Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ - Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 1-1


Ισόπαλη στο 1ο φιλικό της σεζόν που ξεκίνησε προ 10ημέρου με την έναρξη της προετοιμασίας αναδείχθηκε η Προσοτσάνη μέσα στο Κουτσό Ξάνθης με αντίπαλο τον τοπικό Παύλο Μελά, που προήλθε από τη συνένωση φέτος με τον ΑΟ Βιστωνίδας.


 Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο α’ μέρος και μάλιστα σε διάστημα ενός 10λέπτου (33ο 0-1 & 43ο 1-1), χρονικό σημείο στο οποίο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο
, μιας και στην επανάληψη οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Οικονόμου είχαν τη «μερίδα του λέοντος» τόσο στη δημιουργία ευκαιριών όσο και στην κατοχή της μπάλας κάτω από το χώρο του κέντρου και προς την περιοχή του πολύ καλού τερματοφύλακα Ρούφου των γηπεδούχων.
Η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού που για 2η σεζόν βρίσκεται στο τιμόνι της ξανθιώτικης ομάδας και για λίγο έχασε την άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία – χωρίς να αποτελούσε στόχο εξ αρχής – παρουσιάστηκε φέτος πολύ πιο «ομάδα» σε σχέση με το αντίστοιχο φιλικό ίδια μέρα πέρυσι κι έτοιμη κατά τη γνώμη μας για το άλμα, δείγμα της δουλειάς που γίνεται εκεί στο Κουτσό σε ιδανικές είναι η αλήθεια γηπεδικές κι όχι μόνο συνθήκες.
Η αρχική 11άδα που παρέταξε στο γήπεδο ο Γιάννης Οικονόμου είχε μέσο όρο ηλικίας τα 18 χρόνια και 2 μήνες και μετά το 1ο δεκάλεπτο άρχισε να ρολάρει στον αγωνιστικό χώρο και σταδιακά να παίρνει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, ωστόσο μετά το ημίωρο καταγράφηκαν οι πρώτες καλές ευκαιρίες. Με κύριο εκφραστή τον Κιοσέογλου από τον κεντρικό άξονα και τον Χατζησαββίδη στο δεξί «φτερό» η Προσοτσάνη έφτασε στο γκολ πρώτη από στημένη φάση, με το Δούμπλατζη (φωτό) ν’ ανοίγει λογαριασμό στο σκοράρισμα.
Οι γηπεδούχοι ωστόσο έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου μετά από μια ολιγωρία της άμυνας κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του άριστου κ. Ουζουνίδη, παρότι ο Κούτρας σε δύο περιπτώσεις στην επανάληψη είχε τις ευκαιρίες να δώσει τη φιλική νίκη στην ομάδα του, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 67ο λεπτό.
Λεπτό προς λεπτό:
Στο 14ο λεπτό παίζουν μακριά από την περιοχή το «ένα-δύο» Δούμπλατζης και Κιοσέογλου με το σουτ του δεύτερου να μην ανησυχεί τον έμπειρο Ρούφο που μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Άμεση η απάντηση στη μικροευκαιρία των φιλοξενούμενων από πλευράς Κουτσού, με το Μαναρίδη αυτή τη φορά να σώζει σωτήρια το πλασέ του Κιουτσούκ που πήγαινε προς τα δίχτυα, κρατώντας στο 15ολεπτό το «μηδέν» στην άμυνά του.
Κόρνερ του Σαρηγιαννίδη Πέτ. στο 26ο λεπτό με την μπάλα να φτάνει στην προέκταση της μικρής περιοχής και τον Κιουτσούκ να απειλεί εκ νέου, όμως η κεφαλιά του δε βρήκε για εκατοστά στόχο φεύγοντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 32ο λεπτό ήταν η σειρά του Ρούφου να σταθεί «φύλακας-άγγελος» για την εστία του εξουδετερώνοντας το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του Κιοσέογλου σε κόρνερ, μετά το συνδυασμό του δεύτερου με το Γεωργιάδη.
Στην εξέλιξη όμως της φάσης η Προσοτσάνη άνοιξε το σκορ: από αριστερά ο Νουσδίλης ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ με το δεξί πόδι η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια αμυνόμενων κι επιτιθέμενων κι οΔούμπλατζης που καιροφυλακτούσε από κοντά με προβολή δε δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα…0-1.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σκριάπας με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βγάζει σε θέση βολής το Χατζησαββίδη που θέλησε να σουτάρει εν κινήσει με τη σκέψη του να είναι σωστή, όχι όμως και η εκτέλεση καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κουτσού.
Δύο λεπτά πριν το φινάλε του α’ μέρους οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια, όταν ο Σαρηγιαννίδης Πέτ. έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Προσοτσάνης και με τη μία τροφοδότησε τονΤουμπαρίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσή του και ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον εξελθόντα Πιτσακτσή ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μοσχοφίδης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ, με την κορυφαία ευκαιρία στο ματς να σπαταλάτε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 67ο λεπτό. Σε κείνο το χρονικό σημείο ο Παλτζίδης γίνεται κάτοχος της μπάλας νικητής από την προσωπική μονομαχία με τον  Χατζητολούση, συνδυάζεται με το Δροσίδη που περνάει την μπάλα πάνω από τον τελευταίο αμυντικό της Βιστωνίδας με τον Κούτρα τελικό αποδέκτη, με το πλασέ όμως του Θεσσαλονικιού άσου της Προσοτσάνης να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Ρούφου.
Στο 72ο λεπτό και πάλι ο Κούτρας επιχείρησε την τελική προσπάθεια με το διαγώνιο σουτ να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων, μετά τον έξοχο συνδυασμό από αριστερά των Καλαϊτζή και Κανάτα.
Τέλος, στο 84ο λεπτό παίζουν το «ένα-δύο» Δροσίδης και Κούτρας μέσα στην περιοχή με τον Ουζούνογλου να δέχεται την ασσίστ του συμπαίκτη του λίγο πλάγια κι αριστερά από το σημείο του πέναλτι που σούταρε άμεσα με το πόδι του Τσαρτάκη να παρεμβάλλεται στην πορεία της προς τα δίχτυα και να απομακρύνει τον κίνδυνο που διαγραφόταν για τους γηπεδούχους.
Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Ουζουνίδης Βασίλειος (Κοτινούδης Άγγελος & Πολυχρονίδης Σπύρος οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Ξάνθης.


ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ (Απόστολος Κουτρουλός): Ρούφος (87ο Καρατζάς), Κιουτσούκ (46οΑλβανίδης – 80ό Κελεσιάδης), Τσαρτάκης, Πανταζίδης (60ό Μελισσόπουλος Αλ.), Μελισσόπουλος Μιχ. (67ο Μαλαδένης), Παπανίκας (30ό Κούτρας – 67ο Σουντουλίδης), Τουμπαρίδης (60ό Μεμέτ Αλή Ογλού), Χατζητολούσης, Σαρηγιαννίδης Πέτ. (75ο Μυλωθρός – 85ο Κοντολιάς), Σαρηγιαννίδης Αλ., Ντόσκας (55οΠαπαδόπουλος – 73ο Σιούλας).


ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Γιάννης Οικονόμου): Μαναρίδης (30ό Πιτσακτσής – 60ό Σκιαθίτης), Γεωργιάδης (46οΠαπαμιχαήλ), Παλλικάρης, Δημητριάδης, Χατζησαββίδης (46ο Κούτρας), Κωνσταντινίδης (46οΠαλτζίδης), Σκριάπας (46ο Μοσχοφίδης), Τσακμακίδης (46ο Καλαϊτζής), Κιοσέογλου (46ο Κανάτας), Νουσδίλης (46ο Ουζούνογλου), Δούμπλατζης (46ο Δροσίδης).

O φωτογραφικός φακός του www.oragiaspor.blogspot.com  βρέθηκε στην Ξάνθη και σας χαρίζει στιγμές του αγώνα.......




    • πηγή ενημέρωσης : www.prosotsanifc.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: