη Μονς. Παραμένουν σε διεθνείς υποχρεώσεις με την U20 της Πορτογαλίας οι Μπαλντέ (επιθετικός, ήρθε φέτος) και Ρέις (27/1 πέρσι, κεντρικός αμυντικός).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Βερμπίστ - Κορνέλις, Βιάνε, Μέρτενς, Εβενς - Βίνταρσον, Νέτο - Βαν Ρόοσε, Ντ' Ανε, Βαν Εϊνο - Ιατσουκ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ (1): Εδειξε καλά στοιχεία στη δεύτερη αγωνιστική η Κόρτραϊκ και, κυρίως, πάλεψε, μόχθησε και τα έδωσε όλα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι απόλυτα έτοιμη πάντως ακόμα, ενώ η Σερκλ Μπριζ διαθέτει το στοιχείο της ομοιογένειας. Ολα τα σημεία παίζουν εξίσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: