Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΟΝΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ....


Η μπίλια έφερε ως αντίπαλο της ΑΕΚ την Ντιναμό Τιφλίδας, η οποία θεωρείται ως η κορυφαία ομάδα της Γεωργίας και έτσι το έργο της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Ο σύλλογος από την Γεωργία πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρσι και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και για να φτάσει στα πλέι οφ πέρασε της Μισλάμι (Μολδαβία) με δυο νίκες και την Ουαλική Γιανέλι με μία ήττα και μία εντυπωσιακή νίκη με 5-0......

Στον τρίτο προκριματικό γύρο βρήκε απέναντι της την ισλανδική Ρέικιαβικ την οποία και κέρδισε δυο φορές (4-1 και 2-0). Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ομάδα που σκοράρει αρκετά συχνά και δεν δέχεται εύκολα το γκολ.

Ποια είναι όμως η Ντιναμό Τιφλίδας; Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1925 και αρχικά ήταν από τις πιο δυνατές του πρώην Σοβιετικού κράτους. Το 1981 μάλιστα κατέκτησε και το Κύπελλο Κυπελλούχων στον τελικό με αντίπαλο την Ιένα την οποία και νίκησε με 2-1.

Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πήρε μέρος στο πρωτάθλημα Γεωργίας στο οποία μετρά 13 κατακτήσεις πρωταθλήματος, 9 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ! Καθόλου άσχημα... Τελευταία φορά που γέλασε το χειλάκι των φίλων της Ντιναμό ήταν το 2009 με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ το 2008 πήραν πρωτάθλημα.

Νέος προπονητής με μεγάλες φιλοδοξίες


Η διοίκηση της Ντιναμό επένδυσε αρκετά χρήματα στην τεχνική ηγεσία, αφού επέλεξαν τον Ισπανό Άλεξ Γκαρσία, ο οποίος ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα μέχρι το 2009! Είναι 41 ετών και θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους τεχνικούς στην Ιβηρική χερσόνησο.

Μέχρι στιγμής μετρά με την Ντιναμό Τιφλίδας πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η ομάδα του διακρίνεται για την επιθετική της λειτουργία και το θεαματικό ποδόσφαιρο. Τέλος να πούμε και δυο λόγια για το γήπεδο της.

Το Μπόρις Παϊχάτζε έχει χωρητικότητα 55.00 θέσεων και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα. Είναι αρκετά παλιό (χτίστηκε το 1935), όμως το 1976 έγινε μία ανακατασκευή και ουσιαστικά άνοιξε ξανά τις πύλες του.

Το ρεκόρ προσέλευσης έγινε το 1979 στον αγώνα με την Λίβερπουλ, όπου στις κερκίδες βρέθηκαν 110.000 άνθρωποι! Ο κόσμος δηλαδή διψάει για ποδόσφαιρο στην Τιφλίδα.

Το ρόστερ...


Γνωστοί παίκτες οι Χίτσκο (πρώην άσος της Βαλένθια με σπουδαία εμπειρία από την Πριμέρα), Ο Κάρλες Κότο (με παρουσία στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας). Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το Λάτιν χρώμα, με τον Ρομπερτίνιο να πηγαίνει στην Γεωργία το 2010 ως ένα ταλέντο της χώρας του καφέ.

Τερματοφύλακες
Soso Grishikashvili (Γεωργία)
Giorgi Nadiradze (Γεωργία)
Giorgi Loria (Γεωργία-δεύτερος αρχηγός)

Αμυντικοί
Gulverd Tomashvili (Γεωργία)
iří Homola (Τσέχος)
Levan Khmaladze (Γεωργία)
Mizuki Hamada (Ιάπωνας)
Giorgi Rekhviashvili (Γεωργία)
Levan Kakubava (Γεωργία)
Shota Kashia (Γεωργία)

Μέσοι
Nikoloz Phirtskhalava (Γεωργία)
Jaba Jigauri (Γεωργία)
Αleksandre Koshkadze (Γεωργία - αρχηγός)
Georgi Kakhelishvili (Γεωργία)
Goga Beraia  (Γεωργία)
Semir Hadžibulić (Σερβία)
Xisco Muñoz (Ισπανία)
Nika Kvekveskiri (Γεωργία)
Carles Coto (Ισπανία)
Irakli Lekvtadze (Γεωργία)
David Odikadze (Γεωργία)

Επιθετικοί
Vakhtang Pantskhava (Γεωργία)
Sandro Iashvili (Γεωργία)
Lado Akhalaia (Γεωργία)
Albert Yagüe (Ισπανία)
Robertinho (Βραζιλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: