Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανόρθωση - ΠΑΟΚ 1-0


Χωρίς να πετύχει γκολ και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι στην Κύπρο επιστρέφει ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Κόντρα στην Ανόρθωση που γιόρταζε τα 100α γενέθλιά της, ηττήθηκε και πάλι με 1-0, δείχνοντας πως "δένει" σιγά σιγά σαν ομάδα αλλά και πως έχει χτυπητές αδυναμίες. Δέχτηκε ένα ακόμα γκολ από στημένη φάση στον αέρα ενώ και επιθετικά εξαρτήθηκε αποκλειστικά από τα κέφια του Βιεϊρίνια.

Φανερό έγινε και απέναντι στην ισχυρή κυπριακή ομάδα πως ο ΠΑΟΚ δε διαθέτει πολλές επιλογές στον πάγκο του και πως είναι άμεση η ανάγκη του με δύο ποιοτικές μεταγραφές στο κέντρο της άμυνας αλλά και στην επιθετική γραμμή..
Ο Βιειρίνια αποτελεί το βαρόμετρο στην απόδοση του ΠΑΟΚ ενώ ο Λάζλο Μπόλονι προσπάθησε και σ’ αυτό το παιχνίδι να "κερδίσει" τον Γεωργιάδη που διαθέτει ταχύτητα και καλή τεχνική που θέλει στα άκρα του ο Ρουμάνος. Δεν κέρδισε, όμως τίποτε από τους νέους παίκτες του που δεν είναι ακόμα έτοιμοι να διεκδικήσουν χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια.

Τα πλάνα του Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι άλλαξε μόνο πρόσωπα και όχι σύστημα(επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1) στην ενδεκάδα που παρέταξε. Μπροστά από τον Γλύκο που ήταν ο βασικός τερματοφύλακας αγωνίστηκαν ι οι Μαλεζάς και Μπαλάφας με τον Λίνο στο αριστερό άκρο και τον Σνάουτσνερ στο δεξί. Αμυντικά χαφ ήταν οι Γκαρσία, Αρίας με τον Τσουκαλά μπροστά τους σε ρόλο μπαλαντέρ. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Γεωργιάδης (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός αμυντικά αντιμετωπίζοντας με ευκολία τις επιθέσεις της Ανόρθωσης αλλά πλήρωσε και πάλι την αδυναμία του στον αέρα. Επιθετικά θέλησε με τις συνεχείς εναλλαγές στις θέσεις τους από Βιεϊρίνια, Γεωργιάδη, Αθανασιάδη να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για το γκολ. Αυτές δεν ήρθαν αρχικά καθώς έλειπε η καλή τελική πάσα. Τα πράγματα άλλαξαν μετά το 25’ όταν ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έγινε πιο επιθετικός. Στο 28΄ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Βιεϊρίνια να κάνει ένα ζογκλερικό για να αποφύγει τον αντίπαλό του αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα μετά από εξαιρετική ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ ήρθε μία ακόμα καλή στιγμή με τη σέντρα σουτ του Σνάουτσνερ να περνά άουτ πριν κάποιος από τους συμπαίκτες του κάνει την προβολή.

Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και στο 35’ έγινε και πάλι απειλητικός όταν μετά από κάθετη πάσα του Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια κοντρόλαρε όμορφα αλλά τον πρόλαβε ο Στακόβιακ πριν κάνει το σουτ. Το γκολ, όμως, το πέτυχε η Ανόρθωση όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Βουτσίτσεβιτς στο 39’, ο Τζανίσιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου με την άμυνα του ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται για μία ακόμη φορά αδύναμη στο ψηλό παιχνίδι. Η αντίδραση του Δικεφάλου δεν ήταν αποτελεσματική στα εναπομείναντα λεπτά μιας και η αλλαγή του Γκαρσία με το νεαρό Σκέμπη, του στέρησε τον σημαντικότερο παίκτη οργανωτικά.

Άγευστο β' μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω των πολλών αλλαγών. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πολύ επηρεασμένος από αυτές και αγωνιζόμενος με μια πολύ νεανική ενδεκάδα αδυνατούσε να ελέγξει το ρυθμό αλλά και να φανεί απειλητικός για την Ανόρθωση. Χαρακτηριστικό είναι πως δε δημιούργησε ευκαιρία να πετύχει γκολ έχοντας μόλις μία κεφαλιά με τον Μπαλάφα ενώ δε δέχτηκε και ουσιαστική πίεση καθώς η Ανόρθωση είχε τον έλεγχο της μπάλας αλλά επιχείρησε μόλις δύο σουτ που δεν ανησύχησαν τον Γλύκο.

Η ήττα ήρθε για τον ΠΑΟΚ από τη μοναδική στιγμή αδυναμίας των παικτών του στον αέρα, κάτι που τείνει να γίνει ανησυχητική συνήθεια και «πονοκέφαλος» για τον Λάζλο Μπόλονι ενόψει Καρπάτι.

Ανόρθωση: Στακόβιακ, Τζανίσιο, Λεϊβακαμπέσι, Τόμασιτς, Σπρόκελ ((46' Ανγκέλοφ Σ.), Λαμπάν (82' Θεοδώρου), Κόζιν , Ρονκάτο (65' Ρέζεκ), Λαβόρδε, Βουτσίτσεβιτς, Ανγκέλοφ Ε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο (57' Ζουλιαν), Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Μαλεζάς (65' Σαβίνι), Γκαρσία (42' Σκέμπης), Αρίας (57' Ρομπέρ), Τσουκαλάς (90' Ιντζίδης), Βιεϊρίνια (57' Παπαδόπουλος), Γεωργιάδης (57' Κουρδάκης), Αθανασιάδης (57' Έτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: