Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τρία σενάρια για Ζαγοράκη


Εύλογα, ένα από τα πρώτα ερωτήματα που τίθενται μετά το μπάσιμο των Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπαζίδη στα οικονομικά πράγματα, μέχρι στιγμής και ίσως και στα διοικητικά αργότερα, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι τι πρόκειται να γίνει με τον Θόδωρο Ζαγοράκη.

Θα είναι αντιπρόεδρος σε μια ενδεχόμενη νέα διοίκηση Φλωρίδη, όπως ο τελευταίος δήλωσε μετά τον αγώνα με την Βαλερένγκα ότι θέλει να γίνει, ή θα αποχωρήσει εντελώς από τη διοίκηση;


Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο σενάρια έπονται αυτού που πραγματικά προηγείται. Ποιο είναι αυτό; Μα, να παραμείνει στο πόστο του! Πώς θα γίνει αυτό; Θα γίνει στην περίπτωση που ο Βασίλης Φλωρίδης δεν είναι σε θέση να σχηματίσει διοίκηση.

Σενάριο πρώτο

Ο υποψήφιος επενδυτής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όσο κι αν ο νομικός εκπρόσωπός του, Γιάννης Παπαγιάννης, δηλώνει (στο olaPAOK) ότι είναι τυπικό το θέμα, δεν είναι σίγουρο ότι θα "περάσει" από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί με σιγουριά και ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν θα βρει κάποιο κώλυμα;

Ο Θανάσης Κατσαρής ναι μεν είναι πιο διαλλακτικός και δηλώνει (επίσης στο olaPAOK) ότι αν οι υποψήφιοι επενδυτές εμφανίσουν σε λογαριασμό ελληνικής Τράπεζας κάποια εκατομμύρια ευρώ, ακόμη και λιγότερα από τα έξι που έχουν υποσχεθεί, ενδέχεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες, από την άλλη, όμως, δεν θα πάρει εύκολα την απόφαση να διορίσει διοίκηση Πρωτοδικείου με νέα πρόσωπα, αν προηγουμένως δεν είναι σίγουρος ότι δεν υπάρξει αργότερα νομικό κώλυμα στην ΕΕΑ.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη δεν θα αποφασίσει μόνος του για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Υπάρχουν κι άλλα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ., όπως υπάρχουν και μέλη εκτός διοίκησης, που έχουν ζητήσει το θέμα να περάσει από Γενική Συνέλευση.

Για να καταλήξουμε, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν δοθεί στον Βασίλη Φλωρίδη εντολή σχηματισμού νέας διοίκησης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τότε ο Θόδωρος Ζαγοράκης παραμένει στη θέση του. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, ειδικά αυτό το καλοκαίρι, πέρασε από το μυαλό του να αφήσει το πόστο του και την ομάδα, όμως, γνωρίζει ότι υπάρχουν ανοικτές υποχρεώσεις που πρέπει να μπούνε σε μια σειρά και την ευθύνη γι' αυτό την έχει ο ίδιος. Άρα, σε αυτή την περίπτωση συνεχίζει κανονικά.

Σενάριο δεύτερο

Το δεύτερο σενάριο είναι να αναλάβει το πόστο του προέδρου ο Βασίλης Φλωρίδης. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ανοικτή πρόταση από την πλευρά του υποψήφιου επενδυτή να έχει σε πόστο αντιπροέδρου τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όπως και τον Ζήση Βρύζα.

Αν υποθέσουμε ότι ο Ζαγοράκης θα πει το "ναι", που είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή ακριβώς επειδή υπάρχουν ανοικτές υποχρεώσεις που θέλει να σιγουρευτεί ότι θα κλείσουν στην αμέσως μετά αυτού προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτό ενδεχομένως δεν θα είναι... αιώνιο.

Εφόσον με κάποιες αποφάσεις της επόμενης διοίκησης δεν συμφωνεί, τότε δεν αποκλείεται -και πολύ σύντομα, μάλιστα- να αποχωρήσει, αφήνοντας τον Βασίλη Φλωρίδη και τη διοίκησή του να τραβήξουν το δρόμο τους χωρίς τη δική του παρουσία.

Σενάριο τρίτο

Το τρίτο σενάριο είναι να αναλάβει το πόστο του προέδρου ο Βασίλης Φλωρίδης και ο Θόδωρος Ζαγοράκης να αρνηθεί αμέσως την παραμονή του στην επόμενη διοίκηση, είτε στο πόστο του αντιπροέδρου, είτε σε οποιοδήποτε άλλο.

Είναι κάτι που δεν το αποκλείει σε συζητήσεις που έχει αυτό το διάστημα με συνεργάτες του, όμως, δεν είναι και κάτι που λέει με σιγουριά. Περιμένει τις εξελίξεις και αναλόγως θα πράξει. Εκείνο, πάντως, που σίγουρα θέλει, είναι σε ό,τι πρόκειται να συμβεί με τον Βασίλη Φλωρίδη, ο ίδιος να μην έχει οποιαδήποτε ανάμειξη. Δηλαδή, είτε ο Φλωρίδης βάλει χρήματα, πάρει έγκριση από την ΕΕΑ και σχηματίσει διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είτε δεν συμβεί αυτό, ο Ζαγοράκης δεν θέλει να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Έχει τονίσει πολλάκις ο Ζαγοράκης ότι είναι πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και αυτό εξακολουθεί να τονίζει, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι αν πρόκειται να προκύψει επενδυτής στον ΠΑΟΚ και τελικώς για κάποιο λόγο δεν προχωρήσει η υπόθεση, ο ίδιος δεν θα φέρει καμία ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: