Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η Πρέμιερ Λιγκ 2011-2012 στο πιάτο σας !!!!!


Για πολλούς είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, καθώς είναι από τα λίγα, για να μην πούμε ελάχιστα, που κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις ομάδες παλεύουν για την κατάκτηση του τίτλου, άσχετα αν στο τέλος χαμογελάει ο Άλεξ Φέργιουσον (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον).

Και φέτος λοιπόν οι φίλοι του Αγγλικού, κι όχι μόνο, ποδοσφαίρου περιμένουν με αγωνία την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ που δείχνει πως θα είναι αρκετά ανταγωνιστική, λόγω της ανόδου της Μάντσεστερ Σίτι, της Τότεναμ, της Λίβερπουλ και φυσικά λόγω της σταθερής Τσέλσι και της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ....

Ας πούμε όμως λίγα λόγια για το πρωτάθλημα της Αγγλίας, το οποίο μετονομάστηκε σε Πρέμιερ Λιγκ το 1992 με τη συμμετοχή 22 ομάδων (σήμερα είναι 20). Η Πρέμιερ Λιγκ λοιπόν μέσα σε είκοσι χρόνια εξελίχθηκε τόσο πολύ, που έφτασε, σύμφωνα με τα στοιχεία στο wikipedia, να έχει έσοδα 2.8 δις ευρώ!

Τα αντίστοιχα της σεζόν 1992-1993, όταν και πρωτοξεκίνησε, ήταν μόλις 340 εκ. ευρώ, με την ακριβότερη μεταγραφή να είναι εκείνη του Άλαν Σίρερ από την Σαουθάμπτον στην Μπλάκμπερν.

Σε αυτά τα είκοσι χρόνια λοιπόν είχαμε τους εξής πρωταθλητές: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 12 πρωταθλήματα, Άρσεναλ: 3 πρωταθλήματα, Τσέλσι: 3 πρωταθλήματα, Μπλάκμπερν: 1 πρωτάθλημα. Η Γιουνάιτεντ με τον τίλο που κατέκτησε την περσινή σεζόν ξεπέρασε την Λίβερπουλ (18 τίτλοι) και έγινε αυτή η νέα υπερδύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Προπονητές - ομάδες


Γηραιότερος προπονητής σε πάγκο ομάδας είναι ο Άλεξ Φέργκιουσον με 25 χρόνια παρουσίας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ τον ακολουθεί ο Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ με 15 χρόνια, ο Ντέιβιντ Μόγιες της Έβερτον με 9 χρόνια, ο Τόνι Πούλις της Στόουκ με πέντε χρόνια και ο Μικ ΜακΚάρθι με πέντε χρόνια επίσης.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως από τους συνολικά 642 ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι 67 είναι από διαφορετικές χώρες. Αναλυτικά:

Άρσεναλ: 33 παίκτες, 17 διαφορετικές χώρες
Άστον Βίλα: 28 παίκτες, 12 διαφορετικές χώρες
Μπλάκμπερν: 28 παίκτες, 15 διαφορετικές χώρες
Μπόλτον: 24 παίκτες, 11 διαφορετικέ χώρες
Τσέλσι: 27 παίκτες, 13 διαφορετικές χώρες
Έβερτον: 30 παίκτες, 14 διαφορετικές χώρες
Φούλαμ: 22 παίκτες, 14 διαφορετικές χώρες
Λίβερπουλ: 45 παίκτες, 18 διαφορετικές χώρες
Μάντσεστερ Σίτι: 36 παίκτες, 20 διαφορετικές χώρες
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 38 παίκτες, 20 διαφορετικές χώρες
Νιούκαστλ: 31 παίκτες, 12 διαφορετικές χώρες
Νόριτς: 35 παίκτες, 8 διαφορετικές χώρες
ΚΠΡ: 35 παίκτες, 15 διαφορετικές χώρες
Στόουκ: 30 παίκτες, 12 διαφορετικές χώρες
Σάντερλαντ: 30 παίκτες, 12 διαφορετικές χώρες
Σουόνσι: 28 παίκτες, 6 διαφορετικές χώρες
Τότεναμ: 33 παίκτες, 15 διαφορετικές χώρες
Γουέστ Μπρος: 38 παίκτες, 19 διαφορετικές χώρες
Γουίγκαν: 29 παίκτες, 12 διαφορετικές χώρες
Γουλβς: 42 παίκτες, 11 διαφορετικές χώρες

Αρκετά όμως με τα στατιστικά. Ας μιλήσουμε για τις ομάδες που μας ενδιαφέρουν όλους, τι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι και σήμερα (13/8), σε τι κατάσταση βρίσκονται και φυσικά ποια είναι η πρόβλεψη μας για τη θέση που θα καταλάβουν στο τέλος της σεζόν.

 

Γουίγκαν: Της τελευταίας στιγμής


Την περσινή σεζόν η Γουίγκαν τη γλύτωσε στο τέλος τερματίζοντας στη 16η θέση με τον Ν' Ζομπιά να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Ο Γάλλος άσος όμως αποχώρησε από την ομάδα και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό.

Τρεις παίκτες ήρθαν όλοι κι όλοι μέχρι στιγμής με τον Χαμπζί να είναι το μεγαλύτερο όνομα. Στα θετικά η παραμονή του Ρομπέρτο Μαρτίνες στον πάγκο της Γουίγκαν, με τον Ισπανό να κάνει πολύ καλό δουλειά τα τελευταία δυο χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα πλέον έχει την εμπειρία μετά από πέντε σερί χρόνια παρουσίας στην Πρέμιερ.

Μεταγραφές: Ντέιβιντ Τζόουνς (Γουλβς), Αλί Αλ Χαμπζί (Μπόλτον) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε), Νούχα Ντίκο (ελεύθερος).
Πρόβλεψη: Δύσκολα τα πράγματα...

Νόριτς: Φιλόδοξα καναρίνια


Δυο χρόνια, δυο φορές προβιβάστηκε κάνοντας ότι και η Σίτι το 2000-2001. Η ομάδα τρένο της Αγγλίας λοιπόν τα κατάφερε, αν και κανείς δεν το περίμενε, να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ έχοντας στον πάγκο της έναν από τους πιο ανερχόμενους τεχνικούς στο Νησί. Μιλάμε φυσικά για τον Πολ Λαμπέρτ, ο οποίος είναι και το αστέρι της ομάδας!

Μεταγραφικά τώρα η Νόριτς κινήθηκε σε ρηχά νερά, για το επίπεδο της Πρέμιερ, αν εξαιρέσει κανείς τον Στιβ Μόρισον που θεωρείται "κανονάκι" στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Μεταγραφές: Άντονι Πίλκιντον (Χάντερσφιλντ), ζέιμς Βον (Έβερτον), Στιβ Μόρισον (Μίλγουολ), Έλιοτ Μπένετ (Μπράιτον), Ρίτσι ντε Λάετ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπράντλεϊ Τζόνσον (Λιντς), Κάιλ Νότον (Τότεναμ)
Πρόβλεψη: Δύσκολα θα γλυτώσει τον υποβιβασμό

Σουόνσι: Το κεφάλι ψηλά


Έπρεπε να περάσουν τριάντα ολάκερα χρόνια για να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ και η αλήθεια είναι πως το έκανε παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Για πολλούς είναι το μεγάλο φαβορί για να πιάσει την τελευταία θέση, όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι διαθέτει τρομερή έδρα (15-5-3 πέρσι), επίθεση φωτιά και έναν προπονητή που τον λένε "Γκουαρντιόλα της Αγγλίας".

Στα θετικά ότι κράτησε τον περσινό καλό κορμό, ενώ διαθέτει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα βοηθήσουν. Θα είναι η έκπληξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ ή θα πέσει... σούμπιτη;

Μεταγραφές: Ντάνι Γκρέιαμ (Γουότφορντ), Λερουά Λιτά (Μίντλεσμπρο), Γουέιν Ρούτλετζ, (Νιούκαστλ) Στιβ Κόκερ (Τότεναμ), Ζοζέ Μορέιρα (Μπενφίκα), Μίχελ Φορμ (Ουτρέχτη).
Πρόβλεψη: Λογικά θα πέσει

Μπλάκμπερν Ρόβερς: Στα κάρβουνα...


Το θέμα με τα κοτόπουλα  το έχετε δει οπότε δεν το ξαναλέμε, πάντως για τους διοικούντες των Ρόδων ταιριάζει το: "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς", αφού εδώ και δυο χρόνια κάνουν εξαγγελίες για μεγάλα πράγματα και στο τέλος γίνεται μία τρύπα στο νερό.

Την περσινή σεζόν ήταν η πιο μισητή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ λόγω του κακού ποδοσφαίρου που έπαιξε μετά την αποχώρηση του Σαμ Άλαρνταϊς, αλλά φέτος ο προπονητής της υποσχέθηκε θέαμα! Έφυγαν παίκτες, ήρθαν άλλοι και η αλήθεια είναι πως στο τέλος πάντα κάτι γίνεται και σώζεται. Για να δούμε και φέτος...

Μεταγραφές: Ντέιβιντ Γκουντγουΐλι (Νταντί Γιουνάιτεντ), Ράντοσλαβ Πέτροβιτς (Παρτιζάν), Ριμπέιρο (Γκρέμιο)
Πρόβλεψη: Λόγω έδρας θα τα καταφέρει, εκτός και αν τα κοτόπουλα είναι ληγμένα

Γούλβερθαμπτον: Ή αλλιώς Γουλβς


Την περσινή σεζόν όλοι πίστευαν πως θα έπεφτε για πλάκα στην Τσάμπιονσιπ όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά οι πάντες. Με τον Μικ ΜακΚάρθι στον πάγκο οι "λύκοι" κάνουν θαύματα, παίζοντας όσο χρειάζεται για να εξασφαλίσουν το στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Ο κορμός έχει παραμείνει σταθερός και έχουν γίνει λίγες και ποιοτικές προσθήκες, όμως υπάρχουν πολλά κενά ειδικά στην άμυνα που ίσως στοιχίσουν βαθμούς. Επίσης να αναφέρουμε την τραγική συγκομιδή εκτός έδρας, που είχε ως αποτέλεσμα να η Γουλβς να μαζέψει μόλις εννέα πόντους μακριά από την έδρα της.

Μεταγραφές: Ρότζερ Τζόνσον (Μπέρμιγχαμ), Τζέιμι Ο'Χάρα (Τότεναμ), Ντόρους ντε Φρις (Σουόνσι)
Πρόβλεψη: Μάλλον πάει για υποβιβασμό

Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς: Λεφτά υπάρχουν!


Τρελό διδυμάκι στην ιδιοκτησία με ακόμα πιο τρελά λεφτά. Ο ένας είναι το "αφεντικό" της Φόρμουλα 1 και γνωστός γυναικοκατακτητής παρά τα 80 του χρόνια (Έκλεστοουν) και ο άλλος από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη (Μιτάλ). Βέβαια στην ΚΠΡ δεν βάζουν και τόσα χρήματα, όμως οι Hoops κέρδισαν την άνοδο στην Πρέμιερ την περσινή σεζόν μετά από 15 χρόνια.

Στις μεταγραφές κινήθηκαν έξυπνα και πήραν ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν αρκετά έτσι ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία, ενώ στον πάγκο είναι ο έμπειρος (62 ετών) Νέιλ Γουόρνοκ. Στα συν η δυνατή έδρα και η καλή μεσαία γραμμή.

Μεταγραφές: DJ Κάμπελ (Μπλάκπουλ), Κίρον Ντάιερ (Γουέστ Χαμ), Τζέι Μποθρόιντ (Κάρντιφ), Ντάνι Γκάμπιντον (Γουέστ Χαμ)
Πρόβλεψη: Ίσως κάνει την έκπληξη

Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον: Χωρίς άγχος


Την περσινή σεζόν τα πήγαν εξαιρετικά και έμειναν, σχετικά, εύκολα στην κατηγορία με τον Ρόι Χόντγκσον στον πάγκο και μία τριάδα που έκανε πράγματα και θαύματα στο κέντρο και την επίθεση. Το καλό είναι πως παρέμειναν σχεδόν όλοι στην ομάδα οπότε φέτος πάμε για το κάτι παραπάνω.

Μεγάλο μειονέκτημα η αμυντική συμπεριφορά, αφού οι καρακάξες δέχθηκαν 71 γκολ(!) έχοντας έτσι τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Επίσης εκτός έδρας δεν μπορούν να σταυρώσουν νίκη. Ο έμπειρος τεχνικός ωστόσο ποντάροντας στην ποιότητα της μεσαίας γραμμής και με τις μεταγραφές που έγιναν θα διορθώσει πολλά.

Μεταγραφές: Μπεν Φόστερ (Μπέρμιγχαμ), Γκάρεθ ΜακΚόλεϊ (Ίπσουϊτς), Μπίλι Τζόουνς (Πρέστον), Ζόλταν Γκέρα (Φούλαμ), Μάρτον Φούλοπ (Ίπσουιτσς)
Πρόβλεψη: Θα σωθεί άνετα

Νιούκαστλ: Αχ αυτό το twitter...


Πιο πολύ απασχόλησε το καλοκαίρι το σίριαλ με τον Τζόε Μπάρτον και τα όσα έλεγε στο twitter, παρά οι μεταγραφές και τα οικονομικά προβλήματα. Στα της ομάδας τώρα η αλήθεια είναι πως είχαμε απώλειες που ίσως στοιχίσουν στις "καρακάξες", ενώ προβληματισμό προκαλεί και η κακή επιθετική συμπεριφορά.

Μετά τους Κάρολ και Νόλαν που έφυγαν η γραμμή κρούσης έχει μείνει ορφανή από ηγέτη. Ο Μπεν Αρφά είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όμως δεν είναι καθαρό φορ. Στα θετικά ο κορμός που δεν έχει αλλάξει και η δυνατή έδρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως έγιναν τέσσερις μεταγραφές από την Γαλλία.

Μεταγραφές: Γιοάν Καμπάγ (Λιλ), Ντεμπά Μπα (Γουέστ Χαμ),  Σιλβέν Μαρβό (Ρεν), Μεντί Αμπεΐντ (Λανς), Ατέμ Μπεν Αρφά (Μαρσέιγ), Γκαμπριέλ Ομπερτάν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ))
Πρόβλεψη: Κουτσά, στραβά θα τα καταφέρει

Φούλαμ: Ξέρει τι πρέπει να κάνει


Από τις σταθερές αξίες της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια, ενώ την περσινή σεζόν κέρδισε την έξοδο της στο Europa League. Δεν χάθηκαν σημαντικοί παίκτες και έγιναν δυο εξαιρετικές προσθήκες που θα δώσουν ποιότητα στην ομάδα ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Την τελευταία φορά που η Φούλαμ έπαιξε στην Ευρώπη ζορίστηκε λίγο στην Αγγλία, όμως στο τέλος έμεινε άνετα στην κατηγορία. Αν διορθώσει την κακή συγκομιδή εκτός έδρας (μόλις τρεις νίκες την περσινή σεζόν), τότε μπορεί να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα.

Μεταγραφές: Γιον Άρνε Ρίισε (Ρόμα), Νταν Μπερν (Ντάρλινγκτον), Τομ Ντόνεγκαν (Έβερτον), Μάρτσελ Γκέτσοβ (Σλόβαν Λιμπέρετς), Πατίμ Κασάμι (Παλέρμο)
Πρόβλεψη: Οκτάδα και πάνω

Στόουκ Σίτι: Ήρθε κι έμεινε


Το 2008 που ανέβηκε στην Πρέμιερσιπ όλοι έλεγαν πως θα πέσει και δεν θα ανέβει για αρκετά χρόνια. Οι διοικούντες όμως είχαν σχέδιο και πλέον η Στόουκ είναι από τις πιο σταθερές ομάδες της κατηγορίας (θυμίζει την φούλαμ). Αποκορύφωμα της καλής παρουσίας η συμμετοχή στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Σίτι, όπου και ηττήθηκε με 1-0, όμως εξασφάλισε μία θέση στην Ευρώπη.

Μοναδικό ερωτηματικό αυτό που λέμε στην Ελλάδα: "χωράνε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη;". Αυτό θα κληθεί να απαντήσει κατά την διάρκεια της σεζόν ο Τόνι Πούλις (προπονητής) που έχει μεν μία ποιοτική ενδεκάδα, αλλά λίγες καλές εναλλακτικές επιλογές. Μην ξεχάσουμε και τη μεταγραφή του Γούνγκεϊτ, που αν δεν έχει τραυματισμούς θα βοηθήσει αρκετά.

Μεταγραφές: Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Τότεναμ), Μάθιου Άπσον (ελεύθερος), Σμάουλ Σούλτζεβιτς (Νταλκούρντ)
Πρόβλεψη: Άνετα παραμονή

Άστον Βίλα: Ερωτηματικό


Περίεργη ομάδα. Παρότι έχει χάσει σημαντικούς παίκτες τα τελευταία δυο χρόνια και φυσικά τον Μάρτιν Ο' Νιλ, καταφέρνει πάντα να ξεχωρίζει και να παραμένει στην κατηγορία άνετα. Και φέτος έχασε σπουδαίες μονάδες (Γιανγκ, Ντάουνινγκ, Ρίο Κόκερ, Φρίντελ), αλλά αγόρασε και δυο καλούς ποδοσφαιριστές.

Μεγάλο όπλο ο Ντάρεν Μπεντ που είναι εγγύηση στην επίθεση και ο Στίλιαν Πατρόφ, όμως τα ερωτηματικά παραμένουν με πρώτο και καλύτερο τον νέο προπονητή Άλεξ ΜακΛις. Η πίεση είναι ασφυκτική από τους οπαδούς που απαιτούν καλύτερη πορεία από την περσινή.

Μεταγραφές: Ν'Ζογκμπιά (Γουΐγκαν), Σέι Γκίβεν (Μάντσεστερ Σίτι)
Πρόβλεψη: Θα σωθεί, αλλά θα κινδυνεύσει

Μπόλτον Γουόντερερς: Κάθε πέρσι και καλύτερα


Έχασε κάποιες καλές μονάδες, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στις λίγες ποιοτικές επιλογές στην επίθεση και φυσικά στο γεγονός πως ο Κέβιν Νόλαν έφτασε πλέον τα 34 του χρόνια. Γενικά η Μπόλτον είναι λίγο γερασμένη ομάδα, αφού ο κορμός των τελευταίων 2-3 χρόνων μεγάλωσε.

Μεταγραφικά ήρθαν κάποιες φθηνές λύσεις, για την Αγγλία πάντα, όμως δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος. Στα θετικά η καλή έδρα, αν και εκτός δεν μας τα λένε καλά...

Μεταγραφές: Νάιτζελ Ρίο-Κόκερ (Άστον Βίλα), Ντάρεν Πράτλεϊ (Σουόνσι), Κρις Ινγκλς (Μπέρνλεϊ), Τάιρον Μιρς (Μπέρνλεϊ), Σανλί (Βόλφσμπουργκ)
Πρόβλεψη: Λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού

Σάντερλαντ: Στοίχημα


Πολλές μεταγραφές. Πολλές όμως. Δώδεκα τον αριθμό! Και αποχωρήσεις όμως... Οκτώ και βάλε! Όπως και να έχει οι "μαύρες γάτες" ξεκίνησαν σωστά την ενίσχυση τους και πήραν τους Γουές Μπράουν, Τζον Ο'Σέι στην άμυνα, γεγονός που δείχνει πως θα είναι σοβαρή ομάδα φέτος.

Επιθετικά βέβαια υπάρχει μία ανησυχία, παρότι υπάρχει ο Γκίαν Ασαμόα, όμως αν πάρει πόντους εκτός έδρας δεν θα ενοχλήσει κανένα η κακή συγκομιδή στη γραμμή κρούσης. Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για νεανική ομάδα με έναν τεχνικό 44 ετών που βρίσκεται ήδη πέντε χρόνια στον πάγκο.

Μεταγραφές: Γουές Μπράουν, Τζον Ο'Σέι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κόνορ Γουΐκαμ (Ίπσουϊτς), Κρεγκ Γκάρντνερ (Μπέρμιγχαμ), Σεμπάστιαν Λάρσον (Μπέρμιγχαμ), Ντέιβιντ Βον (Μπλάκπουλ), Κίρεν Γουέστγουντ (Κόβεντρι), Γι Ντονγκ-Ουόν (Chunnam Dragons), Ρόρι Ντίκον (Άρσεναλ), Αχμέντ Ελμοχαμαντί (ENPPI), Τζορτζ ΜαΚάρτνεϊ (Γουέστ Χαμ), Τζέιμς ΜακΚλιν (Ντέρι Σίτι)
Πρόβλεψη: Θα κάνει την έκπληξη

Έβερτον: Θυμίζει κάτι από Ελλάδα


Δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, οπότε μεταγραφές δύσκολα θα γίνουν αν εξαιρέσει κανείς έναν παίκτη που παρέμεινε με τη μορφή δανεισμού. Ο κορμός βέβαια είναι ίδιος, χωρίς απώλειες, ενώ η παρουσία του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο αποτελεί εγγύηση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι τραυματισμοί οπότε τα πράγματα για πρώτη φορά ίσως δυσκολέψουν αρκετά για τον Σκωτσέζο τεχνικό, που θα εμπιστευτεί αρκετά νέα παιδιά όπως ο Απόστολος Βέλλιος που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα!

Μεταγραφές: Έρικ Ντάιερ (Σπόρτινγκ) [ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός]
Πρόβλεψη: Παραμονή με ζόρια. Τουλάχιστον στην αρχή...

Τότεναμ: Ατυχία


Τα τελευταία χρόνια θέλει να μπει σφήνα στην πρώτη τετράδα, όμως για κακή της τύχη Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ενισχύθηκαν σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Αν τα πράγματα ήταν όπως παλιά θα μπορούσε να "κλέψει" τη θέση της Άρσεναλ που δείχνει να ζορίζεται σε όλους τους τομείς.

Ποιοτικό ρόστερ, διοίκηση που τα... χώνει, προπονητής γάτος και φυσικά κάποιες γκρίνιες (Μόντριτς). Στις μεταγραφές έκανε ένα λίφτινγκ στο τέρμα με την απόκτηση του 40χρονου Φρίντελ που δεν λέει να γεράσει, ενώ ξεφορτώθηκε και πολλούς παίκτες που δεν έπιασαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μεταγραφές: Μπραντ Φρίντελ (Άστον Βίλα), Κριστιάν Σεμπάγιος (Μπαρτσελόνα), Σουλεϊμάν Κουλιμπαλί (Σιένα)
Πρόβλεψη: ΘΑ παλέψει για την πρώτη τετράδα

Μάντσεστερ Σίτι: Έχει τα αυγά, μη φάει όμως το... τσόφλι


Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Παίκτες αξίας υπάρχουν. Μεταγραφές ακριβές έγιναν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει, ενώ πλέον έχει αρχίσει να μαζεύει και τίτλους (Λιγκ Καπ). Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί τόσες διοργανώσεις ο Ρομπέρτο Μάντσίνι, όπως και πως θα διαχειριστεί τόσα αστέρια στην ομάδα του με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Αν δώσουν μεγάλη βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ ίσως την πατήσουν στο πρωτάθλημα και αυτός είναι ένας λόγος που ο Ιταλός προπονητής θέλει βάθος στον πάγκο. Κρυφός πόθος βέβαια είναι το πρωτάθλημα... Ενδιαφέρον θα έχει πάντως να δούμε πως θα τα πάει στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία ο Αγκουέρο. Λέτε να βγει δεύτερος Τέβες;

Μεταγραφές: Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο), Γκαέλ Κλισί (Άρσεναλ), Στέφαν Σάβιτς (Παρτίζαν), Κοστέλ Παντιλίμον (Τιμισοάρα)
Πρόβλεψη: Άνετα μέσα στην τετράδα

Λίβερπουλ: Αυτό το κάτι που θέλει


Μετά από δυο άσχημες σεζόν χωρίς χρήματα και με ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλάκας, η Λίβερπουλ βρήκε την σταθερότητα που έψαχνε στο πρόσωπο του Αμερικανού επιχειρηματία Τζον Χένρι, ο οποίος έβαλε το... χέρι στην τσέπη και πήρε κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές.

Βέβαια παρότι ξοδεύτηκαν, όπως είπαμε, αρκετά χρήματα δεν έχουν έρθει οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά ήρθαν επιλογές καθαρά του προπονητή. Μένει να δούμε λοιπόν πως θα διαχειριστεί όλη αυτή τη κατάσταση ο Κένι Νταγκλίς, που φέτος δεν θα έχει δικαιολογίες. Στα αρνητικά οι τραυματισμοί πολλών ποδοσφαιριστών με πρώτο και καλύτερο τον Στίβεν Τζέραρντ, που στα 31 του χρόνια αρχίζει και χάνει τη δύναμη των προηγούμενων χρόνων. Όλοι ελπίζουν να επανέλθει δυνατός εκτός και αν ο Ντάουνινγκ εξελιχθεί σε νέο Τζέραρντ στα νιάτα του...

Μεταγραφές: Τζόρνταν Χέντερσον (Σάντερλαντ), Τσάρλι Άνταμ (Μπλάκπουλ), Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Άστον Βίλα), Ντόνι (Ρόμα), Χοσέ Ενρίκε (Νιούκαστλ)
Πρόβλεψη: Σίγουρα Ευρώπη, θα παλέψει για την τετράδα, αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι

Τσέλσι: Ε όχι και γέροι!


Τα Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρονται συνέχεια στην ηλικία του κορμού της Τσέλσι και σχολιάζουν πως δεν μπορούν να βγάλουν μία τόσο απαιτητική σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Τζον Τέρι έχει διαφορετική άποψη και δηλώνει πως θα διαψευστούν οι πάντες! Με νέο τεχνικό στον πάγκο, αλά Μουρίνιο, που μπορεί να δώσει κίνητρο στα... γερόντια ίσως δούμε την Τσέλσι να θυμίζει κάτι από παλιά.

Στα αρνητικά οι λίγες μεταγραφές, μέχρι στιγμής, και οι ελάχιστες επιλογές στη μεσαία γραμμή μετά τον τραυματισμό του Εσιέν που θα απουσιάσει για 3-4 μήνες. Αν πάντως ξεμπουκώσει ο Τόρες το έργο όλων θα γίνει πιο εύκολο. Επίσης ο Λουκάκου είναι με το στυλό στο χέρι, αλλά κάτι έγινε με τις ιατρικές εξετάσεις και θα καθυστερήσει λίγο η απόκτηση του 18χρονου άσου.

Μεταγραφές: Οριόλ Ρομέου (Μπαρτσελόνα), Τιμπό Κουρτουά (Γκενκ).
Πρόβλεψη: Εύκολα στην τετράδα, εκτός κι αν...

Άρσεναλ: Το πιο δύσκολο καλοκαίρι


Ο Φάμπρεγας φεύγει, το ίδιο κι ο Νασρί, ο Κλισί πήγε στην Σίτι και ο Φαν Πέρσι, σύμφωνα με τους Άγγλους, έχει αρχίσει να σκέφτεται και αυτός πως θα την... κάνει. Στη μέση όλων αυτών ο Αρσέν Βενγκέρ που συνεχίζει να αποκτά νεαρούς ποδοσφαιριστές σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους "κανονιέρηδες" που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τετράδας μετά από πολλά χρόνια, ειδικά αν δεν υπάρξει σημαντική ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Ο Αλσατός τεχνικός είναι εγγύηση για το μέλλον του συλλόγου, εκτός αν τα βροντήξει κι αυτός στο τέλος....

Μεταγραφές: Ζερβινιό (Λιλ), Χοέλ Κάμπελ (Ντεπορτίβο Σαπρίσα), Καρλ Τζένκινσον (Τσάρλτον), Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν
Πρόβλεψη: Θα παλέψει με τα θηρία για την τετράδα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το φαβορί


Τι έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια ο Φέργκιουσον στην Γιουνάιτεντ; Να δημιουργεί πρωταθλητές. Να παίρνει παίκτες του 5 και να τους πάει στο 8 και στο 9 δίπλα σε παιδιά που κάποτε ήταν στη θέση τους. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι πως έχει περάσει τη φιλοσοφία "ουδείς αναντικατάστατος".

Φέτος έφυγαν κάποιοι σπουδαίοι παίκτες (Φαν Ντερ Σάαρ, Σκόουλς) και στη θέση τους ήρθαν νέα παιδιά με σπουδαίο ταλέντο (Άσλεϊ Γιανγκ, Ντε Γκέα). Μεγάλο όπλο της Γιουνάιτεντ είναι η αμυντική της γραμμή και φυσικά η παρουσία του Ρούνεϊ στην επίθεση. Για πολλούς είναι το φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα, αφού οι ανταγωνιστές της είτε είναι στο ψάξιμο, είτε είναι στο χτίσιμο μίας νέας ομάδας, είτε έχουν να διαχειριστούν πολλές διοργανώσεις και δεν είναι συνηθισμένοι.

Μεταγραφές: Νταβίντ ντε Χέα (Ατλέτικο), Άσλεϊ Γιανγκ (Άστον Βίλα), Φιλ Τζόουνς (Μπλάκμπερν)
Πρόβλεψη: Φαβορί για τον τίτλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: